
Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek yerleşim alanlarına yaklaşırken, Karahıdır Mahallesi’nde tahliye işlemlerine başlandı. Yangına hem havadan hem de karadan yoğun müdahale devam ediyor. Karabük'te 18 köy 50 mahalle boşaltıldı.
Yangın, Gürsu'nun İpekyolu Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları ile Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesi arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Alevlerin hızla yayılması üzerine vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar doğrultusunda bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasında çıkan orman yangınında korku dolu anlar yaşandı...#bursa #ormanyangını pic.twitter.com/FpWUdXWbyO
— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) July 26, 2025
Yangın söndürme çalışmaları, helikopterler ve arazözlerle havadan ve karadan sürdürülürken, çevredeki vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor. Ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle alevlerin hızla yayılması, zaman zaman çalışmaları zorlaştırıyor. Bazı vatandaşların yangının üzerine gelmesi nedeniyle bölgeden uzaklaştırıldığı görüldü.
Bursa alev alev yanıyor! Dehşet verici görüntüler... Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek yerleşim alanlarına ulaştı, tahliye işlemlerine başlandı.https://t.co/0C6mtd7yVR#bursayanıyor @emrkongar pic.twitter.com/OUaVz6WBcR
— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) July 26, 2025
YURTTAŞLAR ALEVLERDEN KAÇTI
Bu sırada vatandaşlar, rüzgarın etkisiyle büyüyerek üzerlerine doğru yönelen alevlerden kaçtı.
Yangınla ilgili Kestel Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kestel ilçesi Ağlaşan Mahallesi'nde yaşanan yangınla ilgili söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, "Ağlaşan Mahallesi ve civarda ikamet eden vatandaşların yetkililerce yapılan uyarılara riayet etmelerini ve olası tüm duyurulara karşı gerekli tedbirleri almalarını rica ediyoruz" denildi.
Yangının Gürsu yönüne doğru ilerlemesi üzerine tedbir amacıyla Karahıdır Mahallesi’nde tahliyelere başlandığı bildirildi. Güvenlik güçleri ve belediye ekipleri, mahalle sakinlerinin güvenli şekilde bölgeden ayrılmasını sağlıyor.
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, ekipler hem yangını kontrol altına almak hem de daha fazla yerleşim alanının etkilenmesini önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.