USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'li Umut Yılmaz'dan çarpıcı iddialar...

CHP Şehitamil eski İlçe Başkanı Avukat Umut Yılmaz, yazılı bir açıklama yaparak çok çarpıcı iddialarda bulundu.

CHP'li Umut Yılmaz'dan çarpıcı iddialar...
17-06-2021 15:32
Google News

CHP Şehitamil eski İlçe Başkanı Avukat Umut Yılmaz, yazılı bir açıklama yaparak çok çarpıcı iddialarda bulundu.

AKP bürokratlarının aldığı çift maaşlar gündemdeki yerini korurken, CHP Şehitamil eski İlçe Başkanı Avukat Umut Yılmaz, Gaziantep'te çift maaş alan isimler olduğunu ileri sürdü. Çift maaş, huzur hakkı, kar payı adı altında bir çok ismi ifşa ederek sorular yöneltti. 

İşte Yılmaz'ın o iddiaları:

Bu basın açıklamasını iş arayan işsizlere, bizi izleyen Z kuşağına, iş bulamayıp Şahinbey Belediyesi önünde üzerine benzin döküp intihar eden Eyüp Dal’a ve sayın Tahmazoğlu’nun sorumsuzluğu nedeni ile ölümüne sebep verdiği arkadaşımız rahmetli Korkut Küçükcan’ın maneviyatına itafen yapıyorum.

Türkiye artık birden fazla maaş alan AKP bürokratları haberlerinden sıkıldı;

Dağıttığınız soğan patates ile millet geçinemiyor.

Bir elinde Kur'an, diğer elinde iman ile göreve geldiğini ilan edip, ağzından inşallah maşallahı eksik etmeyenler kerameti kendilerinde görüp çifter çifter maaş alıyorlar.

Gaziantep’teki işsiz oranı %13,kayıt dışı oranlarla ile birlikte %25 oranında işsiz var. Genç nüfustaki işsizlik oranı %25 civarında. İnsanlar işsizlik nedeni ile bunalıma girmiş durumda.

Millet çamaşır makinesini, ev eşyasını satıp, evine ekmek götürme derdinde.

20 yılın sonunda iş bulamayan gençlerin analarını ağlattınız. Biz, 2023’te sizin ananız ağlamasın istiyoruz bu nedenle de sizleri uyarıyoruz.

Bakın bu mevkiler gelip geçici, kimseye kalmadı bu makamlar. Bu memleketten Esat Kaya Turgay’lar, Yaşar Ağyüz’ler ,Ahmet Yılmaz’lar ,Celal Doğan’lar gibi niceleri geldi geçti ama hiçbiri bir şirket kurayım da çevreme çifter çifter maaş dağıtayım düşüncesinde olmadı

Önemli olan memlekette iyi anılmak kötü anılmayın diye biz sizi uyarıyoruz.

Memleketimde binlerce işsiz var iken ne diye bu şirketler 15-20 kişi arasında dönüyor. Yani bir şirkette birinin görevi bitiyor hoop hemen diğer şirkete zıplıyor, AKP’ye bağlı bir avuç insan işsiz kalmıyor hep 15-20 kişi arasında dönmüş yönetimler.

Bazı şirketlerin 25 tane Yönetim kurulu üyesi var. Koç Holding’in 8 Sabacı Holding’in 9 yönetim kurulu var. Adamlar holdingi 9 kişi ile yönetiyor.

Maşallah hepiniz süperman olmuşsunuz; Hem belediyeciliği biliyorsunuz hem ticaretten anlıyorsunuz. Vallahi ben avukatım sizin kadar gözü kara değilim.Bu kadar marifetiniz var ama Sayıştay raporları hep usulsüzlüklerle dolu.

Ya siz belediyecimisiniz ,tüccarmısınız?!  Bu şirketlere ne için giriyorsunuz. Amacınız kamusal hizmet mi tamamen duygusal hizmetmi?

Ticaretteki tecrübeniz nedir sizin, liyakatı başkan olanın sonu hüsran olur arkadaşlar dönün bu yanlıştan.

Bu millet size yüksek düzeyde maaş veriyor niye yetinmiyorsunuz. Ufak tefek rakamsal hatalar yapabilirim ama bazılarının gelirleri15.000,00 TL’yi geçiyor mu bu nu da merak ediyor ve bu konuda kamuoyu adına sizlerden açıklama bekliyorum.

EYT ye çift maaş alacak diye söven bunlar,

İsraf haramdır diyen bunlar;

Tasarruf yapın diyen bunlar;

Her cuma Twitter'dan “kul hakkı” mesajı paylaşan bunlar ama çifter, üçer maaşı götüren yine bunlar.

Biz anlamadık bu işi. Bakın benim isyanımAKP’li Mehmet Metiner’in de isyanıdır o da bizim gibi çift maaşa isyan etti, gerçi sonrasında twitinisildi ; ama olsun biz iktidar partisinde dahi bu gibi haksızlığı hazmedemeyen arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz , bundan sonrası vicdan işidir deyip sizleri Allaha havale ediyoruz.

Pandemidemilleti kuru soğana, patatese muhtaç ettiniz, kimse kirasını ödeyemedi ama Şahinbey Belediyesine bağlı şirketlerin yiğit çalışanları 23 Haziran 2020 de Sn. Büyükşehir Belediye Bşk. yrd. Osman Toprak’ın başkan olduğu Gazi Ağaç A.Ş’nin 2021’de yapılan genel kurul toplantısında gündem maddesi olarak sadece alacakları maaşları tartışabildiler, ikramiyeleri ve huzur hakkını arttırabilmek adına genel kurulu topladılar.

Bu memleketin işsiz ne kadar vatandaşı varsa sizleri onların adına ayıplıyorum!

Lütfen bana cevap olarak bayrak inmez ezan susmaz edebiyatı yapmayın. Ne kadar maaş aldığınızı ne kadar gelir elde ettiğiniziçıkıp açıklayın. Biz veriyoruz o maaşlarısize,  bizim de bilmek hakkımız.

Şahinbey Belediye Başkanı sayın Tahmazoğlu kendi maneviyatı ile ilgili açtığı manevi tazminat davalarını kazanamayınca 3 adet dava masrafını ve avukat parasını belediyenin kasasından ödemiştir. Sayın Tahmazoğlu’na soruyorum çok yiğitsen kendi maneviyatın ile ilgili açtığın davaların paralarını cebinden neden ödemiyorsun da halka ödetiyorsun. Sn. başkanı Cumhurbaşkanlığı’na, Gaziantep Valiliği’ne , Sayıştay’a ve kendi belediyesine şikayet ettik aynı zamanda da belediyeyi kişisel harcamalarına konu ettiği için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu da belirtmek isterim.

Gelelim isimlere. İsimlerde yanılırsam özür dilemesini de bilirim. Kimseyi suçlamıyorum. Evet aldığınız maaşlar belki de yasaldır veya yasalara uydurulmuştur ; ama hakkaniyete , etik ilkelere  ve vicdana uygun değildir ve hiçbir şekilde de uydurulamaz diye düşünüyorum!!!

Maaş, huzur hakkı, kar payı veya başkaca ne geliriniz varsa öğrenmemiz bizim hakkımız , ve sizlere soruyorum:

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ

1- Cuma Güzel (Bşk.Yardımcısı) Belediyeden maaş alıyor, hem Şahinbey Meclis üyeliğinden hem de Büyükşehir Bel. Mecis üyesi olması sebebi ile iki ayrı belediyeden oturum hakkı alıyor bu kişi Şahinbey belediye bağlı Katılım A.Ş’den maaş almış.

2- Hüseyin Kılıç (Bşk.Yardımcısı) Belediyeden maaş alıyor, Meclis üyesi oturum hakkı alıyor, Ş.Bey Bel. Personel A.Ş’den maaş almış.

3- Aslettin Yıldız (Bşk.Yardımcısı) Belediyeden maaş alıyor, Meclis üyesi oturum hakkı alıyor, Katılım A.Ş’den maaş almış.

4- Semih Kanıbir (Başk.Yardımcısı) Belediyeden maaş alıyor, Ş.Bey belediyesi Belyön A.Ş ‘den maaş almış.

5- Sait Şahin (Bşk.Yardımcısı) Belediyeden maaş alıyor, Meclis üyesi olması sebebi ile oturum hakkı alıyor aynı zamanda Katılım A.Ş’den maaş almış.

6- Yusuf Erdem Güzelbey (Şahinbey Bel.Meclis üyesi)-Hem büyükşehir hem Ş.BeyBel.Meclis üyesi olması sebebi ile iki ayrı belediyeden oturum hakkı alıyor,Gazi Konut İnşaat A.Ş’den maaş almış.

Daire Müdürleri bildiğim  kadarıyla aylık 7.000,00 TL’den az maaş almıyorlar altlarında son model makam arabaları var,ama yetmemiş olacak ki ikinci bir gelire ihtiyaç duymuşlar.

7- Mehmet Dinli (Basın Yayın Halkla ilişkiler Müd.,Dış ilişkilierMüd) -Belediyeden maaş alıyor,KatılımA.Ş’den maaş almış.

