USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ASGARİ ÜCRET ARTSIN MI?

19-10-2022
Asgari ücret artsın elbet. Ancak çözüm değil. Çünkü bir evde bir tek kişi çalışıyorsa bir asgari ücret yetmeyecektir. Evde 4 kişi iş bulamadığı için evde atıl vaziyette yaşadıkları sürece, geçim derdine çözüm bulunamaz. Sorun istihdamdadır. Çözüm herkese iş verebilmektedir.
Bir eve 5 asgari ücret girerse, kimse zam istemez. Öyle ise derhal devletin önderliğinde Tarım Kentleri kurulmalı ve 9 milyon kişiye iş alanı açılmalıdır. Bu durumda üretim artacak, beraberinde ihracat artacaktır. İhracatın geliri, ithalatın gelirinden fazla verirse, paramız değer kazanır, döviz fiyatları normal seviyesine düşer.
20 yıldır İnşaat sektörü ile bir yerlere varacağını zanneden iktidar, yüzde 300 ile 500 devalüasyona tosladı. Reis halen faizler düşecek diyor. Bir daha faizi düşürecek olurlarsa, göreceksiniz, tasarruf sahipleri Türk Lirası'ndan, yabancı dövize kaçacaktır. Döviz yeniden yükselecektir. Bu durumda asgari ücret 50 bin lira olsun diyecekler. Devlet işlerinde inat olmaz, ben yaptım oldu demekle olmaz. Dünyadaki ekonomistler faizlerin yükseltilmesinde işaret ediyorlar, sen de uyacaksın. Yeldeğirmenleri ile savaşmak ülkeyi kaosa götürür. Söylemesi bizden...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?