USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK

21-09-2022
Merhum Türkçü ve Turancı üstadımız Gaspıralı İsmail, Türk Dünyasını birleştirmek için gurubumuza da ad olarak seçmiş olduğumuz DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK veciz sözünü söylemiş ve çok çaba göstermiş, ancak başarılı olamamıştır.
İnşallah TÜRK BİRLİĞİ'Nİ kurmak bizim kuşağa nasip olur ve merhum ZİYA GÖKALP'İN hayali, Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN rüyası, Son Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ'İN ve Ebulfeyz ELÇİBEY'in uğrunda çile yumağı olup yolunda devleştikleri TURAN'ı gerçekleştirmiş oluruz, Türk Büyüklerinin ruhları şad olur inşallah.
Bu veciz sloganı tek tek ele alalım: 
1. DİLDE BİRLİK
Turan'ın gerçekleşebilmesi için önce Türk Cumhuriyetleri ve muhtariyetleri  ile Dil Birliğine ihtiyaç vardır. Bu dil birliği henüz sağlanmamıştır. Bu durumda acil olarak Türkiye'de, Atatürk'ün kemiklerinin hissetmesi için hem de ANITKABİR'DE bir TURAN KURULTAYI yapılmalıdır. Mevcut salon yetişmezse, Aslanlıyol'da sahra çadırı kurulmalıdır. Önce dil birliği konusunda karar alınmalı ve uygulamaya konulmalıdır. 1991'de Demirel ile birlikte Türk Cumhuriyetlerine giden Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ, Türk Birliği için düşünülen her detayı Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ve Türkiye ile imza altına aldırmıştı. Dahası var; 32 harfe çıkarılan latin alfabe birliği, Türk Lirası'na geçiş, İstanbul Türkçesi esas alınmıştı. Türk sayıları kabul edilmişti. Hatta altı ayda bir, birliği yönetecek başkanı sırasıyla dönerli olacaktı. Allah ondan razı olsun. Mekanı cennet olsun. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine düşen, bu kararların uygulanması olmalıdır. Dil Birliği olmadan hiç birşey olmaz.
2. FİKİRDE BİRLİK
Hani dinimizde bir eylem yapacaksanız, DİL İLE İKRAR, KALP İLE TASDİK, AMEL İLE İSPAT olmalı diyor ya, işte TURAN YOLUNDA bu düstur esas alınmalıdır. Önce dil birliği, sonra fikir birliği, sonra işbirliği olmalıdır. Demek ki, Gaspıralı isabetli bir yol göstermiş bize...
Fikir Birliği olmadan Türk Birliği kurulamaz. Bu Fikir Birliğinde, Türklük Şuuru mutlaka olmalıdır. Hani Başbuğumuz: TÜRKLÜK GURUR VE ŞUURU, İSLAM AHLAK VE FAZİLETİ demişti ya.
İşte Turan Yoluna giden taşlar zaten Başbuğumuz tarafından döşenmiştir. Zemin hazır, bize dosdoğru adam gibi adam olmak düşer. Kıvırmak, kuvrılmak, eğilmek, bükülmek olmamalı. Merhum Atsız, YOLDAŞINI BIRAKIP KAÇANLARI, DEĞİŞİRİZ TOPUNU BİR SOKAK KALTAĞINA diyor ya. Demek ki; ADAMIN ADAMI DEĞİL, DAVANIN ADAMI OLANLAR bizimle gelsin. Demek ki Fikirde Birlik çok önemli imiş. 
3. İŞTE BİRLİK
Dil ve Fikir Birlikteliği sağlandıktan sonra, sıra menfaat birliğine gelmiş demektir. Türki cumhuriyetlerin ve muhtariyetlerin ekonomik birer düzenleri vardır. Bilim ve teknoloji konusunda mesafe alanlar vardır. Geri kalanlar vardır. Zengin olan veya fakirleşen kandaş ülkelerimiz vardır.  Her konuda alışveriş yaparak, gerekirse maddi manevi destekler, hibeler ile onların kalkınmaları sağlanmalıdır. Askeri yönden, ekonomik yönden, eğitim modeli yönünden, para biriminin tek olması yönünden en ince detayına kadar düşünülmeli ve dayanışma sağlanmalıdır. Cenab-ı Allah TURAN YOLUNDA Türk Milletini Muvaffak etsin inşallah... 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?