USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2. TURDA NE YAPMALI

15-05-2023
2. Tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi çok risk taşıyor. Gerçi solun var gücü ile canını dişine taktığı bu seçimde alacak oyu bu kadardır. Bundan sonraki seçimde sol seçmeni ne kadar sıksan bir b... çıkmaz. Hdp ve altılı masanın desteği olmasına rağmen alacağı oy budur. 
-2. Turda kilit durumunda olan dava arkadaşımız, ülküdaşımız, adam gibi adam Sinan Oğan'dır. Sinan Oğan'a ülkücü ve biraz da ulusal solcular oy verdiler. Bu seçmenin kırmızı çizgilerini göz önünde bulundurur karar verirse, seçmenini sandık başına taşır ve desteklediği aday cumhurbaşkanı olur. Anayasa'nın ilk 4 maddesi kırmızı çizgimizdir diyen Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'na 4 maddenin kaldırılmasını şart koşan hdpkk nın varlığını dikkate alması gerekiyor. Ancak HDPKK'nın desteği ile % 44.9 oy alan Kılıçdaroğlu'na destek verirse, ülkücü seçmeni beraberinde ingiliz muhipleri ittifakına taşıyamaz. Desteğe rağmen Kılıçdaroğlu kılpayı kazanamazsa, Sinan Oğan ve ATA ittifakı çok itibar kaybeder.  Kazansa da 7 cumhurbaşkanı yardımcısı ile iktidar hezimetle son bulur. Tabii ki hdpkk dan da bir cumhurbaşkanı yardımcısı ile çalışmak zorunda kalacaktır. Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasının mimarı sayın Ümit Özdağ'dır. Ümit Özdağ hocanın iznini almadan bir yere destek veremez sanırım. Ümit hoca İYİ Parti'den ayrıldığı için, Millet İttifakı'nda İYİ Parti ile aynı safta bulunmak istemez.
MHP'den de ayrıldığı için Devlet Bahçeli ile de aynı safta bulunmak istemez. Ancak Devlet bey, devletin bekası sözkonusu ise Ümit hoca ile yine de el sıkışır. Sinan Oğan ve Ümit hoca, cumhur ittifakına destek verseler, Erdoğan da Sinan Oğan'a cumhurbaşkanı yardımcılığı verirse tadından doyulmaz. Sinan Oğan'a da cumhurbaşkan yardımcılığı yakışır. Bu karar ülkücülerin gönlünü fethedeceği için ileride MHP genel başkanlığı potansiyel adaylığı perçinlenmiş olur.
Ancak Ümit hocanın ne yapacağını kestirmek zor olduğu için korkmuyor değilim. Ancak bu ittifaka Ümit Özdağ engel olmazsa, en mantıklı ve etik olan bir cumhur ittifakı gerçekleşmiş olur. Devlet bey kendisine genel başkan yardımcılığını verdi, Devlet beyin yanında olduğunu deklare etmesine rağmen sözünde durmadı, karşısında aday oldu. Kongre olmayınca Meral hanımın yardımcılığını, Devlet beyin yardımcılığına tercih etti. Orada da durmadı, bütün kararlarında dostları ile hiçbir istişare etmedi. İyi partinin fetocuları il başkanı yaptığını söyledi ve kimseye danışmadan aniden bir parti kurdu. Bari bu seferlik Devlet bey ve Erdoğan'la olan husumetini kan davası haline getirmeden sağlıklı bir karar verirse, tarihi bir görev yapmış olur. Sinan Oğan da Cumhurbaşkanı yardımcısı olmuş olur. Bu zafer de Ümit Özdağ'ın zaferi olmuş olur.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?