Gündem

İYİ Parti'ye silahlı saldırı gerçekleştiren şahıs yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti binasına silahlı saldırı düzenleyen şahsın yakalandığını duyurdu.

İYİ Parti'ye silahlı saldırı gerçekleştiren şahıs yakalandı
31-03-2023 19:12
31-03-2023 21:01
İSTANBUL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti binasına silahlı saldırı düzenleyen şahsın yakalandığını duyurdu.

İstanbul Merter’de bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na bugün silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya yönelik tepkiler art arda gelirken; saldırıya ilişkin sıcak bir gelişme yaşandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti binasına silahlı saldırı düzenleyen şahsın yakalandığını duyurdu.

Soylu, "Türk Polisi yakalar İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" açıklamasında bulundu.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Eski Çırpıcı Yolu Sokak'taki Merter İş Merkezi'nde bulunan İYİ Parti İl Başkanlığının D-100 kara yoluna bakan bölümüne akşam saat 21.30 sıralarında kurşun isabet etmesinin ardından özel ekip kurduğunu açıkladı.

Oluşturulan ekip, kafeteryanın cam bölmesinden girerek koltuğa saplanan kurşunun, yolun karşısından ateşlenen bir silahtan çıktığını tespit etti.

Çevredeki güvenlik kameralarını detaylı şekilde inceleyen ekipler, M.E. isimli inşaat bekçisinin, görevli olduğu noktada hırsızlık girişimini önlemek amacıyla ruhsatlı silahını ateşlediğini ve hırsızların parti binası istikametine kaçması nedeniyle isabetin tesadüfi olarak yaşandığını önü sürüldü.

Olayla ilgili inşaat bekçisi olduğu öğrenilen M.E'nin de gözaltında olduğu ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER