USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FİLİSTİN ARAP DEĞİL TÜRK ASILLIDIR ANCAK TÜRKLÜK ŞUURU YOK OLMUŞ...

21-10-2023
Sürüden kopan koyunu kurt yermiş. 
Filistinliler Selahaddin-i Eyyubi'den çok önceleri Hz. İbrahim zamanında Girit adasında yaşayan ve Yunanlılarla akraba olan aynı dini taşıyan Saka İskit Türkleri idiler. Filistinliler Girit adasından şimdiki Filistin topraklarına geldiklerinde kurdukları ilk şehrin adı Skaypolistir.
Türkçesi Saka şehri demektir. Sonra bunlar Araplaştılar. Skaypolis'in yeni adı arapça Beyt Şan'dır. Çok sonraları Yahudilerin Filistinlilere uyguladıkları soykırımda 70 bin kişiyi katletmelerinden sonra Selahaddin Kudüs'ü almakla Filistinlileri rahatlattı.
Tabii ki, oraya Selçuklu Türleri'ni ve Kürtlerini de yerleştirmesi mümkündür. Zaten Selahaddin'in 15 bin kişilik ordusunun yarısı Asakirül ekrat idi. Yani Kürt ve Türk askerleri vardı. Selahaddin'in annesi Türkmen, babası Kürt idi. Ancak Selahaddin Şam'da Selçuklu Sultanı Nurettin Zengin'in Türk sarayında bir Türk komutanı gibi yetişti.
Selçuklu Türk Devleti'ne hizmet ediyordu. Kürt olması, kürt davasına hizmet edeceği anlamına gelmez. Selçuklu ayrım yapmadan bir Kürt'e güvenerek Genek Kurmay Başkanlığını vermişse, Selçuklu da Kürt-Türk ayrımı yapılmadığının delilidir.
Selahaddin de kürtçülük yapmamıştır. Selahaddinin kürt olmasından nemalanmak isteyenler var. Boşuna heveslenmesinler, Selahaddin bir Türk komutanıdır ve kurduğu Eyyubi Devleti de Türk Devletidir.
Arapların sahip çıkmamasını anlıyorum. Çünkü Filistinlilerin arap olmadıklarını biliyorlar. Bugün Yunanlıların Filistin'e sahip çıkmaları gerekiyordu. İskit olan İskandinav ülkeleri sahip çıkmalı idi...
Onlarda da Türlük şuuru yok oldu. Mesele ırk savaşı olsaydı bu saydığım devletler sahip çıkmalı idiler. Bu din savaşıdır. Din savaşı ise İslam ülkeleri sahip çıkmalı idi. Hiçbiri sahip çıkmıyor. Çünkü Filistin eylem yaparken, bu islam ülkelerine danışmıyor, önceden bilgi vermiyor. Ferdi bir eylem yapıyor, dayak yiyince mağdurları oynuyor, ama bir gerçek vardır ki, bu eylem kime yaradı. İsrail'e yaradı.
İsrail toprağını genişletiyor. Diğer devletler usulen tepki koyuyorlar, birşey de yapacakları yoktur. Yahudiler bu konuda sabıkalıdır. İslamın ilk dönemlerinde 70 bin müslümanı katletmişlerdi. İsrail'e yeni bir fırsat düştü ve soykırım yapıyor. Aile ve çocukların mağduriyeti ölümleri olmasa keşke... İsrail'i kınıyoruz ama kınama bu vahşeti durdurmuyor. Allah yardımcıları olsun... Saygılarımla. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?