USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KORKMA! SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN ALSANCAK!

12-03-2022

KORKMA! SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN ALSANCAK!

SANA YOK, IRKIMA YOK İZMİHLAL!

""

Evet bugün Milli Mefkurecilerin Üstadı Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıldönümüdür. Akif'e sormuşlar, bir daha İstiklal Marşı yazar mısın? "Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" demiş.

Aynı zamanda üstad, o kadar dargelirlidir ki, kışın giyecek bir paltosu yoktur. Buna rağmen kendisine devlet tarafından uygun görülen para ödülünü almamıştır:

"Ben bu marşı Türk Milleti için yazdım ve Türk Ordusuna armağan ettim" diyerek, ödülü almamıştır. Ve bütün şiirlerini topladığı meşhur SAFAHAT adındaki kitabına İstiklal Marşı'nı almamıştır. Neden almadığını sorduklarında: "Artık o şiir milletimindir, benim şiirim olmaktan çıkmıştır." demiştir.

1970'lerde üstadın Safahat kitabını elinden düşürmeyen milli görüşçüler ve Fetöcüler, 80 sonrasında İran ve Humeyni'ye olan aşkları kabarınca, birden Akif'ten gıcık almaya başladılar. Gaziantep'te Erbakan'ın yardımcısı Bahri Zengin'e, neden Akif'i artık sevmiyorsunuz, İstiklal Marşı'nı neden sevmiyorsunuz. Daha dün Akifçi idiniz, diye sorduğumuzda:

"İstiklal Marşı Mehmet Akifin bir zırvalamasıdır. Neden zırvalaması diyorsunuz diye sorduğumuzda; "İstiklal Marşı'nın son dörtlüğünde Akif diyor ki; "SANA YOK IRKIMA YOK İZMİHLAL" diyor.

İşte bu nedenle Akif bir ırkçıdır." dedi. Peki Safahat'i elinizden düşürmediğiniz yıllarda bu mısrayı görmediniz mi, o zaman karşı çıkmadınız da şimdi neden karşı çıkıyorsunuz diye sorunca kıvırdı tabii ki...

"Bizim için özel bir bayrak yoktur. Bayrak bizim için bir bez parçasıdır. Bizim için vatan diye bir yer yoktur" demişti. Peki "hubbul vatan, minel iman" vatan sevgisi imandandır hadisi şerif için ne diyorsunuz? Hemen o uydurma hadistir demişti.

Bu güne kadar milli görüşü savunan hükümetler, İstiklal Marşı'na ve Akif'e üvey evlat muamelesi yaptılar. Bir gün kaddafinin Yeşil kitabı islam dünyasını kurtarır diyenler, bir gün Humeyni'nin İran İslam rejimi kurtarır, bir gün Suudi Arabistan'ı gerçek islam ülkesi gibi gösterip, Arap Sosyalizmini 'Adil Düzen' diye sunanlar bütün dünya görüşlerinden vazgeçtiler.

Hepsi bağlar gazeli çıktılar. İstiklal Marşımı'zın kabul günü kutlu olsun. Merhum üstadımız Mehmet Akif Ersoy'un mekanı cennet olsun inşaallah...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?