Yerel

Şahinbey zabıta ekipleri okul kantinini kapattı!

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri Şahinbey İlçesi’nde yaptığı denetimlerde tarihi geçmiş ürün satan bir zincir market şubesini ve bir okul kantinini 3 gün süreyle kapattı.

Şahinbey zabıta ekipleri okul kantinini kapattı!
28-05-2025 00:00
28-05-2025 20:40
GAZİANTEP

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri Şahinbey İlçesi’nde yaptığı denetimlerde tarihi geçmiş ürün satan bir zincir market şubesini ve bir okul kantinini 3 gün süreyle kapattı.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde sürdürdüğü gıda denetimleri kapsamında bir zincir market şubesinde tarihi geçmiş gıda ürünlerinin bulunduğu tespit edilince, market şubesi 3 gün süreyle kapatıldı. Aynı kapsamda denetlenen bir ilkokul kantininde de benzer şekilde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin öğrencilere satıldığı belirlendi. Okul kantini hakkında da 3 gün kapatma kararı uygulanarak, yasal işlem başlatıldı.

 “ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaptığı yazılı açıklamada, bu tür ihlallere kesinlikle göz yumulmayacaklarını belirterek “Özellikle çocuklarımızın eğitim ortamlarında sağlıksız ve tarihi geçmiş ürünlerle karşılaşması kabul edilemez. Hem zincir marketlerde hem de okul kantinlerinde yapılan bu denetimler periyodik olarak devam edecek. Halkımızın sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya müsamaha göstermeyeceğiz,” dedi.

DENETİMLER ARTARAK SÜRECEK

Zabıta ekiplerinin özellikle okul kantinleri, marketler, fırınlar ve gıda üretimi yapan işletmelerde denetimlerini sıklaştıracağı bildirildi. Şahinbey Belediyesi yetkilileri, vatandaşların şüpheli durumlarda Alo 153 Zabıta Hattı’nı arayarak ihbarda bulunabileceklerini hatırlattı.

Şahinbey Belediyesi’nin bu adımı, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Sosyal medyada birçok vatandaş, çocukların sağlığını önceleyen bu tür müdahalelerin artarak sürmesi gerektiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
VELİ 14 saat önce
Asiye Ziylan İlkokulunda dönem başı 2.000TL (İki bin ) temizlik parası adı altında para toplandı. Yetmedi Okulda kermes yaptılar ve kimi öğrenciler yemekleri evlerinden götürdü kimi para vererek yemek yaptırdı. İşin ilginç tarafı hem yemek yapmak yaptırmak için ücret ödedi aileler hem çocukları yesin diye para yolladılar okula kimse annesinin yapmış olduğu yemeği de para vermeden yiyemedi. Eline mikrofonu alıp 1 lahmacun alana 1 lahmacun bedava diye kaç lira
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER