USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NEDEN İŞSİZLER BAYRAMI YOK?

01-05-2022

İşçiler Bayramı var da,
Neden İşsizler Bayramı yoktur?

Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı. İşçilerin bayramını kutlarım.

Ancak kişi iş bulursa, işçi derler ve iş buldukları için bayram da ederler. Peki iş bulamayan arkadaşları için neden hak aramıyorlar? Bugüne kadar böyle bir slogana hiç şahit olamadık.
Demek gemisini kurtaran kaptan oluyor.
Ben de bugün sessizlerin sesi, işsizlerin sesi olayım dedim. 4,5 milyon işsizin yanında 13 milyon gizli işsiz vardır. Kim bunlar? Maaşı asgari ücretin çok altında kalan emeklilerdir bu gizli işsizler. Ben de emekliyim. Tabii ki işi olmayan neden bayram etsin ki? Bunlar da iş bulacakları günü bekliyorlar. İş buldukları gün onların bayramıdır. 9 milyon işsize iş bulacak projemizi defalarca yazdık çizdik. Sağır Sultan duydu da nedense hükümetlerimiz duymadı. Birgün çağırsalar, gel bakalım bu projeni bize anlatır mısın deseler anlatacağız. Ancak 50 yıldır arayan soran olmadı.

Bu durumda, sanki gizli bir el TARIM KENTLERİ projesinin uygulanmasını engelliyor gibi geliyor. Bu engellemede geçmiş iktidarlar da sorumludurlar. Artık bu çağda insanlar işsizdir demek bile çok ayıptır. Batı ülkeleri işsizine iş bulamadığı takdirde, ona maaş ödüyor. Bizimkiler hiç çalışmamış olan işsize hiç maaş vermiyorlar. Yatırımlar yanlış yerlere yapılıyor. Nice paralar çöpe atılıyor adeta...

GAP Projesi'ni göğe çıkardılar. Güneydoğu Anadolu ihya olacak dediler hiç de öyle olmadı. Türkiye he rşeyden önce bir tarım ülkesidir. Tarıma yatırım yapmalıdır. Sonra yüksek teknolojiye yatırım yapmalıdır. GAP'ın parası ile Tarım Kentleri projesi biterdi. Çanakkale Köprüsü'ne harcanan para ile bu proje biterdi. Marmaray'a harcanan para ile bu proje biterdi. Şimdi de Kanal İstanbul'a harcanacak paraya bu proje biter diyorum.

Bu saydığımız projeler yapılmalı ama ihtiyaç önceliğine göre yatırımlar yapılmalıdır. Madem 4, 5 milyon işsiz var. Tarım Kentleri Projesi ile 9 milyon işsize iş bulunuyor ve hatta yurtdışından işçi kabul ediyoruz. Bu ülkede kaosun bitmesini istemeyenler bu projeyi engelleyenlerdir sanırım. Elbet bir gün bu projeyi gerçekleştirecek olan birileri çıkar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?