USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DÜNYA MI AHİRET Mİ? 

22-07-2022
Madem dünya ahiretin tarlası, tarlayı ekmeden, biçmeden ahiret hak edilir mi? Nedir bu dünya düşmanlığı? Eee zengine dünya yakışıyor, fakire fakirlik sevaptır diyenler, fakire iki dünyada cehennem vadediyorlar.
Hani "komşusu aç iken tok yatan bizden değildi?" Birileri malı götürmek için, birilerinin de fakirliği ile mutlu olmasını istiyor ki, düzen devam etsin. Bu dünyada cehennem, o dünyada cehennem vaadi olur mu?
Aslında dünyayı ihmal edince ahiret de gidiyor elden. Çünkü peygamber efendimiz "hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış" derken, tarlayı da ihmal etmeyin demek istiyor.
Biz tarlayı yok sayıyoruz, sadece ahirete bak diyoruz. Kuş tek kanatla uçamayacağına göre, müslüman da tek ahirete çalış diyemez.
Eee hep ahireti işaret etmemizin nedeni 70 huri ve köşkler ise, ancak kimse ölmek de istemiyor. Yine de ne olur, ne olmaz...
Şayet iradesi dışında ölürse, cenneti de garantilemek gerekiyor. Ne bu doymazlık, ne bu ikiyüzlülük. Allah'ın dinini dosdoğru anlatın da kulları şaşmasın... 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?