USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NATO'YA NOTA MI?

17-05-2022

Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın Nato'ya girmesini veto etmiş durumda. Bu tavır PKK ve PYD'ye verdikleri destekten dolayı ise, Türkiye haklıdır. Ancak veto etmek yerine onların da Türk soydaşlarımızdan oldukları tarihi belgeleri ile anlatılırsa, PKK'yı desteklediklerine utanırlar sanırım. Bu tavır, Rusya'nın hatırı için oluyorsa, çok yanlış bir davranış olur. Yok eğer İskandinav ülkeleri Saka İskit Türkleri oldukları için, ileride Türk Birliğine alınacakları için tedbiren veto edilmişse anlarım. Eğer hükümet ikinci şıkkı benimsemişe, bu durumda İsveç ve Finogur Ülkelerinin Devlet Başkanlarına veto gerekçemiz anlatılmalı idi.

Akp'nin Türklük ve Turancılık gibi bir hedefi olmadığı için, Türk Birliği'ne hazırlık için veto ettiğini sanmıyorum. Her devletin milli bir politikası olmalıdır. Türk Birliği için değilse, henüz milli bir politikamız yok demektir. Vay halimize kargalar gülmez inşallah.

Akp'nin böyle bir çalışması yoktur. Öyle ise bundan sonra olmalıdır. TURAN BAKANLIĞI kurulmalıdır. Türk asıllı olup, yaşayan devletlerin Türklükleri, Türk Tarih Kurumu tarafından anlatılmalı ve kabul gören ülkelerle dirsek temasına geçilmelidir. Bunlar hayaldir, ütopyadır diyenleriniz çıkacaktır. Ben yine hayal kurmaya devam edeceğim.

Sadece Müslüman Türklerle Türk Birliğini kuramayız. İsevi ve Musevi soydaşlarımızı da bu birliğe dahil etmeliyiz. İktidara gelen Nakşi hükümetler Atatürk'ün hayali olan Türk Birliği'ni engellemiş durumdalar. Ancak, Allah'ın da bir hesabı vardır. Maide süresinde övülen Türk Milleti için Allah hükmünü yerine getirecektir, velevki Türk düşmanları istemese de...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?