USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KÜRTLER, TÜRKLERİN NESİ OLUYOR?

29-03-2024

Mason herif Celal Şengörün kürtler konusunda doğruları ve yanlışları da vardır. Bir kere bu bin yıl lafı yanlış ve eksiktir. 10 bin yıldır beraberler demesi lazımdı. Müslüman Türklerin İran'dan Anadolu'ya girişleri esas alındığı için bin yıllık beraberlik deniliyor. Halbuki müslüman olmayan Türkler Sümerler, Hititler, Urartular 7 bin yıldır İran ve Mezopotamya topraklarında kürtlerle birlikte yaşıyorlardı.

Müslüman Türkler 1071'de İran'dan Anadolu'ya girdiler. İran ve Turan topraklarında zaten hep Türkler vardı. Halbuki Talas savaşı 750 yılında yani 1071'den 321 sene önce Araplarla Çinliler savaşırken Şaman Karluk Kürtleri ve yağma Türkleri yaylada beraber yaşarlarken, Araplara destek oldular, araplar kazandılar ve bu iki kürt ve türk boyu birlikte müslüman oldular. Karluk, Karduki Kürtleri, Saka İskit Türklerinin birer koludur. Hakanları Alpertunga Saka Türkü'dür.

İranlılar barışmak için Alpertunga'yı yemeğe davet ettiler. Yemeğe zehir koydular. Ve savaşamayan Alpertunga ve adamlarını öldürdüler. O gün bugündür kürtlerin İran ile arası iyi değildir. İrani kavim olsalardı İranlılardan devlet ve toprak istemezlerdi. Sonra Alpertunga'nın kızı Tomris Hatun, İran kralının tacını tahtını yıktı ve babası Alpertunga'nın yani kürtlerin türklerin intikamını aldı. Bu nedenle Saka İskit Türkleri olan İsviçre, İsveç, İskoçya, Finlandiya, Bulgar dilleri ile kürtlerin dil benzerliği çoktur.

Sakaların Afganistan'da kurdukları GUR Devleti bölgesindeki halka Gurlular derler, kürtlerle dil benzerlikleri vardır. Çünkü İskit türkçesi konuşuyorlar. Rus tarihçi Minorsky, Alpertunga'dan daha önce Çin tarafından yani Uygur bölgesinden İran'ın Zagros dağlarına  gelen kürtlere "Çin Taifesi" derler. Yani, Çin tarafından gelenler demektir. Zagros dağlarına uzaydan gelmediler ya...

Çin Uygur tarafından geldiler Uygurlar da GURmançlarda GURANİ'ler. İkisinde de GUR ünvanı vardır. Ayrıca Moğol bölgesinde 650 yılında Elegeş anıtının kenarına dikilen kitabenin üzerinde Göktürk runik alfabesi ile yazılı şu söz önemli: "Men kürt ilhanı Alpurungu, altınlık kesiğim, bantım belde, 49 yaşımda öldüm" diyor.

Orta Asya'da kürtlerle ilgili belge ve kitabeler vardır. Ancak İran Zagros, Mezopotamya ve Anadolu'da kürtlerle ilgili bir tane dahi kitabe veya tamga bulamadılar. Neden? Çünkü, yanlış yerde belge arıyorlar. Kürtlerin atayurdu Uygur, Moğol bölgesinde arasalardı bulurlardı. Ancak kürtlerin  türklerle aynı soydan geldiklerini inkar etmek için ısrarla kürtlere Mezopotamya'da belge arıyorlar bulamıyorlar. Daha çok ararlar bulamazlar.

Hristiyan tarihçiler çatlar ölürler ancak kürtlerle türkleri biribirlerinden ayıramazlar. Hem 10 bin yıllık beraberlikte o kadar evlilikler olmuştur ki, saf türk veya saf bir kürt bulamayacaklar. Türkiye'de 100 yıldan buyana 22 milyon kürt türk evlilikleri olmuştur. 22 milyonu 3 ile çarpalım 66 milyon nüfus eder. Zaten 85 milyondan arap, ermeni, rum, süryani ve yahudileri çıkarırsak ancak 66 milyon Türk-Kürt nüfusu kalır. Ayrıca Kürtler, yani Kurtlar, aslında Uygur Türk lehçesini konuşuyorlar. Okur-yazar olmayan kürt bir anne babayı Uygur bölgesine götürelim, araya tercüman koymadan yüzde elli anlaşırlar. Ancak Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki kürtler, Uygurca konuştuklarını bilmiyorlar. Türk dil kurumu da türk devleti de kürtlerin uygurca konuştuklarını bilmiyorlar. Bu nedenle bir kör dövüşü devam edip gidiyor. Asıl sorun cehalette yatıyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?