Gündem

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi

Şair Ahmet Telli'nin ailesi, mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun başsağlığı ziyareti talebini reddetti.

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi
14-07-2026 15:49
14-07-2026 15:51

Şair Ahmet Telli'nin ailesi, mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun başsağlığı ziyareti talebini reddetti.

Aile, açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun "kayyum görevinin vermiş olduğu yoğunluk nedeniyle" yanlarında olamadığını ifade ederken, taziye sürecini yalnızca yakınlarıyla yaşamak istediklerini ve Telli'nin anısının siyasi polemiklere konu edilmesini istemediklerini belirtti.

Ahmet Telli'nin oğlu Hakkı Telli tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basına ve Kamuoyuna

Son günlerde, sevgili babamız Ahmet Telli'nin cenaze töreni ve taziye süreciyle ilgili kamuoyunda çeşitli değerlendirmeler ve tartışmalar yer almaktadır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, cenaze töreninde yaşanan bazı gelişmeler ailemiz tarafından planlanmış ya da yönlendirilmiş değildir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, bu süreçte yaşananlar konusunda ailemizin herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun taziye ziyaretinde bulunmak istediği tarafımıza iletilmiştir. Babamızın vefatına kadar olan süreçte Kayyum görevinin vermiş olduğu yoğunluk nedeniyle, yanımızda olamadığını biliyor, kendisinin bu nazik düşüncesi için teşekkür ediyoruz.

"TAZİYE SÜRECİNİ YALNIZCA AİLEMİZ VE YAKIN DOSTLARIMIZIN SESSİZLİĞİ İÇİNDE YAŞAMAYI TERCİH EDİYORUZ"

Bununla birlikte, içinde bulunduğumuz derin yas nedeniyle ve babamızın anısının siyasi tartışmaların ya da polemiklerin konusu olmasını istemediğimiz için, artık taziye sürecini yalnızca ailemiz ve yakın dostlarımızın sessizliği içinde yaşamayı tercih ediyoruz.

En büyük arzumuz, Ahmet Telli'nin ardında bıraktığı şiirlerin, düşüncelerinin ve yaşamı boyunca savunduğu insani değerlerin konuşulması; yasımızın ise her türlü siyasi tartışmanın dışında tutulmasıdır.

Bu hassasiyetimize anlayış gösterilmesini rica ediyor, kamuoyundan da aynı özeni göstermesini bekliyoruz."

ÇELENGİ CENAZE ALANINA ALINMAMIŞTI

Ahmet Telli'nin cenazesi 12 Temmuz Pazar günü ankara'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmış, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gönderilen çelenk ise anma töreninin yapıldığı alanda bulunan yurttaşlar tarafından geri gönderilmişti.

Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen kimi isimler ise bu olayın ailenin değil, orada bulunan yurttaşların bireysel inisiyatifiyle gerçekleştiğini savunmuş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aile ile bir görüşme gerçekleşrtireceğini belirtmişlerdi.

Ailenin bugün yaptığı açıklamada ise Kılıçdaroğlu'nun bu talebi "Kayyum görevinin vermiş olduğu yoğunluk nedeniyle, yanımızda olamadığını biliyor, kendisinin bu nazik düşüncesi için teşekkür ediyoruz" sözleriyle reddedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER