Gündem

Hatay'da 6.4 ve 5.8 şiddetinde iki deprem!

Hatay'da şiddetli bir depremin meydana geldiği bildirildi. Deprem Adana ve Mersin gibi çevre illerden de hissedildi.

Hatay'da 6.4 ve 5.8 şiddetinde iki deprem!
20-02-2023 20:20
21-02-2023 01:12
HATAY

Son dakika haberine göre AFAD ve Kandilli Rasathanesi Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 20.04'te meydana gelen depremden üç dakika sonra, 20.07'de Hatay, Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Şu ana kadar 3 kişi hayatını kaybetti.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki depremin 16,7 kilometre derinlikte olduğu bildirildi. Depremde ağır hasarlı binaların yıkıldığı belirtildi. AFAD'dan yapılan son uyarıda "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre saat 20.04'te Hatay, Samandağ merkezli 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu. Bölgede artçı depremler sürüyor. 20.14 sularında 4.5 büyüklüğünde Samandağ'da bir sarsıntı daha gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre saat 20.04'te Hatay, Samandağ merkezli 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu. Bölgede artçı depremler sürüyor. 20.14 sularında 4.5 büyüklüğünde Samandağ'da bir sarsıntı daha gerçekleşti.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Deprem anı güvenlik kameralarına böyle yansıdı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verdi:

Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki #depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

AFAD'DAN SUYUN YÜKSELEBİLECEĞİNE DAİR UYARI

AFAD'dan yapılan açıklamada sahil şeridinde suyun yükselebileceğine dair bir uyarı yapıldı. Açıklamada şöyle dendi: Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir.

AĞIR HASARLI BİNALAR YAKILDI

Depremde hasarlı binaların yıkıldığı belirtildi.

Deprem sırasında Habertürk TV canlı yayınını Hatay'dan yapan Mehmet Akif Ersoy, Faruk Aksoy ve Fevzi Çakır da depremi hissetti ve Hatay'da yaşananları aktarıyor.

Depremin etkisiyle Hatay'da enkaz bölgesinde toz bulutu oluştu ve ambulans sesleri duyuldu. Aktarılanlara göre bazı binalar yıkıldı.

AFAD, 20.07'de Hatay, Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandığını bildirdi. Bölgede en son 20.13'te 3.9 büyüklüğünde Hatay Samandağ'da deprem meydana gelmişti.

DEPREMİN SESİ KAYITLARA YANSIDI

Hatay'da meydana gelen depremin sesi kayıtlara böyle yansıdı.

ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN DE HİSSEDİLDİ

Depremler Hatay ve ilçeleri ile çevre il ve ilçelerden de şiddetli hissedildi. 15 gündür deprem fırtınasının yaşandığı bölgede son sarsıntılardan sonra ekipleri, sahada inceleme başlattı. Ağır hasarlı binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu.

"DEPREMLER DEVAM EDECEK" UYARISI

Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu gözlendi. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısında da bulunuldu.

OKTAY: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURULMASINI RİCA EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz."

GSM HATLARI KİLİTLENDİ, İNTERNET YAVAŞLADI

Hatay'da internet yavaşlarken GSM hatlarının kilitlendiği bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER