USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KÜRT İLE TÜRK ARASINDA HİÇBİR SORUN YOKTUR!

19-10-2021

Nasıl sorun yok diye sorabilirsiniz.
Cevap.
1. Kürt Alevi Türk Alevisine tereddütsüz kız alıp veriyor veriyor.
2. Kürt sünnisi de Türk sünnisine tereddütsüz kız alıp veriyor.
3. Az da olsa, Artık Kürt Alevisi Kürt sünnisine ve Türk Sünnisine kız alıp verebiliyor.
Bu şu demektir: Kürt ile Türk arasında bir sorun olmadığının kanıtıdır. Bölücülük yapanlar boşuna kürek sallıyorlar. Buradan onlara bir ekmek çıkmaz. Hele hanımı Türk olan Kürtlere hiç ekmek çıkmaz.
Sorun Kürtlerin korksundan Kürtçe öğrenen ve kendini kürt olarak gizleyen ermeni aşiretlerdedir.
kürtçe hiçbir zaman yasak olmadı. 1973 lerden buyana evimde kürtçe kasetleri dinlerim. Hiçbir komşudan itiraz gelmedi.Turgut özal kürtçe yasakmış gibi, aha serbest bıraktım dedi ve pkk kürtçeyi siyasallaştırdı. Siyasallaşınca devlet tedbir almak zorunda kaldı.

Hem Kürtçe gelişimini tamamlayamamış lehçe düzeyinde kalmış, farsçanın ve arapçanın etkisinde kalmış bir uygur türkçesidir. Lehçelerle eğitim görülemez.

Bu nedenle barzani, gurmançca eğitim veremeyince soranice yani süryanice eğitim vermeye başladı. Aynı zamanda kürtçenin kendine ait bir alfabesi yoktur. Sayıları farsçadan alınmıştır. Fizik, kimya, hukuki, mali, kambiyo mevzuatı, matematik, geometri, cebir terimleri yoktur.

Bu kadar eksik sözcük var iken neyin mücadelesi verilebilir ki?

Ayrıca TRT KURDİ Yİ yok sayıyorlar. Devlet kendi eliyle kürtlere TV açtı ve orada Kürtçe yayın yapılıyor, yine de kürtçe konuşmak yasak diyorlar. İnsanın gözünün içine baka baka yalan söylenmez ki...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?