Yerel

Eyyüp Can Palta'dan Kadınlar Günü mesajı

Güç Birliği Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı Eyyüp Can Palta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eyyüp Can Palta'dan Kadınlar Günü mesajı
08-03-2020 17:00
Güç Birliği Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı Eyyüp Can Palta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
Kısa süre önce göreve gelen Güç Birliği Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı Eyyüp Can Palta, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle vermiş olduğu mesajda, toplumların temel taşının aile, ailenin temel taşının ise kadınlar olduğunu belirtti. 
 
Tarihin her devrinde kadının, aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunarak takdir edilecek fedakarlıklar ortaya koyduğunu ifade eden Palta, şunları kaydetti: 
 
"Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan Türk kadını, Kurtuluş Savaşı'mızda cephe gerisinin kahramanı olmuştur. İstiklal Savaşı'nda tüm gayretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Kadınlarımız kıymetli ve çok değerli şahsiyetlerdir. Her yönde önderimiz olan sevgili Peygamberimiz, Veda Hutbesi'nde, eşlerimizi Allah'ın bir emaneti olarak aldığımızı bildirirken, çocuklarımızın annesi olan bu hanımlara değer verdiğini 'Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı en hayırlı olanınızdır' hadisiyle ortaya koymuştur. Huzurlu bir aile, mutlu nesillerin yetişmesinde en önemli faktördür. Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır, sevgidir ve erdemdir. Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda değer verilmesi gerekiyor."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER