USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Görevden alınan başkandan zehir zemberek açıklama

Görevden alınan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Görevden alınan başkandan zehir zemberek açıklama
04-10-2019 11:44
Google News

Görevden alınan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek çarpıcı açıklamalarda bulundular.

CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Özpolat, yapılacak kongrede yeniden aday olacağını belirtti. Görevden alınmasının antidemokratik olduğunu ifade eden Özpolat'ın açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri olarak, 3 Ekim 2019 tarihi itibarı ile resmi olarak görevden alınmış bulunuyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Nisan 2018 tarihinde göreve geldiğimiz günden bu yana, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 31 Mart Yerel Seçimleri olmak üzere iki önemli seçim yaşadık.

Bu iki seçimde de Şahinbey ilçe örgütü olarak, maddi, manevi, ahlaki ve siyasi sorumluluk bilinci ile partimizin aldığı kurumsal kararları harfiyen yerine getirerek görev yaptık. Görevden alınma gerekçesi hem hukuka, hem tüzüğümüze aykırıdır. Ayrıca kongre takvimi ve delege belirleme süreci başlarken bu görevden almanın gerçekleşmesi de oldukça manidardır.

BAŞARISIZLIK BİR KİŞİYE SIĞMAYACAK KADAR BÜYÜKTÜR

Maalesef üzülerek belirtmeliyiz ki, Cumhuriyet Halk Partisi olarak hep yakındığımız antidemokratik uygulamaları bugün parti olarak kendimiz yapmaktayız.

31 Mart Yerel Seçimlerinin Gaziantep’teki olumsuz sonuçları bir kişiye bir kurula bir döneme sığmayacak kadar büyüktür. Şahinbey ilçemizde yaşanan sıkıntılarda en büyük rol, meclis üyeliği listelerini belirleyen iki milletvekilimiz ve il başkanımızdır. Onların oluşturdukları meclis üyeleri bogün Şahinbey’i yeniden dizayn etme arayışı içerisindeler. Kongre sürecine girildiği şu dönemde, ne ahlaka ne vicdana sığmayacak antidemokratik yöntemlerle bizleri görevden aldıran zihniyet, delege belirleme avına çıkmışlardır.

BAŞARISIZLIĞIN BAŞMİMARLARI...

Gaziantep’teki seçim sürecini yöneten, stratejilerini belirleyen, ahbap-çavuş ilişkileri ile delege listelerini yapan iki milletvekili ve il başkanı, başarısızlığın baş mimarlarıdır.

Bu başarısızlığın baş mimarları, 96. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partimizin kurumsal kararına uymayarak, ittifak adına değil partiye zarar vereceği bilinmesine rağmen DSP’ye hizmet etmişlerdir. Oy dağılımına bakıldığı zaman bu apaçık ortadadır.

Aynı zihniyet aynı hatalar zincirine bir yenisini daha ekleyerek kongre takvimi açıklanmış olmasına rağmen ilçe yönetimini antidemokratik şekilde görevden aldırarak, ne kadar demokrat olduklarını göstermişlerdir. Bir yandan parti olarak antidemokratik uygulamalara karşı çıkacaksın, sürekli iktidarı eleştirip atanmışlara karşı çıkacaksın ama sen seçilmiş yönetimi hem de kongre öncesi görevden alıp atama yapacaksın… Olası bir erken seçimin aktörlerini şimdiden belirleme telaşına gireceksin.

ŞAHİNBEY ÖRGÜTÜNÜN İRADESİ YOK SAYILDI

Partimizin kurumsal kararlarına saygı gösteren ve harfiyen uygulayan Şahinbey örgütünün iradesini yok sayarak yönetimi görevden almak Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne tüzüğüne ne ilkelerine ne de vicdanına sığmaz. Bunun sonuçlarını ve partimize vereceği zararları hiçe sayarak, kendi çıkarları uğruna delege belirleme ve şimdiden olası seçim öncesi yerini garantiye almayı düşünen bu zihniyeti kınıyor, örgütümüzün vicdanına havale ediyoruz.

Başarısızlığın baş mimarı olan iki milletvekilimiz ve il başkanımızın, Genel Merkeze verdiği yanlış bilgilerle alınan bu antidemokratik karara kılıf uydurma ve yasal gösterme çabaları ise zavallılıktır. Bu karar ne tüzüğümüze, ne hukuka ne de vicdana sığmaz. Onun için yasal zemine uydurma çabaları da nafiledir.

PARTİMİZİN EMRİNDEYİZ

Bizler, şartlar ne olursa olsun partimizin ve Genel Merkezimizin verdiği kararlara saygı duyarız. Partimizin bundan sonra da bizlere vereceği her türlü görevde birer nefer olarak çalışmaya hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cefakar ve emektar örgütümüzün vereceği tüm kararlara her zaman saygılı olduk. Bundan sonra da en iyi kararı örgütümüzün vereceğinden şüphem yoktur. Başta parti örgütümüz olmak üzere, yönetimdeki arkadaşlarıma ve emek veren tüm partililerimize teşekkür ederim.

TEKRAR ADAYIM

Özpolat, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özpolat, bir gazetecinin sorusu üzerine yapılacak kongrede tekrar aday olacağını söyledi.

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü