USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli: AB ile müzakereler sonlansın, HDP kapatılsın!

AB ile üyelik müzakerelerinin sonlandırılması çağrısında bulunan Bahçeli, HDP’ye kapatma davası için ise, AYM görevini hemen yapmalı dedi. Bahçeli ayrıca, Türkiye'nin NATO'ya mecbur olmadığını savundu.

Bahçeli: AB ile müzakereler sonlansın, HDP kapatılsın!
19-09-2023 18:07
19-09-2023 18:12
ANKARA
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. AB ile üyelik müzakerelerinin sonlandırılması çağrısında bulunan Bahçeli, HDP’ye kapatma davası için ise, AYM görevini hemen yapmalı dedi. Bahçeli ayrıca, Türkiye'nin NATO'ya mecbur olmadığını savundu.

Kurultayın 17 Mart'ta yapılacağını duyuran Devlet Bahçeli, yerel seçimlerle ilgili de mesaj verdi: "31 Mart 2024 tarihine heves ve heyecanla hazırlanıyoruz. Başarının dışında bir seçeneğe her zaman olduğu gibi yine kapalıyız. Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasındaki arzi kopukluğun giderilmesini hedefliyoruz."

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Nefis temizliği, ruh enginliğiyle dava ve iddia sahibi olduğumuzu göstermenin kesintisiz arayış ve çabasındayız. Çok şükür yabancı değer yargılarına göre yaşananların ve bu tip bir alçalmaya maruz kalanlardan hiç olmadık, olmayı da aklımızın ucundan geçirmedik. Debisi yüksek yozlaşma akıntısına kapılıp meçhul ve müphem bir istikamete umut bağlayacak kadar şaşkın, şaibeli bir duruma düşmedik. Dur durak tanımayan çalışma arzusuyla halkımızın vuran nabzını avcumuzun içinde tutuyoruz. Anadolu irfanının rehberliğinde milletimizin her güzel insanına müşfik ve muhabbet kokulu elimizi uzatıyoruz.

YEREL SEÇİM MESAJI: "BAŞARI DIŞINDA SEÇENEĞE KAPALIYIZ"

31 Mart 2024 tarihine heves ve heyecanla hazırlanıyoruz. Başarının dışında bir seçeneğe her zaman olduğu gibi yine kapalıyız. Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasındaki arzi kopukluğun giderilmesini hedefliyoruz. 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde tezahür ve tekamül etmiş millet iradesinin aynısıyla 31 Mart 2024 tarihinde yerel yönetimlere yansımasını ve zillet tortularının kazınmasını, yerel yönetimlere düşen gölgenin kaldırılmasını amaçlıyoruz. Türkiye'nin zaman kaybetmeye, oyalanmaya tahammülü yoktur.

MHP'NİN KURULTAY TARİHİ BELLİ OLDU

Kurultayımızı 17 Mart 2024 tarihinde bir şölen havasında yapmayı kararlaştırdık.

Cumhur İttifakı olarak yepyeni projelerimizle gücümüze güç katacağımıza inanıyoruz. Bugünkü toplantıda yerel seçimlerle kongre takvimimizi değerlendirdik, Anayasa değişikliği gündemiyle beraber iç ve dış konu başlıkları detaylarıyla ele alındı. MHP başında sonunda, önünde arkasında milletin olmadığı hiçbir ilişki ve irtibat ağının hiçbir fikri, siyasi, tez ya da önermenin içinde olmamış, bundan sonra da olması düşünülemeyecektir. Muradımız Türkiye ve Türk milletine layıkıyla hizmet etmektir. Sanal ve sahte gündemleri elimizin tersiyle iterek önümüze bakıyoruz.

"HADLERİNİ AŞMA NOKTASINA GELDİLER!"

Sığınmacı sorununu iç karışıklık çıkarmak için kullananlar artık hadlerini aşma noktasına gelmiştir. Sığınmacılar üzerinden sipariş edilmiş bir kavga ortamı ithal ederek şiddet içeren bir gerilimin ortamını yaratmak isteyenler gemi azıya almışlardır.

MYK'mızla MDK'mızın bugünkü ortak toplantısında ülkemizi meşgul eden mahut sorun alanları, küresel ve bölgesel gelişmeler bu stratejik akılla görüşülmüş. Türkiye'nin her meselesi bizim de meselemizdir. Bizim sırça köşklerle işimiz olmaz. MHP'nin duruşu Türk milletinin duruşudur.

Gaziliğin yara oranı, yara yüzdesi, yara derecesi olmaz, olmamalıdır. Gazi gazidir, başka bir tasnife yer ve gerek yoktur.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK SERT TEPKİ

TBMM'nin manevi itibarına kara çalan ve 103 yıllık mehavetine hakaret eden Kılıçdaroğlu'nun parti içi çekişmeden iyice şuur kaybına uğradığı, ağzından çıkanları kulaklarının duymadığı anlaşılmaktadır. TBMM gazi bir meclistir. Aksini iddia eden Kılıçdaroğlu gafil ve art niyetlidir. Meclisimiz 15 Temmuz gecesi tepesinden atılan bombalar altında bu şerefli unvana 2. kez layık olmuştur. Kılıçdaroğlu'nun aşırı hırsı aklının önündedir. Bu zat akıl tutulmasına hapsolmuşken makulden ve milli değerlerden tamamen uzaklaşmıştır. CHP'nin kongrelerinde havada uçuşan sandalyeler demokrasiyi zehirleyen ve despotizmi çağrıştıran ilkel manzaralar Kılıçdaroğlu ve yönetiminin maskesini düşürmüştür.

"ALLAH BU MİLLETİ ZİLLET İTTİFAKINDAN KORUMUŞTUR"

14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde Türkiye bu kötürüm siyasetin ve ittifak ortaklarının eline düşmüş olsaydı Allah muhafaza korkunç gelişmelerin birbirini takip etmesi kaçınılmaz hale gelirdi. Şimdi birbirlerini yiyorlar, demedik laf bırakmıyorlar. Gerçekten de Allah bu milleti zillet ittifakından korumuştur.

İYİ PARTİ'NİN 'İTTİFAK' KARARI: BİZİM MESELEMİZ DEĞİL

81 ilde hangi partilerin kendi adaylarıyla katılıp katılmayacağı bizim meselemiz değildir. Biz Cumhur İttifakı'nın şaşmaz ahlakına, sağlam doğasına, zamanlar üstü siyasi misyonuna bakıyor, buna uygun hareket ediyoruz. Bir kere zillete düşen bir daha belini doğrultamaz.

CHP'Lİ TANRIKULU'YA İSİM VERMEDEN SERT YÜKLENDİ: SATILMIŞ PKK'LI

Potansiyel bir terörist, üstelik CHP milletvekili TSK'ya iftira atmıştır. TSK'ya saldıran bu alçak ve aşağılık sözde milletvekilinin aidiyeti Kandil mağaralarıdır. CHP yönetiminin kendi partisinde bulunan bu satılmış PKK’lıya lazım gelen cezayı vermekten imtina etmesi basit ve caydırıcı olmayan tutumu adı konulmamış bir ağız birliğine delalettir. Bu dil terör dili, hıyanet tebliğidir. Ne vatansızların ne de bayraksızların TBMM'de yeri yoktur. PKK'ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maaş verilmesi günahtır, haramdır. Günlerdir dişimi sıkarak takip ettim, bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmeli, mahkeme yolu ardına kadar açılmalıdır.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE 'HDP' TEPKİSİ

Yeşil Sol Parti'nin 1 gün bile faaliyet içinde olması zillettir. AYM neyi bekliyor? Nasıl bir delil istiyor? Hükmünü açıklamak için daha neyin olmasını planlıyor? Açılan davada, hazırlanan iddianamede eksik bırakılan ne vardır da AYM bunca zamandır hukuki süreci ağırdan almaktadır? Böylesi bir kepazeliği hukukun üstünlüğüyle açıklamak mümkün değildir. Türkiye'de üstünlerin hukuku bitmiştir. Biz adalet istiyoruz, üstelik hemen istiyoruz.

ERMENİSTAN TEPKİSİ

Karabağ Türk'tür, Türk'ün yurdudur, can Azerbaycan'ın ayrılmaz, ayrılamaz, koparılamaz vatan toprağıdır. Ermenistan aklını başına almalı, ateşle oynamaktan vazgeçmeli.

"BİZİM İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ BİTMİŞTİR"

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasında karşılıklı güvenin yeniden baştan inşası için düzenlenen Varna Zirvesi'nden de sonuç alınamamıştır. AB'nin Türkiye'yi üye olarak kabul etme niyeti tutarlı bir bakışı yoktur hiç de olmamıştır. Türkiye bir yol ayrımına riayet ederek bir karar vermenin eşiğine gelmiştir. Gerçekten vakit Türkiye vaktidir. Vakit Brüksel macerasına son vermek vaktidir. AB madem bizi istemiyor o halde biz de onların dünden istemediğini üyelik serüvenini bir an evvel noktalanması hususunda parti görüşümüzü milletimizle paylaşıyoruz.

Müzakere defteri açılmamak üzere mutlaka kapatılmalı. Bizim için AB bitmiştir. AB ile doğmadık AB ile de ölmeyiz. 60 yıl kaybettik bir 60 yıl daha kaybedemeyiz. NATO'ya da mahkum olmadığımız herkesçe bilinmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü