USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gizligider: Buğday, et, şeker noksanımız yok!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, basında tarımla ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi.

Gizligider: Buğday, et, şeker noksanımız yok!
27-05-2022 21:09
Google News

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, "Basında zaman zaman estirilemeye çalışılan, ulusal kanalların da uzun uzun yer verdikleri haberde, Hindistan’dan buğday ithal ediliyor. Ama bizim kayıtlarımızda böyle bir şey yok. Kaynağını araştırdık ve Hindistan da zaten ihracatı yasaklamış. İstesek alamayız. Şunu açıkça söylüyorum; bizim, buğday noksanımız değil, buğday fazlalığımız var. Bizim, et noksanımız yok, fazlamız var. Bizim, şeker noksanımız yok, fazlamız var" dedi.

 !#**v1669&pl=true**#! 

ANKA Haber Ajansı'ndan Kemal Onur Atalay'ın aktardığına göre; Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi’nin iş birliği ile Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Aksaray Tarım Platformu’nun koordinasyonu ile düzenlenen 6. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün başladı.

'ÜRETMEZSENİZ YOKSUNUZ'

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider burada yaptığı konuşmasında, “Aksaray'a dair ne varsa baştan peşin taahhüdü burada vereyim; Aksaray, bu güzide şehrimiz ve Anadolu'nun merkezi Tarım ve Orman Bakanlığı’na dair neyi talep ederse altında imzamızı atacağız. Geçtiğimiz iki yılda pandemi nedeniyle şunu anladık ki üretmezseniz yoksunuz. Önce üreteceğiz. Topraklarımıza hâkim olacağız ve verimli kullanacağız. Türkiye, artık korumalı sigorta desteğine geçiyor. Bu uygulama ile 2023 yılında çiftçinin ürününü devlet olarak garanti altına alacağız. Yani çiftçi, garanti olarak ne alacağını bilecek. Devletimiz, çiftçimizin daima yanındadır” diye konuştu.

'BİZİM BUĞDAY, ET, ŞEKER NOKSANIMIZ YOK, FAZLAMIZ VAR'

Gizligider, basında tarımla ilgili yapılan haberlerin çocuğunun yanlış olduğunu belirterek, "Basında zaman zaman estirilemeye çalışılan, ulusal kanalların da uzun uzun yer verdikleri haberde, Hindistan’dan buğday ithal ediliyor. Ama bizim kayıtlarımızda böyle bir şey yok. Kaynağını araştırdık ve Hindistan da zaten ihracatı yasaklamış. İstesek alamayız. Şunu açıkça söylüyorum; bizim, buğday noksanımız değil, buğday fazlalığımız var" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü