USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU NASIL ORTAKLIK?

15-04-2024
Evet milliyetçi hareket partisi birkaç yıldır dışarıdan AK Parti'yi destekliyor. Bütün konularda tabii ki desteklemiyor. Ancak ülke güvenliği ile ilgili konularda destekliyor tabii ki. Fakat bütün eleştirileri Milliyetçi Hareket Partisi alıyor AKP'yi destekliyor diye, bu sorulara cevap vermekte zorlanıyoruz. Ülkücüler, Ak Parti iktidarından bir fayda görmediler. Ak Partililer iktidarın her türlü imkanından faydalanıp yollarına devam ediyorlar. Onların tuzları kuru ancak, 22 yıldır Milliyetçi Hareket Partililer ve ülkücüler bir işe dahi giremediler, bir devlet işine dahi giremediler. Bu nasıl ortaklık böyle bir tek taraflı ortaklık olur mu?
Bundan sonra ilan ediyoruz, eğer Milliyetçi Hareket Partililere ve ülkücülere iş, aş konusunda ve imkanlar konusunda, AK Parti yer vermezse onlara da kadro ayırmadığı sürece, sanıyorum ülkücüler AK Parti'ye oy vermezler. Genel merkezlerin karar almasıyla bu iş olmaz, önemli olan seçmenin bu işte sandık başına gitmesi önemlidir. Kimse kimseyi zorla sandık başına götüremez. Bu açıdan AK parti, kendi il ve ilçe teşkilatlarına talimat vermeli, Milliyetçi Hareket Partililer ortağımızdır, onların da en azından iş almaları, işe alınmaları için kolaylık sağlanması gerekir.
İsterseniz aynı uyanıklığınıza ve inadınıza devam edin, ülkücüleri ve MHP'lileri yok sayın ama onlar sandık başına gitmeyecekler. Sandık başına gitmesini istiyorsanız Milliyetçi Hareket Partilileri ve ülkücüleri dikkate alacaksınız bu tembihimi unutmayın lütfen. Üstat Necip Fazıl diyor ki, "bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa". Yani meselenin çok ciddi olduğunu AK Parti'nin kavraması gerekiyor. Yine Bir atasözü vardır "dereye su gelinceye kadar kurbağanın gözü belerirmiş". 22 yıldır ülkücülerin ne yiyip ne içtiğini soran var mı, nasıl geçindiklerini soran var mı?
Aslında bu görev Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezine düşer, genel merkez kadrolaşma konusunda, sınavlarda efendim diğer ihalelerde her konuda en azından ülkücülerden işe girmek isteyenlerin, ihaleye girmek isteyenlere en azından adil davranılması gerektiğinin söylenmesi lazım. Aslında 31 Mart seçimi Cumhur İttifakı'nın çatırdadığını gösteriyor çünkü Milliyetçi Hareket Partisi'nin aday gösterdiği yerlerde Ak Partililer desteklememişler, AK Parti'nin adaylarının olduğu yerlerde Milliyetçi Hareket Partililer sandık başına gitmemişler. Ne olacak böyle tek taraflı ortaklık olur mu?
Bu nedenle AK Partili yetkililerin derhal kendini sorguya çekmeleri gerekiyor. Kendilerini sorguya çekerken ortakların neden sandık başına gitmediğinin nedenlerini bulmaları gerekir. Sen ortağını yok sayarsan, rabbena hep bana dersen, tabii ki senin ortağın sandık başına gitmez, bu kadar basit. Benden söylemesi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?