USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Barış Pehlivan'a 'Menzil' soruşturması!

Menzil tarikatının Jandarma Genel Komutanlığı’nda örgütlendiği iddialarını Cumhuriyet'teki köşesinde yazan Barış Pehlivan hakkında soruşturma başlatıldı.

Barış Pehlivan'a 'Menzil' soruşturması!
24-10-2021 10:36
Google News

 

Menzil tarikatının Jandarma Genel Komutanlığı’nda örgütlendiği iddialarını Cumhuriyet'teki köşesinde yazan Barış Pehlivan hakkında soruşturma başlatıldı. Pehlivan soruşturmayı, “Kuşkusuz yazımda suç yok; asıl mesele, devlet içine yerleştirilenlerin ifşa olmak istememesi” ifadeleriyle yorumladı.

Barış Pehlivan, 9 Eylül’de Cumhuriyet’te yayımlanan “Menzil’in şok mangası” başlıklı yazasında emekli gazi Üsteğmen Erhan Kaleli’nin Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin (JSGA) sözlü mülakatlarında torpil yapıldığını ve Menzil başta olmak üzere tarikatların jandarma teşkilatına sızdığı yönündeki iddialarını kaleme almıştı. Yazısında iddiaları gündeme getiren Kaleli’nin yaşadıklarını da anlatan Pehlivan, yetkililere torpil ve Menzil örgütlenmesiyle ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sormuştu.

‘Hakaret’ suçlaması

Yazının ardından Pehlivan hakkında, Jandarma Genel Komutanlığı’nın şikâyeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmayla ilgili ifade veren Pehlivan, “FETÖ’nün devlet içerisinde yaptığı kumpasları ve örgütlenmeyi birçok kez belgeledim. Bunun bedelini 19 ay Silivri Cezaevi’nde yatarak ve defalarca ölümle tehdit edilerek ödedim. Zamanında benim yazdıklarımı dikkate almayan ve beni cezalandırma yoluna giden siyasi iktidar, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yazdıklarımı tekrarlamaya başladı. Ben böylesi ifadeleri birçok kez FETÖ’cü polis, hâkim ve savcılara verdim. Görüyorum ki, benzer süreç bir tekrar yaşanmaktadır. Polis Akademisi’nin 2017 raporuna ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın raporuna ve hatta devletin diğer güvenlik raporlarına bakılsa, Menzil örgütlenmesinin amaçlarını ve 15 Temmuz sonrası boşalan koltuklara başka tarikatların yerleşmeye çalıştığını savcılık makamı da görebilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü