USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir ilk

Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Yavuzeli Belediyesi ve Vakıfk12 işbirliği ile Yavuzeli ilçe merkezi ile köylerinde bulunan bütün ilkokul öğretmenlerine ve öğrencilerine 22 bin adet kitap ücretsiz dağıtıldı.

Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir ilk
01-01-2020 13:07
Google News

Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Yavuzeli Belediyesi ve Vakıfk12 işbirliği ile Yavuzeli ilçe merkezi ile köylerinde bulunan bütün ilkokul öğretmenlerine ve öğrencilerine Vakıfk12 tarafından basımı yapılan yaklaşık 22.000 adet kitap ücretsiz dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine altı ay kadar önce atanan Mustafa Kıraç, Gaziantep valiliğinin yürüttüğü “Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor” projesinde destek olmak ve öğrencilere okuma alışkanlığıkazandırmak için kısa adı “OKA” olan “Okuma Ağacı” kampanyası çerçevesindeYavuzeli ilçe merkezi ile köylerinde bulunan Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 35 ilkokuldaki toplam 135 öğretmen ile 1960 öğrenciye Vakıfk12 tarafından basımı yapılan yaklaşık 22.000 adet kitabı ücretsiz dağıttıklarını belirtti.

Bir neslin yetişmesinde ve bir toplumun dönüşüm sağlamasının temel mihenginin “eğitim” olduğuna vurgu yapan Mustafa Kıraç, kısa adı “OKA” olan “Okuma Ağacı” kampanyası kapsamında Yavuzeli ilçe merkezi ile köylerinde bulunan öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Vakıfk12 işbirliği sayesinde Yavuzeli ilçe merkezi ile köylerinde bulunan Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 35 ilkokuldaki toplam 135 öğretmen ile 1960 ilkokul öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtımı yaparak, küçük yaştan itibaren öğrencilere kitap okuma sevgisini kazandırmak maksadıyla onları kitapla buluşturmaya, hayatlarının her anında kitapla buluşmaları gerektiğine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, okumayan bir neslin geleceğe de etkisi olmayacağını, okuyan bir neslin geleceğe yön vereceğini, bu amaçla da Gaziantep valiliğimizin de yürüttüğü “Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor” projesine de ilçemizde önemli bir katkı sağlayacağını ve bunun etkisinin kısa sürede görüleceğini söyledi.

Gerek “Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor” projesi kapsamında ve gerekse dağıttıkları kitaplar sayesinde her gün ortalama 25 sayfa kitap okuyarak ayda 750 sayfa kitap okuyacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, bu sayede her bir öğrencimizin; hayatında bir değişim ve dönüşüm yaşayacağını, okuyarak hayata farklı bir perspektiften bakacağını, hayata daha anlamlı bir bakış açısı geliştireceğini, kötü alışkanlıklardan uzak kalacağını, düzenli bir hayata kavuşacağını, bakış açısının değişeceğini, kelime dağarcığının çok daha fazla olacağını, konuşma tarzının farklılaşacağını, iletişim gücünün gelişeceğini, empati kurma yeteneğinin artacağını, akademik düzeyine etki edeceğini, sosyal ve kültürel yönden daha başarılı olacağını, kısaca topluma yararlı birer nesil olacaklarını sözlerine ekledi.

Yavuzeli AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Polat dahil, Vakıfk12 Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Gürçay’ın da bizzat katıldığı kitap dağıtım programına duygusal anlar da yaşandı. Gürçay şunları söyledi:

"Köylerde eğitim öğretimlerini sürdüren öğrenciler, dağıtılan kitaplar sayesinde yalnız kalmadıklarını ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün her an yanlarında olduğunu hissetmeleri, öğrencilerin gözlerinden belli oluyordu. 22.000 kitabın ücretsiz dağıtım töreninde konuşma yapan Vakıf k12 Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Gürçay da, “sivil toplum örgütü olarak eğitime yönelik desteğimiz devam edecektir. Göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mustafa Kıraç’a da teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Vakıf k12 olarak Yavuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne eğitim konusunda bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Mustafa Bey’in çok güzel bir ekibi var, organizeli çalışıyorlar. Öğrenci, öğretmen ve veli izlenimimizden gördüğümüz kadarıyla Mustafa Bey  ve ekibi, Yavuzeli ilçemizde çok güzel çalışmalar yapacağına can-ı gönülden inanıyorum. Vakıf k12 olarak Yavuzeli ilçemize desteğimiz devam edecektir” dedi.

Ücretsiz kitap dağıtımının yapılmasının öğrencileri üzerinde büyük bir etki oluşturduğunu belirten veliler de, bu sayede çocuklarında özgüven duygusunun daha artarak gelişeceğini, Vakıfk12 ile işbirliği sayesinde köylerinden ücretsiz kitap dağıtımından mutlu olduklarını, bunun devam etmesi gerektiğini dile getirdiler. 

İlçedeki birçok ilkokul ziyaret edilerek 22.000 adet kitabın ücretsiz dağıtımının yapıldığı törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç yaptığı konuşmada, “İlçemizde kitap okuma alışkanlığını artırmak, kitap okumayla ilgili farkındalık yaratmak ve “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projesine destek vermek amacıyla Vakıfk12 ile böyle bir projeye imza attık, Gaziantep’te ilk ve tek olan projemiz için bizlere her türlü desteği veren başta İlçe Kaymakamımız Ramazan Taşkın olmak üzere Yavuzeli Belediye Başkanımıza, Ak Parti İlçe Başkanımıza, kitapların temini için özel ilgi ve desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanımız Sayın Hakan Tanrıverdi’ye, Vakıfk12’nin değerli Yönetim Kurulu’na ve kitapların dağıtımı için bizzat Yavuzeli’mize gelerek bizleri onurlandıran Vakıfk12’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kerim Gürçay Beyefendi’ye öğrencilerim, öğretmenlerim ve kurumum adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Kıraç, bundan sonra da birçok projeye imza atarak Yavuzeli’nde “Bir Adım Daha İleri” düşüncesiyle hareket edeceklerini  sözlerine ekledi.

Edtör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü