Kültür & Sanat

Kadınlardan ebru sanatı kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde açılan ebru sanatı kursuyla kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış oldukları birbirinden güzel ebru sanatıyla günün stresini atıyorlar.

Kadınlardan ebru sanatı kursuna yoğun ilgi
17-01-2024 11:20
17-01-2024 11:21
GAZİANTEP

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde açılan ebru sanatı kursuyla kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış oldukları birbirinden güzel ebru sanatıyla günün stresini atıyorlar. Ebru sanatını tüm ince ayrıntılarına kadar öğrenen kursiyerler, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti anlattılar.

Yüzyıllardan beri farklı bölge ve kültürlerin birikimiyle olgunlaşarak günümüze kadar gelmiş olan geleneksel sanatlardan biri olan, üstün teknik ve estetik niteliklerinin yanı sıra özgün tekniklerle ilgi çeken ebru sanatı, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) açılan kursta kadınlara öğretiliyor. Atölye çalışmasında, geleneksel ebru sanatının hem bilgilendirmesi hem de uygulaması yaptırılıyor. Kursa ilişkin değerlendirme yapan kadınlar, duydukları memnuniyeti ifade ederek, sağlanan imkanlar dolayısıyla teşekkür ettiler.

EBRU SANATINI YAPARKEN HUZURLU OLDUKLARINI GÖRÜYORUZ

Kurs hakkında bilgi veren Şehitkamil Sanat Merkezi Ebru Sanatı Eğitmeni Zerrin Saroğlu, “Haftanın 6 günü olmak üzere burada kursiyerlerimize ebru sanatını öğretiyoruz. Yaklaşık 25 kursiyerimiz eğitimlerimize katılıyor. Kursiyerlerimiz, kurstan gayet memnunlar. Kursiyerlerimiz, buraya gelmekten çok mutlular. Onlar mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Kursiyerlerimiz, ebru sanatını yaparken, bütün sorunlarını, günün stres ve yorgunluğunu üzerlerinden atıyorlar. Ebru sanatını öğrenirken yaptıkları her bir ebruda daha iyisini çıkarmaya çalışıyorlar. Her seferinde daha farklı ve daha güzel eserler çıkarmaya gayret gösteriyorlar. Kursiyerlerimizin, ebru sanatını yaparken huzurlu olduklarını görüyoruz. Onların, mutlu ve huzurlu olması bizleri de mutlu ediyor. Bizler de eğitmenler olarak, kursiyerlerimize elimizden geldiğince destek olmaya gayret gösteriyoruz. Ebru sanatına merakı olan tüm vatandaşlarımızı da kursumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

EBRU YAPMAK İNSANA HUZUR VERİYOR

Günün stres ve yorgunluğunu ebru sanatını öğrenerek değerlendirdiğini dile getiren kursiyerler Şevval Özdemir, “Ben, matematik öğretmeniyim. Ebru sanatına ilgim, geçtiğimiz yıl başladı. Hocamızın da yardımıyla ebru yapmayı öğrendim. Hocamız, bizlere ebru sanatının tüm inceliklerini ayrıntılarına kadar öğretiyor. Biz de yaptığımız her bir eserin daha iyisini çıkarmaya çalışıyoruz. Kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum. Bunun yanında ebru yaparak günün stres ve yorgunluğunu atma imkanımız da oluyor. Gerçekten ebru yapmak, insana huzur veriyor. Bizlere böylesine güzel ve anlamlı bir hizmeti sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER