USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

IRAK ARAP MI, TÜRK MÜ? 

20-01-2024
Arapça konuştukları için bizler, Irakı arap zannediyoruz. Biliyorsunuz Sümerlerin başkenti UR şehri Irak'tadır. Türkler ve Kürtler ve dünyanın birçok kavimleri kendi isimlerini almadan önce tamamının ırk adı UR idi. UR'ların anavatanı URAL/ALTAY bölgesidir. Dünyaya buradan dağılmışlar. UR'lar, GUR ünvanı aldıktan Sonra GUR/ARAS( KÜR/ARAS) bölgesinde yaşadılar. Kanadalı Tarihçi Gene. D. Matlock, bunlara KÜRÜS diyor. UR'dan sözcük türettiler: UR, URUK, IRIK, IRK oldu. URARTU, URUGUAY, URMİYE, URUMÇİ, URUMELİ, URFA isimleri de bu UR kökündendir.
UR'lar URDUCA, ORDUCA konuşurlar ki, en eski Turani dildir. Pakistanlılar ve çeçenler halen URDUCA konuşurlar. Bu UR lar, Ergenekon'dan çıkıştan sonra çoğaldılar 24 kola ayrıldılar. Ve 24 lü teşkilatlanmasını tamamlarken, bize yol gösteren dişi bir GUR (t) vardı. İşte onun adını unutturmayalım diye bu GUR (t) a ahde vefa olsun, unutulmasın diye, boy adının önüne veya sonuna GUR ünvanı aldılar. İşte  bu 24 lü tekilatlanmada UR'lar GUR oldular. GUR (t) BOYLARI adı altında tarihe geçtiler. ASGUR'lar ve SÜGUR'lar bu teşkilatlanmadan yaklaşık 10 bin yıldır, ZÜLKARNEYN (1. OGURHAN, OGUZHAN) den buyana GUR ünvanını aldılar ve yaşatıyorlar. Bu SÜGUR, SÜMER'ler ve ASGUR'lar ve GURANİ'ler buhar olup uçmadılar ya... Torunları Irak'ta yaşıyorlar. Günümüzdeki Irak üç bölgedir. 
1.  Bu bölgedeki Türklere ASURİ, AŞURİ derler. GUR boyları içerisinde ASGUR'lar olarak geçerler. AS+GUR, ASYALI GURT lar demektir. Irak Kerkük bölgesinde ALAN AS'lar diye de anılırlar. Kerkük bölgesinde TIRIK ALAN diye anılırlar. KERKÜK Türkmenlerinin bir kısmı bu ALAN AS kolundan gelirler. Bayatlar gibi bir kısmı OGUR, OGUZ'lara bağlıdırlar. Diyarbakır'da Ziya Gökalp'in aşireti Kürtçesi TIRIKAN, Türkçesi TÜRKAN aşireti de bu TIRIKALAN, ALAN+AS aşiretindendirler. Ayrıca Kürtlerde Mami Alan adındaki kahraman da bu ALAN aşiretindendir. Bir aratırmacı MAMİ ALAN başka adı ile MEMU ZİN türküsünde geçen MAMO'nun Fatih Sultan Mehmet olduğunu ileri sürmektedir. Bu AS'lar, Irak'ta şaman iken Roma döneminde Hıristiyan oldular. Halen Irak'ta Hıristiyan olarak yaşıyorlar. Müslüman olanları azınlıktadırlar. 
2. Bir bölgenin adı da SÜMERİ'dir. SÜMERİ'ler, aslında SİBİRYA dan gelen SİBİR, SABİR, SUBAR, SUVAR adı ile anılan SİGURlardır. SİGUR lar, SİGİRT (Siirt) şehrine adını verdiler. UKRAYNALI'lar da aslında bu SİBİR Türkleridirler. Bunlara Yasefin oğlu Hazardan dolayı HAZARALAR da denir. SÜMER'ler bu GUR boyları arasından SÜ+GUR lar olarak yaşarlar ve Sümerlerin, Türk oldukları ve Sümercenin Turani dillerden eski bir Türkçe olduğu artık kesinlik kazanmış durumdadır. Çünkü Sümerlerin ataları KENGER'ler, yani GUR boyları arasında KANGGUR'lar olarak anılırlar. Bunlara tarihte KANGLI'lar da denir. Kırgızlar KANGLI dırlar. Anadoluda KANGAL ve KANGIRI (Çankırı) şehirlerine adını verdiler. Yani Sümerler Türk değil diyenler KENGER'ler sözkonusu olunca kıvıramıyorlar. Eski Türkçede SÜ, ordu demektir. Osmanlıca SÜBAŞI; ORDUBAŞI, ordu komutanı demektir. ORDU, ORHAN, ORTUT, OR+GENERAL, OR+AMİRAL da UR sözcüğünden türetilmiş OR olmuştur. OR, yüksek rütbeyi ifade eder. GUR da: GURT, KURT olduğuna göre, SÜ+GUR, GURT, KURT ORDUSU anlamına gelir. Sonraları SÜMER oldu. SÜ+MER, SÜ+ER, ER+kek Ordusu, ER, ERAT ordusu anlamlarına gelir. Halen günümüzde ordumuzda bu SÜ sözcüğü rütbeli askerler için kullanılır ve SÜBAY, yani Ordunun BAYI, BEYİ demek olur. Irak'taki SÜMERİ'ler, önce şaman, sonra hristiyan iken sonra Müslüman oldular. 
3. Üçüncü bölge de GURANİ, GUR+MANÇ bölgesidir. Kürtler bu 24 lü Teşkilatlanmada direk  Ergenekon'da Türklere yol gösteren GUR+Tun adını aldılar. Bunlara GUR+ANİ derler. Molla GURANİ de bu GUR (t) Türklerindendir. GURANİ'ler, GURT'un dili ile yani GUR+MAN+ÇCA konuşurlar. GUR dan, GURT, KURT olduğuna göre MEN, MAN, İngilizce de de Adam demektir.  Bir Kürte TUYİ GURMANCA MI? Yani sen KURT ADAM mısın diye sorduğunuzda, Kürt cevap verir: AZİ GUR+MANCIM, yani evet ben KURT ADAMIM der. Yani Kürtlerin tamamı kendilerini KURT ADAM olarak bilirler ve tanıtırlar. İşte GURANİ lerde bu GUR BOYLARI'ndan bir TÜRK BOYUDURlar. Bunlar Barzani tarafında GURAN bölgesinde yaşarlar. Ancak barzani Kürt değil, yahudi asıllıdır. Dedesi şalamon(süleyman) barazaninin mezarı israildedir. Kürt sözcüğü de bu UR kökünden gelir. Daha önceleri Kürt sözcüğü daha literatüre girmeden UR, GUR dan sonra GURANİ+GURMANÇ adı ile anılıyorlardı. M. Ö. KÜRT sözcüğüne rastlayamıyoruz. M. S. 300 yıllarında KÜRT sözcüğü Türkçeye girdi. Kürtçe'de Kürt sözcüğü yoktur, Türkçe'de vardır. Türkler GURANİLERE  Kürt derler. Kürtler kendilerini kürt olarak tanımlamazlar. GURMANÇ, yani GURT ADAM olarak tanımlarlar. UR+GUR+GURT+KURT+KURTÇA+KÜRTÇE oldu. İşte KURTÇADAN KÜRTÇEYE GEÇİŞ bu tarihte oldu. UY+GUR sözcüğünün sonunda GUR ünvanı vardır. GURMANÇ larla, UYGUR lar arasında kan bağı, din bağı ve dil bağı vardır. UYGURCA ile GURMANÇCA arasdında çok benzerlik vardır. Aslında GURMANLAR, UYGUR Türkçesini konuşuyorlar.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?