8- İhsan İyibiçer(Bilgi İşlem Müdürü)- Bu kişi Sn.Tahmazoğlu’nunakrabasıdır.Belediyeden maaş alıyor,BelyönA.Ş ve  Katılım A.Ş’den maaş almış.

9-)İbrahim Özdemir (Destek Hizmetler Müd.)- Belediyeden maaş alıyor, Ş.Bey Personel A.Ş ve Katılım A.Ş’den maaş almış.

10- İrfan Salih Şahbaz (Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müd.)-Belediyeden maaş almış ,Belyön A.Ş ve Katılım A.Ş’den maaş almış.

11- Mehmet Kemerli (Kültür ve Sosyal İşler Müd.)-Belediyeden maaş alıyor ,KatılımA.Ş’den maaş almış.

12- Mahmut Erkol (Mali Hizmetler Müd.)-Belediyeden maaş alıyor, Belyön A.Ş ve Katılım A.Ş’den maaş almış.

13- Adem İlik (Muhtarlık İşleri Müd.,Sosyal Yardım İşleri Müdürü)- Belediyeden maaş alıyor,KatılımA.Ş’den maaş almış.

14- Samet Durmuş (Özel Kalem Müd) -Belediyeden maaş alıyor,BelyönA.Ş’den maaş almış.

15- Gülden Bozkurt (Park ve Bahçeler Müd.)-Belediyeden maaş alıyor,Ş.Bey Personel A.Ş ve Katılım A.Ş’den maaş almış.

16- Muhammet Ali Şahin (Plan Proje Müd.)-Belediyeden maaş alıyor,Ş.Bey Personel A.Ş ve Katılım A.Ş’den maaş almış.

17- İbrahim Halil Akgün (Ruhsat ve Denetim Müdürü)-Belediyeden maaş alıyor,KatılımA.Ş’den maaş almış.

18- Mustafa Turan (Teftiş Kurulu Müdürü)-Belediyeden maaş alıyor, Katılım A.Ş’den maaş almış.

19- Nafız Yıldırım (Zabıta Müdürü)-Belediyeden maaş alıyor ,Katılım A.Ş’den maaş almış.

20- Buket Yıldırım(Genel Müdür)-Bu kişi 3 şirkette Genel Müdür,Ş.Bey Personel A.Ş,Belyön A.Ş ve Katılım A.Ş’de genel müdür maaşı almaktadır.Ne kadar maaş alıyorsunuz çıkıp açıklayacakmısınız.

21- Adem Erkan :Ş.Bey Personel A.Ş, Belyön A.Ş ve Katılım A.Ş’den 3 maaş almış.

22- Şeyma Gökçek (Fen İşleri Daire memur-Mimar)-Ş.Bey Personel A.Ş, Katılım A.Ş’den maaş almış.

23- Hüseyin Güneş (Zabıta Müdürü)-Belediyeden maaş alıyor,Ş.Bey Personel A.Ş , Katılım A.Ş’den maaş almış.

24- Hayri Tunç Güvenç (Emlak İstimlak Müdürü)- 1 yıl öncesine kadar belediyeden maaş alıyordu,Ş.Bey Personel A.Ş ,Katılım A.Ş’den maaş almış.

25- Ayşe Fatma Topuz-Belediyeden maaş alıyor,BelyönA.Ş’den maaş almış.

26- İsrafil Kesici-Belediyeden maaş alıyor,KatılımA.Ş,Belyön A.Ş maaş almış.

27- Muhammed Burak Bozgeyik-Belediyedne maaş alıyor,Belyön A.Ş, KatılımA.Ş’den maaş almış.

28- Özlem Ateş Akgöz (Mali Hizmetler)-Belediyeden maaş alıyor,Belyön A.Ş, Katılım A.Ş’den maaş almış.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve bağlı şirketler:

1- Etik Komisyonu Başkanı Sn.Sezer Cihan :Büyükşehir Genel Sekreteri olması sebebi ile belediyeden maaş alıyor,aynı zamanda encümen üyesi olması sebebi ile oturum hakkı alıyor,Organize Sanayi Müteşebbis heyeti üyeliği olması sebebi ile bildiğimiz kadarıyla Organize Müdürlüğünden maaş alıyor,Türkiye Tarihi Kentler Birliği genel sekreteri oradan alıyor mu açıklarsa öğreniriz ,G.Antep Spor Yönetimi ama buradan maaş almadığını düşünüyoruz ve Gaziulaş şirketinden maaş almaktadır.(Bilmiyorum kaç yerden maaş alıyor ama SÜPERMENDE BİLE BU KADAR MARİFET YOK,kendisinin açıklaması daha iyi olur.)

2- Osman Toprak(B.ŞehirBelediyeBaşk.yard.)-B.şehirBelediyesinden maaş alıyor,Encümen üyesi olması sebebi ile encümen üyeliğinden oturum hakkı alıyor ve Gaziağaç A.Ş.YK başkanı olması sebebi ile şirketten maaş alıyor.

3- Latif Karadağ-Gaziantep B.ŞehirBel.Bşk.yard.olması sebebi ile belediyeden maaş alıyor,BüyükşehirBel.Meclis üyesi olması sebebi ile meclisten oturum hakkı almaktadır. Gaski YK Başkanı olması sebebi ile Gaski’den maaş alıyor,daha öncede Gazi Kültür A.Ş’den maaş almıştır.

4- F.Coşkun Kaplan(1.Hukuk Müşaviri)-Etik kurul üyesidir ,belediyeden maaş almaktadır.GazibelA.Ş’den maaş almaktadır.

5- Mehmet Berk-Büyükşehir Bel.Meclis üyesi olması sebebi ile oturum hakkı alan bu arkadaşımız Gazi Danışmanlıktan maaş almaktadır.Adam hem meclis üyesi hem belediye şirketinden maaş alıyor.

6- Etik Kurul Üyesi Murat Geç (İnsan Kaynakları ve Eğit.DaireBaşk.)-Belediyeden maaş almaktadır.Aynı zamanda Gazi Konut İnşaat A.Ş’de yönetim kurulu üyesidir.

7- MesutŞahin:Gaski’detemsil yetksi vardır. Gaski’den maaş alıyor mu açıklamasını isteriz.

Gazi Konut A.Ş,Gazibel A.Ş ,GaziağaçA.Ş,Gazi Danışmanlık A.Ş ve Gazi Kültür A.Ş’nin hepsinde genel müdürlük görevini yapmıştır. Bu 6 kurumun kaçından maaş alıyorsunuz ,bizi aydınlatırsanız seviniriz.

Ayrıca bildiğim kadarıyla bu kişi Sn. Fatma Şahin’in eşinin öz mü öz akrabasıdır.Bu kişinin bacanağı Adem Bozkurt ‘ta belediye şirketlerinde çalışmaktadır.

8- Elif Tuva Erdoğan-Gaski Yönetim kurulu üyesi,Gaskiden maaş alıyor,Gazi Konut İnşaat A.Ş’de yönetim kurulu üyesidir.

9- Muhammet Celal Özsöyler -Gazi Danışmanlık ve Gazi Kültür A.Ş’den maaş almıştır.

10- Kadir Arslan -Gazi Danışmanlık A.Ş ve Gazi Ağaç A.Ş’den maaş almıştır.

11- Süleyman Mete Deniz:Büyükşehir Bilgi İşlem Daire Başkanı belediyeden maaş alıyor,GazibelA.Ş’den maaş almıştır.

12- Zekeriya Efiloğlu-Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Büyükşehir belediyesinden maaş alıyor,bu muhterem hocamız yanılmıyorsam aynı zamanda Milli Eğitimden maaş alıyor. (Kendisi açıklayabilir)

13- Halil İbrahim Yakar:Gazi Kültür A.Ş Genel Müdür maaş alıyor aynı zamanda ,G.AntepÜnv.Öğretim üyesi olması sebebi ile üniversiteden maaş aldığını biliyoruz.

Ne gariptirki bu şirketlerinde Gaski’ninde muhasebe defterlerini AKP Ş.Kamil İlçe Başkanı olan Mehmet Yılmaz’ın sahibi olduğu Mavi Denetim Danışmanlık Mali Müşavirlik A.Ş tutmaktadır. 2013 yılında kurulan bu şirket Mehmet beyin siyasete girmesi ile hızlı bir şekilde büyümüştür.

Sevgili hemşerilerin görüyorsunuz ki kantarın topuzunu kaçırmışlar.

Umre şovu yaparak, oruç tutarak ,namaz kılarak ,dindarlık yarışına girerek müslüman olunmuyor .

Hak yemeyeceksin ki attığınız Cuma mesajlarının kıymeti olsun .

Memleketimde ne kadar çift maaş alan varsa,siyasetten kim zengin oluyorsa hepsini hemşerilerime şikayet ediyorum ve naçizane hakkımı onlara helal etmiyorum.

Sosyal belediyeciliğin iliklerine kadar hissedildiği adaletin Cuma mesajları ile değil hakkaniyetle dağıtıldığı CHP iktidarında 89 yılının rövanşını alacağımıza inanıyor ve tüm kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü