Yerel

Hizmet Ödülü Özsabuncuoğlu’na verildi

Gaziantep Kulübü tarafından Gaziantep'in kurtuluşunun 98. yıldönümü kapsamında Gaziantep savunmasını anma ve Geleneksel Hizmet Ödülü töreni gerçekleştirildi.

Hizmet Ödülü Özsabuncuoğlu’na verildi
25-12-2019 17:39

 

Gaziantep Kulübü tarafından Gaziantep'in kurtuluşunun 98. yıldönümü kapsamında Gaziantep savunmasını anma ve Geleneksel Hizmet Ödülü töreni gerçekleştirildi. Gaziantep Kulübü Geleneksel Hizmet Ödülü bu yıl örnek kişiliği ve kente yaptığı kültürel katkıları sebebiyle Özden Özsabuncuoğlu’na verildi. 

Şehitkamil Kültür Merkezi Ömer Asım Aksoy salonunda düzenlenen Ödül töreninin açılışında konuşan Gaziantep Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Aytekin, “Bu coğrafya nice şehidin, nice gazinin belki de adını hiç bilmediğimiz nice kahramanların omuzlarında bize emanet edilmiştir. Antep hep gururla taşıdığı ve sonsuza kadar taşıyacağı ‘Gazi’ unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır. Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi birçok açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu mücadele ile Kurtuluş Savaşı’nın bir anlamda meşalesi yakılmış ve vatan toprakları söz konusu olduğunda Türk ulusunun neler yapabileceği Dünya’ya ispatlanmıştır.” dedi.

Aytekin, Kulüp olarak 1997 yılından bu yana Gaziantep Hizmet Ödülleri’nin verildiğini hatırlatarak, “Hizmet ödülü takdim edilecek kişinin topluma örnek olması ve gelecek nesilleri özendirmiş olmasına da özel olarak önem verilmektedir. İşte bugün burada 2019 Hizmet Ödülü’nü bir güzel insana, gerçek bir cumhuriyet kadını Özden Özsabuncuoğlu’na takdim edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Başarı, bu toprakların bize bıraktığı en güzel mirastır. Bu şehir baş veren, baş eğmeyenlerin şehridir. Bu şehir ‘iman varsa imkân vardır’ diyenlerin şehridir. Bu şehir ‘sen sahip çıkarsan bu şehir devam edecektir’ diyenlerin, ‘ben mezar olmadıkça düşmana Gülizar olmayacaktır’ diyenlerin şehridir. Bu şehir zerdali çekirdeğinden ekmek yapanlardan gastronomi şehrine ulaşanların şehridir. Bu şanlı tarih ile gurur duyuyorum.  Sevgili Özden Özsabuncuoğlu’nu kutluyorum, yazdığı kitap çok önemli , en önemli kültürel miraslarımızdan yemeklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması açısından çok önemli. Marifet iltifata tabidir. Güzel işler yapınca bir şekilde taktir ediliyor. Gaziantep Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Çok doğru bir seçim yapmışlar.” dedi.

2019 Hizmet Ödülü’ne layık görüldüğü için mutlu olduğunu ifade eden Özden Özsabuncuoğlu ise, Gaziantep Kulübü'ne ve Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Özden Özsabuncuoğlu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından 2019 Hizmet Ödülü’nü, Kulüp Başkanı Tarık Aytekin ise 2019 Hizmet Ödülü Beratı’nı takdim etti. Gecede ayrıca, “Gaziantep Mutfağı’ndan Esintiler” fotoğraf sergisi ve “Anılarda ve Günümüzde Gaziantep Mutfağı Söyleşisi” izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER