USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İKİ MÜJDEMİZ VAR!

22-04-2023
Cumhurbaşkanı bu akşam iki müjde açıkladı.
Birincisi: Doğalgaz faturalarından 25 metreküp indirim yapılacakmış, yani bedava olacakmış.
İkincisi: Mayıs ayı içinde doğalgaz bir aylığına bedava olacakmış. Bu müjde kışın girişinde yapısaydı bir anlam ifade ederdi. Kış bitmiş müjdeler olsun deniyor. 
Şimdi bu iki indirimin vatandaşa faydasını hesaplayalım:
Mayıs ayında havalar ısınacağı için zaten kaloriferler kapatılmış olacak. Paralı olsa ki ne olacak, çünkü 50 veya 100 tl. Fatura gelecektir. Bunu bağışlamanın bir esprisi yoktur.
Gelelim 25 metreküp indirime. Seneye aralık ayına kadar zaten aylık fatura 25 metreküpü bulmayacak ki indirim olsun. Aralık ayına kadar da %25-30, belki de 50 zam gelecek, yapılacak indirimin bir esprisi kalmayacak. Zam, indirimi etkisiz hale getireceği için bu indirimin de bir esprisi kalmayacak .
Aynen maaşlara yapılan zamlar gibi. Maaşa zam gelir, bir sonraki ay zamlı ödenecek denilir. Yeni zamlı maaşı alma gününden önce piyasada döviz yükselir, herşeye zam gelir, verilen zam anlamını yitirdiği için ücretlileri bir türlü mutlu etmez. Çünkü ekonomik kriz sürekli vardır. Hükümet eleştirileri sevmiyor. Peki sözü nasıl bağlayalım. En iyisi okuyucuya bırakalım...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?