USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya-Ukrayna savaşında altıncı gün...

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle savaşa dönmesi sonrası bölgede gerilim devam ediyor.

Rusya-Ukrayna savaşında altıncı gün...
01-03-2022 14:45
Google News

 

ABD, NATO ve Rusya arasında yaşanan gerilimin 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle savaşa dönmesi sonrası bölgede gerilim devam ediyor. İki taraf arasında dün gerçekleştirilen müzakere görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca taraflar önümüzdeki günlerde 2'nci görüşmeyi yapma konusunda anlaştı.

Savaşın 6'ncı gününde ise çatışmalar devam ediyor.

İşte, bölgede yaşanan son gelişmeler...

64 kilometrelik konvoy Kiev sınırında

ABD'li Maxar Technologies şirketi, Rusya’nın Kiev’e doğru yaptığı kara harekatına dair fotoğrafları paylaştı. Zırhlı araçlar, tanklar, toplar ve diğer lojistik araçlardan oluşan 64 kilometre uzunluğundaki konvoyun Kiev’in eteklerine ulaştığı tespit edildi.

"Putin’in

Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaptığı askeri sevkiyatın uydu görüntüleri ortaya çıktı. 

Kremlin: Zelenski'yi Ukrayna'nın meşru başkanı olarak görüyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ukrayna’ya girmesiyle başlayan savaşın ardından getirilen yaptırımların Rusya’yı tutumunu değiştirmesini sağlamayacağını ifade etti.

Peskov, "Zelenski'yi Ukrayna’nın meşru devlet başkanı olarak görüyoruz" dedi.

Lavrov'dan çağrı 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın eski SSCB ülkelerinin topraklarında askeri tesisler kurmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Bazı Avrupa ülkelerinin topraklarında ABD'nin nükleer silahlarının bulunmasının Rusya için kabul edilemez olduğunu vurgulayan Lavrov, bu silahların ABD'ye dönmesinin zamanının çoktan geldiğinin söyledi.

Zelenski dünyaya seslendi: Gökyüzü Ruslara tamamen kapatın

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ülkesine 5 gün içerisinde 56 füze atışı yapıldığını belirterek, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek" dedi.

Zelenski, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'da çatışmaların sürdüğünü belirterek, "Füzelerle, bombalarla, toplarla silahlanan kötülük derhal durdurulmalı, ekonomik olarak mahvedilmeli" dedi.

Açıklamalarına devam eden Zelenski, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek. 5 günde Ukrayna’ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Harkov'a saldırarak savaş suçu işlediğini ve bu nedenle Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) üyesi olmaması gerektiğini savunarak, "Rus kuvvetleri bugün Harkov'a acımasızca saldırdılar. Bu açıkça savaş suçudur. Sivillere karşı savaş suçu işleyen bir devlet BMKG üyesi olamaz" demişti. 

Ukrayna: Savaşın altıncı gününde Rus ordusu 5710’dan fazla kayıp verdi

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın 6’ncı gününde Rus ordusunun kayıplarını açıkladı. Bakan Reznikov bugüne kadar Rus ordusunun 5710’dan fazla personel kaybı verdiğini ve 29 savaş uçağının düşürüldüğünü belirtti.

Savunma Bakanı Reznikov Rusya ordusunun 5710’dan fazla askeri personel kaybı verdiğini belirterek 29 savaş uçağının ve 29 helikopterin Ukrayna ordusu tarafından imha edildiğini ifade etti. Reznikov rakamların tahmini olduğunu vurguladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan bu sabah ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden çatışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Buna göre, Rus birliklerinin yeniden toplandığı ve taktiksel iniş yapmaya çalıştığı ifade edildi. Rus birliklerinin Kiev’in kuzeydoğu yönünden ilerlemesini engellemek için beşkentten 330 km uzaklıktaki Siverskyi bölgesinde savunma muhaberelerinin devam ettiği belirtildi.

YouTube'dan Rus medyası kararı

Sputnik'te yer alan habere göre, YouTube, Avrupa'da RT ve Sputnik ile bağlantılı tüm kanalları engelleme kararı aldı.

‘Donetsk operasyonu beklenenden hızlı ilerliyor’

Bağımsızlığını tek taraflı ilan eden ve geçtiğimiz hafta Rusya tarafından tanınan Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin, Donetsk bölgesinin tamamını Ukrayna güçlerinden almak için Rusya’nın desteği ile düzenledikleri operasyonun, planlanandan daha hızlı ilerlediğini kaydetti.

Puşilin şöyle konuştu: "Unsurların her birini düşünürsek hayli hızlı ilerleme sağladığımız söylenebilir, hatta planın ilerisindeyiz. Neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmeden önce planımızda farklı tarihler vardı"

Chernihiv kentinden son görüntüler...

Ukrayna Acil Durum Yetkilileri, çatışmaların yoğun yaşandığı Kiev’in kuzey doğusunda Belarus sınırına yakın Chernihiv kentinden ve çevresinden yıkımın görsellerini paylaştı.

"chernihiv.png"

Kiev'e bağlı Vasikov'da bir okula saldırı

Ukrayna'nın başkente Kiev'e bağlı Vasilkov'da Rus güçlerinin bir okula saldırı düzenlediği bildirildi. Ukrayna'da yaşayan bir Türk, sözkonusu binanın sınır muhafızı yetiştiren bir okul olduğunu ifade etti. Vasilkov, Ukrayna'nın başkenti Kiev merkezine 36 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

"ukrayna-9.png"

Harkov bölgesel yönetim binasına füze saldırısı

"whatsapp-image-2022-03-01-at-11-01-22.jpeg"

Gelen son bilgilere göre, savaşın başından beri en yoğun bombardımanın yaşandığı Harkov kentinde, bölgesel yönetim binasına füze saldırısı yapıldığına dair görüntüler paylaşıldı. Ukrayna'da yaşayan bir kaynağın aktardığına göre çok sayıda ölü olmasından endişe ediliyor.

Öte yandan Verkhovna Rada (Ukrayna Parlamentosu) resmi telegram hesabından saldırı sonrasında binanın içinden görüntüleri paylaştı.

Rusya, hava sahasını İsviçre’ye kapattı

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), tarafsız tutumundan vazgeçerek Moskova'ya yaptırım sinyali veren İsviçre'ye karşı adım attı. Buna göre, bu ülkeden veya burada kayıtlı havayolu şirketlerine Rusya semalarının kapatıldığı belirtildi.

 !#**h36433**#! 

 !#**h36428**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü