
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '75 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfi'nin güncelleme olduğu ortaya çıktı. Eski BOTAŞ Daire Başkanı Ali Arif Aktürk, "Bu gaz sahası zaten daha önce açıklanmıştı" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sahada 75 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfi yaptık. Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık 3,5 yıl boyunca tek başına karşılayacağız" açıklamasını yaptı.
Erdoğan yine doğalgaz müjdeledi: Büyük titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hamdolsun sahada 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yaptık. Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık üç buçuk yıl boyunca tek başına karşılayacağız.https://t.co/PmqeKkaENk@emrkongar pic.twitter.com/62cYpheCyX
— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) May 17, 2025
Son doğalgaz haberini 14-28 Mayıs 2023 genel seçimlerinden önce veren Erdoğan'ın "seçimsiz doğalgaz müjdesi" dikkat çekti.
Erdoğan'ın doğal gaz keşfi 'güncelleme' çıktı!
— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) May 18, 2025
BOTAŞ'ın eski Daire Başkanı Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk: Cumhurbaşkanının açıkladığı yeni bir rezerv değil, bu bir rezerv güncellemesi. Bu gaz sahası zaten daha önce açıklanmıştı.https://t.co/rAKNf54rZu@emrkongar pic.twitter.com/6tolD7S0Jj
CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yapılan keşiflerin vatandaşa zam olarak döndüğünü belirterek "Erdoğan'dan Doğalgaz Müjdesi(!) AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'müjde' diyerek, "Dün Göktepe-3 kuyusundan müjdeli haber aldık, 75 milyar metreküplük doğalgaz bulduk" dedi. Ey Vatandaşım! Hazır olun yeni doğalgaz zammı yolda demektir bu. Zira yeni her buluş, yeni zam" ifadelerini kullandı.
KEŞİF YENİ DEĞİLMİŞ
Öte yandan Erdoğan'ın keşfinin yeni olmadığı ortaya çıktı. Sözcü TV'de Gülinay Selçuk ile Haber Bülteni programına katılan enerji uzmanı ve BOTAŞ'ın eski Daire Başkanı Ali Arif Aktürk, "Cumhurbaşkanının açıkladığı yeni bir rezerv değil, bu bir rezerv güncellemesi. Bu gaz sahası zaten daha önce açıklanmıştı" dedi.
75 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ KEŞFİ MÜJDESİ
— SÖZCÜ Televizyonu (@szctelevizyonu) May 18, 2025
'Keşif Yeni Değil, Daha Önce Bilinen Rezervin Güncellemesi Oldu'
Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk anlattı @AliArifAkturk @gulinayselcuk pic.twitter.com/lCw4HTDOhg
Aktürk'ün açıklamaları özetle şöyle:
"Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı aslında yeni bir rezerv değil; rezerv güncellemesi. Göktepe-3 kuyusunu Abdülhamid Han gemisi kazmaya başlamıştı 27 Mart 2025'te. 19 Mayıs 2025'te onun sondaj programı sona eriyordu.
Enerji Bakanlığı açıklamalarından da benim anladığım, bu Göktepe-3 kuyusunda bulunan rakamlarla rezervin güncellenmesi söz konusu. Aynı rezerv; bu, petrol endüstrisinde olağan bir şeydir, aynı rezervi böyle güncellersiniz.
Çünkü ilk sondajda bilinmezlik çok fazladır. Sondaj yaptıkça bu bilinmezlikler azalır ve rezervi güncellersiniz.
Dolayısıyla farklı bir rezerv değil; Sakarya Sahası'nın mevcut durumunun bir güncellemesidir."