USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dilan Polat'ın çalışanına verdiği talimat ortaya çıktı!

Tutuklanan ve cezaevinde 'Kediciklere' komşu olan Dilan Polat'ın polis baskınında çalışanına verdiği talimat ortaya çıktı.

Dilan Polat'ın çalışanına verdiği talimat ortaya çıktı!
07-11-2023 11:01
07-11-2023 11:18
İSTANBUL
Google News

Tutuklanan ve cezaevinde 'Kediciklere' komşu olan Dilan Polat'ın polis baskınında çalışanına verdiği talimat ortaya çıktı. 

Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile aile bireylerinin de aralarında bulunduğu 18 kişiye yönelik yürütülen soruşturmada 12 kişi tutuklanmış, 6 kişi de adli kontrol şartı ile serbet kalmıştı.

Cezaevine konulan Dilan Polat'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Suçlamaları reddeden Dilan Polat, "Örgüt değil, aileyiz biz. Bana sosyal medya kitlem kazandırdı. Bir hikayem 24 saatte 6 milyon görüntülenme alıyor, güzellik merkezimde yüzlerce ürün satılıyor" dedi.

Dilan Polat, üzerinde 28 mal varlığından haberdar olmadığını söyleyip "Ben sadece Çekmeköy'de oturduğumuz evi biliyorum" dedi. 3 maymunu oynayan Dilan Polat'ın polis baskınında çalışanına verdiği talimat ise şoke etti.

İşte Dilan Polat'ın ifadesinin detayları...

Kara para aklamak, vergi kaçırmak, örgüt kurmak ile suçlanan ve tutuklanan Dilan ve Engin Polat çifti tutuklandı.

'KEDİCİKLERE KOMŞU'

Hürriyet Gazetesi'nden Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre Dilan Polat ve Engin Polat’ın da arasında olduğu 12 kişi, tutuklanmalarının ardından yüksek güvenlikli olduğu için İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne koyuldu. Dilan Polat’ın kaldığı kadınlar bölümünde Adnan Oktar’ın ‘kedicikleri’ ile terör örgütü üyesi kadınlar da kalıyordu.

ÜZERİNE KAYITLI MAL VARLIĞI ÇOK, HABERİ YOK

İfadesinde üzerine kayıtlı bir mal varlığı olup olmadığını bilmediğini söylerken Dilan Polat, Güzellik Kozmetik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin üzerine kayıtlı olduğunu ve ortağı bulunmadığını, geçmişte ise Dionseps adlı firmada Nez Demir ile ortak olduklarını ama ortaklığın artık devam etmediğini söyledi.

Kendisine sorulan Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Şirketi ne ait 16, kendisine ait ise 12 tane mal varlığı değerleriyle ilgili ise sadece Çekmeköy'de oturduğu ev hakkında bilgisi olduğunu dile getirdi.

"SOSYAL MEDYA KİTLEM KAZANDIRIYOR"

MASAK tarafından tespit edilen banka hareketlerini hatırlamadığını belirten Dilan Polat, "Çok yoğun çalışıyoruz. Çok yoğun talep görüyor. Sığamıyoruz bile. Şu anki dükkânımıza, sosyal medyada bir story attığım zaman bile yüzlerce paket satılıyor. Sosyal Medyada attığım 24 saatlik story 6 milyon görüntülenme alıyor. Dolayısıyla da birçok kadına ulaşabiliyorum. Bundan ötürü de Dilan Polat Güzellik Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üzerinden kazancım olmaktadır" dedi.

Rise And Shine firmasının sadece reklam yüzü olduğunu söyleyen Dilan Polat, "Firma sahibinin yetkilisinin Engin'in yengesi Nilgül Yılmaz olduğu biliyorum. Bu firmaya şahsi hesabımdan ya da firmalarımdan bir para akışı olup, olmadığını bilmiyorum" dedi.

ÖNCE MAGAZİNİ SORDU SONRA "SİL" TALİMATI VERDİ

Çalışanı Burcu G. ile iş yerine polis geldiği gün konuşmaları ortaya çıkan Dilan Polat'ın çalışanına verdiği talimat şok etti. Telefonda çalaşanıyla konuşan Polat'ın çalışanına magazincilerin orada olup olmadığını sorduğu, ardından çalışanının telefonu polislere verdiğini söylemesi üzerine "WhatsApp konuşmalarını ve grupları silin" şeklinde talimat verdiği ortaya çıktı.

Bu konu hakkında ifadesinde gruplarda fotoğrafları olduğunu ileri süren Polat, "Bu grup bizim önce/sonra grubumuzdur. (işlemlerden öncesi ve sonrası atılırdı.) Benimde orada vücudumun fotoğraflarının olması, ayrıca müşterilerimizin müstehcen görüntülerinin olması sebebiyle endişe ettim. Eşim Engin Polat'ın "Cansu telefonu vermesin..." şeklindeki görüşmesi bu telefonun şahısların kendi şahsi cep telefonu olmasından ötürü bizimle alakasının olmadığından böyle bir cümle kullanmıştır" dedi.

DİLAN POLAT VE ÇALIŞANININ KONUŞMALARI
Konuşmanın İçeriği:
BURCU GÜLEN : alo
DİLAN POLAT : efendim burcu
BURCU GÜLEN : dilan hanım şey cansunun telefonunu aldılarda onlarda galiba
DİLAN POLAT : cansunun şahsi telefonunu niye alıyor ki
BURCU GÜLEN : bilmiyorum sen buranın nesisin dedi ondan sonra işte cansu dedi ki müdürüyüm dedi alayım telefonunu dedi aldı (diğer hedef engin polat konuşur: cansu telefonunu vermesin ne alakası var)
BURCU GÜLEN : aldılar direk mesajları
ENGİN POLAT : avukat geliyor avukata söylesin
BURCU GÜLEN : dilan hanım bence siz dilan hanım bence siz şey yapın mesajları geri çekin bizde hemen çıkalım gruptan silelim yönetici siz misiniz grubu direk silin
DİLAN POLAT : grupları komple sil hayatım temizlede sonra hepsini

Konuşmanın İçeriği:
BURCU GÜLEN : alo efendim dilan hanım DİLAN POLAT : ordalar mı hala
BURCU GÜLEN : evet evet hala burdalar şey şuan girişte bilgisayarları filan kontrol ediyorlar cansuyla birtanesi de yukarı filan çıktı hala burdalar
DİLAN POLAT : magazin falan geldi mi
BURCU GÜLEN : yok yok magazin yok da zaten bizim kadınlar magazin gibi dilan hanım DİLAN POLAT : hımm BURCU GÜLEN : yani gelmesine de çokta gerek yok bence hepsi çekiyor çünkü
DİLAN POLAT : izin vermeyin
BURCU GÜLEN : şey avukat naparlarsa yapsınlar hiç bir şey yapmayın diyor yani cansunun telefonu aldırmamış galiba
DİLAN POLAT : almışlar mı
BURCU GÜLEN : he hazalında almışlar cansununda almışlar siz yolda mısınız geliyor musunuz
DİLAN POLAT : hıhı yoldayım canım
BURCU GÜLEN : tamam tamam dilan hanım

AVUKATINI TANIMIYOR

Avukat Ahmet Gün'ü ise çok tanımadığını söyleyen Dilan Polat, "Kendisini 3-4 kez gördüm, kendisine Seyhan Soylu'yla aramda olan husumet için dava vermiştim. O davada avukatlığımı üstlendi. Bundan ötürü ben kendisine herhangi bir ödeme yapmadım ama şirketten ödenmiş olabilir. Ahmet Gün'ün şirketlerdeki rolünü bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZ ÖRGÜT DEĞİLİZ AİLEYİZ"

Dilan Polat ifadesini "Biz çalışarak bu günlere geldik. Biz aileyiz örgüt değiliz. Sosyal medyada erişmiş olduğum takipçi kitlesi dolayısıyla ticaretimiz büyüdü ve bu günlere geldi. Sosyal medyada hakkımda geçen medya baskısı dolayısıyla iftiralar, yanlış beyanlar yapıldı. Tamamen ticaretimizi yapıp bunu da yasal şekilde faturalandırıyoruz. Her şey kayıtlı, Üstümüze sosyal medya baskısından ötürü atılan iftiraları, kara para aklama, bahis örgüt yasaklı maddeler gibi suçları ret ediyorum. Ben böyle bir suç oluşumunun içinde olmadım.

Gelirim tamamen yasaldır. Beni seven milyonlarca insan vardır. Herhangi bir kampanya yaptığım zaman Şubelerim ve kendi merkezimde tabiri caizse iğne atacak yer olmuyor. Herhangi bir açılışa gittiğimde bile bütün sokaklar sevenlerimle doluyor, fotoğraf çektirmekten insanlarla tanışmaktan yemek bile yiyemiyorum. Deprem zamanında deprem bölgelerine binlerce yardım yaptım. Sevenlerimin desteğini alarak, yine aynı şekilde yangınlarda hasta çocuklarda yardımlarım oldu" sözleriyle bitirdi.

5 ŞÜPHELİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında "Resmi belgede sahtecilik, "Suç islemek amacıyla örgüt kurmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" ve "Vergi usul kanununu uygulamama" suçlarından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda geçtiğimiz Cuma gözaltındaki 18 şüpheliden Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu 12 şüpheli tutuklanmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheliden 5'i daha adliyeye sevk edildi. Bir şüpheli ise ifadesinin ardından serbest kaldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin isimleri şöyle: Uğurcan Ayyıldız, Gözde Bilgiç, İsmail Bilgiç, Kübra doğan Öztürk, Mustafa Özalp. Savcılık adliyeye sevk edilen 5 kişiden ikisini tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

LÜKS ARAÇLARINA NE OLACAK?

Operasyon kapsamında el konulan otomobilleri Zeytinburnu'ndaki yediemin otoparkında görüntülendi. Peki el konulan araçlara ne olacak? Avukat Umut Metin ile Avukat Kerem Olcayto merak edilenleri Milliyet.com.tr'ye cevapladı.

Avukat Umut Metin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Burada önemli olan şey bu araçlar şu anda zapt edildi. Devlet diyor ki: Bunlar suçtan elde edilen gelirle elde edilmiş araçlar olabilir veya olmayabilir. Ben bunları zapt ediyorum. Suçtan elde edilen bir gelirse ileride bu devletin hazinesine geçirilebilir. Şu an yediemin otoparkına çekilerek tedbir konuluyor.

‘YARGILAMA SÜRECEK’

Bu durumu vatandaşlar çok karıştırıyorlar. Devlet şu an bu araçlara el koymadı. Şu anda müsadere yok tedbiren araçlar otoparklara alınıyor. Bu arada yargılamaları sürecek. Yargılama sürecinde beraat ederlerse bu araçlar kendilerine verilecek. Ceza alsalar bile araçların müsadere edilme ihtimali vardır.

54.MADDEYE DİKKAT: DEVLETE AİDİYETİNE KARAR VERİLEBİLİR

Eşya müsaderesi diye bir hüküm var. 54. madde, diyor ki kasıtlı bir suçun işlenmesinde kullanılan veya suçun işlenmesinde tahsis edilen, suçtan meydana gelen eşyanın müsaderesine hüküm olunur. Burada bu kişilerin işlediği bir suç varsa bu suçtan bu eşyanın meydana geldiği ortaya konulursa bu arabaların devlete aidiyetine karar verilebilir.

Bugün yapılan şey müsadere değil yani ‘devletin mülkiyetine geçsin’ durumu değil. Zapt altına alındı, otoparka çekildi.

HANGİ DURUMDA DEVLETİN MÜLKİYETİNE GEÇER?

Uyuşturucu madde satışı üzerinden örnek vermek gerekirse uyuşturucunun satıldığı bir otomobil düşünelim. Burada devlet zapt eder, araçta uyuşturucu madde kullanıldığı tespit edilirse devlet tarafından el koyma ile müsadere edilir yani devletin mülkiyetine geçer.

‘SUÇA DAHİL OLMAYAN KİŞİNİN İSE EL KONULAMAZ’

Eğer kişi araçta uyuşturucu taşımadığını ifade ederse, suça dahil olmayan iyi niyetli başka bir kişinin ise buna el konulmaz. Belki araçların ruhsat sahipleri başkası olabilir. ‘Mülkiyet sahibi kim, suç ile bağlantılı mı, suçtan elde edilen eşya mı?’ ona göre belirli olacak.

ARAÇLAR İHALE YOLUYLA SATILABİLİR Mİ, BU NE ZAMAN OLUR?

Bu araçlar şu anda satılamaz. Mülkiyet hakkı Anayasa tarafından korunan bir haktır. Bu kişilerin suçlu olduğuna dair karar verilmesi halinde bunlar satılır. Devletin mülkiyetine de geçmez.

ARAÇLARIN POLAT ÇİFTİNE İADESİ SÖZ KONUSU OLUR MU?

Araçların iadesi için tabi ki beraat etmeliler, ya da bu araç açısından ceza ile suç bağı kurgulanamayabilir. Örneğin Dilan Polat’ın bir akrabasına ait araçtır. Ancak kendisi ‘benim aracım’ diye bunu kullanıp görüntü vermiştir. Bu araç gerçekten bir başka kişiye aitse aracın müsaderesine karar verilemez.

‘SÜREKLİ KULLANIYORSA ARAÇ ZAPT EDİLİR’

Bunun tersi de yapılabiliyor. İnsanlar yakınları üzerine araçları yapabiliyor. O halde bu kişi aracı sürekli kullanıyorsa araç zapt edilir.

Şu anda bu araçlar devletin mal varlığına geçmedi, yargılama devam ediyor. Bunlar sadece el konulan ancak devletin mal varlığına geçmeyen araçlar.”

AVUKAT KEREM OLCAYTO: ARAÇLAR İHALEYLE SATILABİLİR

Avukat Kerem Olcayto ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“El konulan araçlarla ilgili yargılamanın tamamlanması beklenecek. Yargılama tamamlandıktan sonra bahsi geçen araçlar yargılama sonunda ceza çıkarsa, kara para aklama ve diğer iddialar mahkeme sonucunda kesinleşirse bu millileştirilmiş olacak. Bu araçlar satılacak.

EL KONULMASININ SEBEBİ NEDİR?

İddia edilen suçlar neticesinde araçlar satın alınmış olabilir. El konulmasının sebebi de budur. Eğer kara para aklama suçundan cezalandırılırsa bu el konulan mallar tamamen devletin eline geçecektir.

İHALE YOLUYLA SATILABİLİR Mİ?

İhale yoluyla da satılabilir. Bunların satışından elde edilecek gelir devletin burada uğradığı zarara karşılık olacaktır.

ARAÇLARIN GERİ İADESİ SÖZ KONUSU MU?

Aksi durumda geri iade edilir. Eğer beraat ederlerse bu geri iade edilir. Bu şu anda tedbir niteliğindedir aleyhine sonuçlanırsa kesin nitelik taşıyacak ve devlet bunu alacak. Tamamıyla tasarrufu devlete geçmiş olacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü