USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BUGÜN AĞLATTILAR BENİ

07-06-2022

Eşin ölürse küçük kıyamet..

Sen ölürsen büyük kıyamet.

N. Hoca

Meleğim

Bugün Adıyamanlı Mehmet Şahin amca ile karşılaştım. Merhum hanımının adını melek koymuş. Hanım sağ iken balkonda güvercinlere yem verirdi dedi. Hanım vefat edince, o güvercinler mezarlığa kadar tabutu takip ettiler. Güvercinleri müftüye ve imama gösterdim ağladılar dedi. Beni de ağlattı güvercinler.

Foto Mercek

Foto Mercek olarak tanınan Halit Ziya Biçer'in oğlunun balkonda baktığı güvercini varmış. Birgün güvecin evi terk etmiş. Aradan 10 yıl geçer oğlu Murat Müştak Biçer trafik kazasında vefat eder. Ben 7 gün taziyesinde kuran okumuştum. Halit amca, Murat'ın öldüğü gün eve güvercin geldi balkondan içeri girdi, biz muratın ruhunun geldiğine inandık deyince ben yine ağladım.

Kızın Evi

Masada bir amca oturuyordu. Hanım öldü, arasıra kız davet ederse evine giderim. Yemek yedik. Kadayıf yapmışlar. Bir dilim verdiler yedim, ancak çok hoşuma gitti. Bir dilim daha isteyecektim, isteyemedim. Onlar da teklif etmediler. Bekledim, onlar yattılar, gittim tepsideki kadayıftan bir dilim daha yedim yattım dedi ve ben yine ağladım..
Ey evlatlar, eşi ölen yalnız kalan babaları incitmeyin, ağlatmayın, anlayın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?