USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KDV, Kazık Daima Vatandaşa...

21-02-2022

KDV
Kazık Daima Vatandaşa...

ANAP Dönemi:

Yıllar önce Turgut Özal Avrupa'dan çalmış olduğu vergi türünü vatandaşına zorla yüklemeye başlamıştı. O dönemde makalemi KDV'nin açılımını "Kazık Daima Vatandaşa" başlıklığı ile yazmıştım. Vatandaşın zaten birçok vergi ödediğini, bu verginin vatandaştan haksız bir şekilde alındığını söylemiştim. Bizden çok geride olan komşumuz Suriye'nin yoksul vatandaşını ilgilendiren temel gıda maddelerine devlet desteklemesi yaptığını, ithal fiyatından daha aşağı bir fiyatla yansıttığını yazmıştım.

Bari temel gıda maddelerine KDV uygulamayın, uygulamanız gerekiyorsa lüks tüketim maddelerine uygulayın. Çünkü lüks tüketim maddelerini zenginler zevki için alıyorlardı. Fakirin ekmeği ile oynamayın dediğim halde, sağır sultan duymamıştı. Hatta "Kazık Daima Vatandaşa" başlığı altında bir de şiir yazmıştım. Bu uyarıyı dikkate almayan Özal ın partisi tepetakla gitmişti.

AKP Dönemi:

Şu an sene 2022 Şubat ayı ve Tarih yine tekerrür ediyordu. Anaptan yıllar sonra yine Erbakan ekolünden gelen AKP hükümetinin hoşuna gitmiş olmalı ki, 20 yıldır bu KDV'yi kaldırmadı. 2002 de cep telefonu faturalarına geçici olarak deprem vergisi eklemişlerdi. O da hoşlarına gitmiş olmalı ki, kaldırmadılar.

Nihayet yoğun tepki üzerine temel gıda maddelerinden KDV yi % 1'e indirdiler ama bu yetmez, çaresiz hastalıklara yakalanan hastaların aldıklar ilaçlarda uygulanan KDV'nin de kaldırılması gerekiyor. Sağlıkta ve Temel gıdada KDV'nin alınması çok saçma ve yersizdir.

KDV indirimine rağmen, şirketler, marketler AKP hükümetini dinlemiyorlar mı acaba, sorusu akla gelmektedir. Niye dinlesinler ki... En şanslı gözde altın adamlarının, milletvekillerinin bu sözkonusu kurumlarda yönetim kurulu üyesi olduklarını, hem de 4, 5 yerden maaş aldıklarını basından öğreniyoruz.

Bu durumda seçmen vatandaş kimi kime şikayet edeceğini de bilemiyor. Sandık buna çözüm olur mu o da şüpheli...
Geçmişte yazmış olduğum KDV şiirini yazımın ekinde sunuyorum.

-K........D.........V........
(Kazık Daima Vatandaşa)

Bal yapmaz oldu Arı'sı,
Göya zam yapmadı birisi...
Adı Katma Değer Vergisi,
-Tercüme edelim gardaşa;
-Kazık Daima Vatandaşa...

Özalizm'i getirdik başa,
Halkı eder isek temaşa,
Orta Direk döndü bir kuşa,
-Padişahım sen çok,çok yaşa.
-Kazık Daima Vatandaşa...
31.3.1990

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?