USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FİKİR BOŞLUĞU VAR

FİKİR BOŞLUĞU VAR
28-12-2022
Türk siyasetinde büyük bir boşluk var. Her siyasi parti savunduğu fikirden çok uzak yaşıyor. 
-Chp, Atatürkün kurduğu partidir güya...
Atatürkçülükten fersah fersah uzak davranışlarda bulunuyor. Birgün kürtçü, birgün Atatürkçü olmayı nasıl başarıyor hayret... 
-Akp, milli görüş geleneğinden geldiğini ileri sürüyor, sonra milli görüş gömleğini çıkardık diyorlar dindar geçiniyorlar, dinin içini boşalttılar.
-Mhp, Dokuz ışığı unutmuş, birgün gündeme getirmiyor. Ecevit ile ortak hükümet kurduğunda, Ecevit zonguldakta Köy Kentleri nin temelini attığında, Devlet Bahçeli, sayın başbakanım mhp nin de Dokuz Işığında Tarım Kentleri projemiz vardır, temeli beraber atmalıyız diyemedi. 
-İyi parti millet ittifakı içinde milliyetçi çizgiyi savunuyor görünüyor, belediye seçimlerinde tek bir belediye dahi alamadı.  
Milliyetçilerin oyları ile Belediyeleri CHP'ye ve HDP'ye hediye etti. Bu nasıl milliyetçi çizgi demezler mi adama. 
-2023 te yapılacak seçimde de yine hdp oyları olmadan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacakları bellidir. Bu durumda beşli masa hdp ile pazarlık yapacak, güya iyi parti görüşmemiş olacak ve hdp desteğine karşı çıkamayacağı kaçınılmaz olacak. Partilerin savundukları çizgilerden çok uzaklaştıklarını hep birlikte görüyoruz. Bu durumda savunulmayan tek bir görüş vardır. O da Atatürkçülük çizgisidir. CHP veya MHP gibi Atatürkçü geçinen partilerden hangisi elini çabuk tutarak Atatürkün Tam Bağımsız çizgisini savunursa tek başına iktidar olur. CHP den ümidim yoktur.  Bir ışık göremiyorum. Çünkü chp, hdp nin oylarına sulandığı sürece asla Altı Ok'a geri dönemez. Ancak MHP dönebilir. Ancak bu boşluğu henüz görmüş değil. Birileri Sayın Bahçeli'yi uyandırmalıdır bence.
-Atatürkün Tam Bağısız çizgisine dönecek parti, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını temsilen, 19 mayıs günü bir milyon seçmeni ile samsuna çıkartma yapmalı. Lider, kurmayları ile beraber Mustafa Kemal'in Kafkas Türkü kokan Ayyıldızlı Kara Kalpağı ile istanbuldan bir gemiye binmeli, aynı gün samsuna çıkmalı ve bir milyon insana hitap ederek, Altı İlkeye bağlılığını deklare etmelidir. Bu çıkışı mhp den beklerdim. Görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?