USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP İl Başkanı Demir’den 19 Mayıs mesajı

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, Türk Milleti’nin Kuva-yı Milliye ruhuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

CHP İl Başkanı Demir’den 19 Mayıs mesajı
19-05-2019 17:33
Google News

 

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, Türk Milleti’nin Kuva-yı Milliye ruhuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşe ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi.

İl Başkanı Demir, “Atatürk’ün gençliğe hitabesini rehber edinen Türk Gençliği, ebediyete kadar özgürlüğüne, bağımsızlığına, vatanına sahip çıkacaktır. Yüzyıl önce umutların tükenmeye yüz tuttuğu günlerde Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok güvendiği gençliğe emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar payidar kalacaktır. 100 yıl boyunca Milli Mücadele ve Kuva-yı Milliye ruhu; Türk Gençliğine özgürlük, bağımsızlık ve vatan tehdit altında olduğunda duvar gibi direnmenin ilhamını ve cesaretini vermiştir.” dedi.

19 Mayıs 1919 gününün Türk Milleti'nin tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Lütfü Demir, şöyle devam etti:

“Milletimizin gücüne inanarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ateşi kısa sürede tüm yurdu sarmış, ülkemiz işgalden kurtarılmış, emperyalist güçlere diz çöktürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bu meşakkatli mücadelenin inanç ve gururu dün olduğu gibi bugünde bütün varlığı ile damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinin eşsiz kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olan 19 Mayıs 1919 üzerinden yüz değil yüzyıllar geçse de aynı gurur ve coşkuyla sonsuza dek kutlanacaktır.

Şanlı tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan bu anlamlı günün 100. Yılında başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyorum.”

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü