USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ELEŞTİRİ HASTALIĞIMIZ VAR, ÇÖZÜM YOKTUR

15-08-2021

Bir konuda 10 saat durmadan eleştiri yaparız. Peki çözümü nedir denildiğinde, tık diye dururuz. Motor kitleriz. Hadi konuş erkek deseler de susar. Çünkü dağarcıkta hep yıkıcılık var, yapıcılığa dair bilgi yoktur. Değerli dostlarım, milli hassasiyetlerinizi anlıyorum.

Ancak bu ülkede 12 bin yıllık devlet geleneği vardır. Bu nedenle ülke sahipsiz değildir. Her gelen iktidara göre ülke şekillenmiş olsaydı, bugün taş üstünde taş kalmazdı. Kırmızı çizgileri aşan iktidarların akıbetini tahmin edersiniz. Bazı iktidarlar nicoldu beyler nicoldu?

Herşey devletin asıl sahiplerinin kontrolü altındadır. Rahat olun. Vaziyet berkemal. İktidarlar gelirler ve giderler. Devletin devamlılığı esastır. Bu meclis amerikanın ırak teskeresini red ederek, amerikanın 90 bin askerinin kıçının üzerine baka baka kızıldenizden ıraka girmek zorunda bırakmıştır. Afrinde amerikaya 250 tabut gönderen bu milli devlettir. Bu açıdan milli devletin onaylamadığı bir projeyi iktidar uygulamayamaz.  Suriyedeki öso yu neden destekliyoruz sorusuna gelelim. Afrinde 800 şehit verildi. 750 öso cu önde gittikleri için öldüler. 50 askerimiz şehit oldu.

Eğer öso olmasaydı 750 daha askerimiz şehit olacaktı. İdlip, fırat kalkanı, libya, karabağa hep öso cu gönderdik.  Hatırlarsanız geçmişte afganistanda özbek komutan raşit dostuma milyon dolar yardım yaparak, özbek türklerin galip gelmelerini sağlamıştık. Bugün de daha halep membiç kobani, kerkükü alacağız. Raşit dostumdan gönüllü savaşçı istemiş olamaz mıyız?

Herşeyi tersinden okuma alışkanlıklarımızı bırakmalıyız. Enerjimizi ülke çıkarına tüketelim. Sırf muhalefet adına ben yoksam dünya yansın mantığı yanlıştır. Devletin sırlarını bize açıklamasını istiyoruz. Bu durumda sır olmaktan çıkar. Bilmiyorsak Bazen susmak da hayır getirir. Devletimizi, milletimizi çok seviyorsak, bizi aşan konularda yine devletimiz ve milletimiz adına susalım. Bu da bir yardımdır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?