Siyaset

Özgür Özel'den CHP'lilere YENİ Parti'ye katılma çağrısı

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık Meclis Grup toplantısında konuştu, partisinin örgütlenme modelinden bahsederek siyaset anlayışlarını anlattı.

Özgür Özel'den CHP'lilere YENİ Parti'ye katılma çağrısı
04-08-2026 13:38
04-08-2026 14:32
ANKARA

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk açık Meclis Grup toplantısında konuştu, partisinin örgütlenme modelinden bahsederek siyaset anlayışlarını anlattı.

"Üye sayısı, nüfusu ve imkanları müsait olan tüm mahallerimizde 'Mahalle Meclisleri'nin esas olduğu yeni bir örgütlenme modelini kuruyoruz" diyen Özel, "YENİ Parti'mizde her bir üye ilçe başkanını, il başkanını ve genel başkanı doğrudan seçecektir" ifadelerini kullandı.

Yurttaşlara çağrıda bulunan Özel, "Artık üyeleri geri plana atan eski nesil siyaset anlayışı sona erecek, üyelerin söz, yetki ve karar sahibi olduğu yeni nesil siyaset kurulacaktır" dedi. CHP'lilere YENİ Parti'ye katılma çağrısı yapan Özel, "Genel başkanlığımda girdiğim seçimden parti; birinci parti olarak, zafer kazanarak, iktidar olarak çıkmadıysa ertesi gün kurultayı topluyorum ve aday olmuyorum" diye konuştu.

Özel, konuşmasının başlangıcında, "Bizler girdiği ilk seçileri kazanan, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne hiç yenilmeyen, yenilgiyi bilmeyen, yenilgiye alışmayan, kazanan, kazanmaya söz veren, iktidara yürüyen kadrolarız. Kontrollü muhalefet olmayı reddeden, mağlubiyeti reddeden, kendine çizilen sınırlar içinde muhalefeti reddeden, bu yüzden de bir sivil darbenin hedefi olmuş ama pes etmemiş, boyun eğmemiş, geri çekilmemiş, teslim olmamış Kuvayi Milliye ruhunun bugünkü temsilcileriyiz" ifadelerini kullandı.

YENİ PARTİ'NİN ÖRGÜTLENME MODELİ

Özgür Özel, konuşmasında YENİ Parti'nin örgütlenme modelinden bahsetti. Özel, şunları anlattı:

"Eski nesil örgütlenme anlayışını kökten değiştirecek bir adımı atıyoruz. Çünkü demokrasi sadece sandığa gidip oy vermek değildir. Demokrasi; yurttaşlar siyasetin öznesi olarak hissettiğinde sağlam temellere oturuşudur. Yeni bir örgütlenme modelini milletimize arz ediyoruz. Bu örgütlenme modelinin asli unsuru YENİ Parti'nin eskisi olmayan, her birisi yeni, kıdemlisi olmayan, sözü başkasından geride olmayan, sesi daha az çıkmayan yepyeni üyeleridir. Üye sayısı, nüfusu ve imkanları müsait olan tüm mahallerimizde 'Mahalle Meclisleri'nin esas olduğu yeni bir örgütlenme modelini kuruyoruz. İstisnasız olarak örgütlendiğimiz tüm ilçelerde temel siyasetorganı artık ilçe yönetimi, ilçe yönetim kurulu, ilçe başkanı değil; üyelerin oluşturduğu ilçe meclisleridir."

"GENEL BAŞKANI ÜYELER SEÇECEK"

Partinin ilçe başkanı, il başkanı ve genel başkanını nasıl seçileceğini açıklayan Özel, "Artık delegelik Siyasi Partiler Kanunu'nun gereğini yerine getirmek için teknik bir görev olarak kalacak. YENİ Parti'mizde her bir üye ilçe başkanını, il başkanını ve genel başkanı doğrudan seçecektir" dedi.

"ESKİ NESİL SİYASET ANLAYIŞI SONA ERECEK"

"YENİ Parti, Türkiye'de siyaset yapış biçimini değiştirecek, Türkiye'de siyasetin yapılış biçimini değiştirecektir" diyen Özel, "Artık üyeleri geri plana atan eski nesil siyaset anlayışı sona erecek, üyelerin söz, yetki ve karar sahibi olduğu yeni nesil siyaset YENİ Parti ile birlikte kurulacaktır" ifadelerini kullandı.

ÜYELİK SİSTEMİ

YENİ Parti'nin üyelik sisteminden bahseden Özel, şunları kaydetti:

"Hafta başı 54’tü, an itibariyle 60’ın üzerinde. Cuma günü itibariyle 65 ilimizde ve 733 ilçemizde teknik örgütlenme aşamalarını tamamlamış durumda olacağız. Bu yüzden her bir vatandaşımızı ilçe başkanlıklarımıza giderek partimize üye olmaya davet ediyorum. Online üyelik sistemimiz bir haftadır hazır durumda. Elbette geçmişte olduğu gibi adının online olduğu ama onay süreçlerinin olduğu, ıslak imza süreçlerinin olduğu, kargo süreçlerinin olduğu, itiraz süreçlerinin olduğu, üç ayda tamamlandığı ama bazen aylara, yıllara taştığı ve partinin kapıları kapalıymış imajı yarattığı bir modelden bir dostunuza yollayacağınız tek bir linkle WhatsApp üzerinde başlatacağı birkaç adımla, hem üyeliğin yapıldığı, Yargıtay’a başvurulduğu, resmin yüklendiği, kimlik basım talimatının onayının verildiği, aidat taahhüdünün gerçekleştiği ve üyelik işleminin çağa yakışır, çağı değiştirecek ve Türkiye’de iktidar değişimi ile birlikte çağı yakalayacak YENİ Parti’ye yakışır bir model elimizde hazır. Sadece Yargıtay‘dan ve birkaç kamu kurumundan onay süreçlerini bekliyoruz."

YURTTAŞLARA ÇAĞRI

Yurttaşlara çağrıda bulunan Özel, "YENİ Parti'nin siyasi kuruluşu; birinci kurultayımıza kadar önümüzdeki yaklaşık 3 aylık sürede Anadolu'da ve Trakya'da mahalle mahalle, ilçe ilçe, il il milletimizle birlikte gerçekleşecektir. Gerçek ve siyasi kuruluşumuz köylerden, beldelerden, ilçelerden başlayarak Ankara'ya kadar gelinecek 3 aylık sürede milletimizle birlikte yapılacaktır. YENİ Parti'den umudu olan, eski nesil siyasetten bıkmış olan ya da siyaset yapmayı birtakım siyasi elitlerin elinde tek elde görüp uzak duran ama şimdi 'ülkenin geleceğinde olacağım' diyen herkesi YENİ Parti'ye davet ediyorum" diye konuştu.

CHP'LİLERE SESLENDİ

CHP'lilere seslenen Özel, "Şimdiye kadar hiçbir istifa çağrısı yapmadık. Ama 700 bini aşan istifalardan haberdarız. ‘İstifa etmeyin’ dediğimiz belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ‘Siz oradayken burada nasıl duralım?’ diyerek nasıl harekete geçtiklerini gördük. Şimdi artık vakittir. Geçmişte birlikte üye olmaktan onur ve gurur duyduğum tüm arkadaşlarımıza, bu yeni nesil siyasete, YENİ Parti’ye yaptığımız davetle birlikte şöyle sesleniyorum. Darbecilerden, butlancılardan, cuntacılardan kurtulun; YENİ Partimi'ze buyurun" ifadelerini kullandı.

"SEÇİMDE İKTİDAR OLMAZSAK ADAY OLMAM"

Özgür Özel, şöyle devam etti:

"YENİ Parti'miz siyasetin sanki bir meslek gibi yıllarca yapıldığı bir yer olmayacak. Partimizde her makamda dönem sınırı uygulanacak. Bu sınır, tüzüğümüzde belirtildiği gibi tüm yönetici makamlarında 3 dönem olarak uygulanacak. Ancak ben genel başkan olarak kendi adıma bir kuralı ifade etmek isterim. İster yerel, ister genel seçim; genel başkanlığımda girdiğim seçimden parti; birinci parti olarak, zafer kazanarak, iktidar olarak çıkmadıysa ertesi gün kurultayı topluyorum ve aday olmuyorum."

"FETÖ'CÜLER YENİ PARTİ'Yİ KİRLETMEYE ÇALIŞIYOR"

"Bu ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olan herkesi uyanık olmaya davet ediyorum" diyen Özel, şunları söyeldi:

"Muhaletin 10 gün önce kurduğu partiyi, 10 yıldır firari olan FETÖ'cüler kirletmeye çalışıyorlar. Devletin verdiği silahı devlete ve millete doğrultan, altındaki tankla milleti ezen, altındaki F-16 ile Meclis'i bombalayanların firari temsilcileri, gitmişler oradan YENİ Parti'deki bu büyük dalga var ya sanki buna kendi katkılarıymış gibi ya da YENİ Parti'yi kendilerince olumlayarak esasen 15 Temmuz günü darbecilere karşı ülkenin ana muhalefet partisinin Meclis'e getiren, Meclis'i açtıran, dimdik direnen Özgür Özel'e karşı tersinden çelme takmaya çalışıyorlar. Şunu söyleyelim; YENİ Parti, askeri darbelere de, darbe girişimlerine de, postmodern darbelere de, kendinden sonra gelecek iktidara darbe yapanlara da, 12 Eylülcülere de, 15 Temmuzculara da, 19 Martçılara da karşı dimdik ayaktadır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER