USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ali İsmail'in öldürülüşünün 7. yıl dönümü

Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ölümünün 7. yılında da anılıyor.

Ali İsmail'in öldürülüşünün 7. yıl dönümü
10-07-2020 08:47
Google News

Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ölümünün 7. yılında da anılıyor.

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de sivil giyimli polis ve kişiler tarafından saldırıya uğrayan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçti.

Polisin ve yandaş esnaf, hunharca saldırdı

Gezi Direnişi sırasında  Eskişehir'deki eylemlere katılan Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece polisin yoğun saldırısından korunmak için bir ara sokağa girmişti.

Ali İsmail, girdiği sokaktaki arabaların arkasına 'pusuya' yatan polisler ve AKP'nin esnafının saldırısına uğradı. 

Saldırının ardından gittiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne 'İfadeni ver gel' denilerek alınmadı. İfadesinin verdikten sonra hastaneye yeniden gelen Ali İsmail, beyin kanaması teşhisiyle Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Ameliyata alınan Ali İsmail Korkmaz'ın 4 Haziran'da bilinci kapandı. 

10 Temmuz günü ise Ali İsmail hayata gözlerini kapadı.

'Mezar başında ya da tabelalarda değil her yerde yaşatıyoruz'

Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Ali İsmail'i hayatın her alanında yaşattıklarını söylerken, Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nın faaliyetlerine ilişkin şöyle konuştu:

''Ali İsmail'i yaşam şekliyle, yaşarken yaptıklarıyla yaşatmak, gençlere bunu anlatmak ve Ali İsmail gibi sosyal sorumluluk bilinci sahibi gençler yetiştirmek amacıyla kuruldu. 5 yıl oldu vakıf kurulalı. Şu anda 219 öğrenciye burs veriyoruz. 5 şehirde gençlik örgütlenmemiz var. Gençlerin sosyal sorumluluk projeleri yaptığı, toplumsal fayda sağlayan faaliyetler yürüttüğü bir çalışma bu. Fonumuz var, yine gençlerin sanatsal faaliyetlerine hibe ediyoruz, maddi ve manevi destek veriyoruz. Antakya Merkez'de gençlik merkezimiz var. İçinde 10 bini aşkın kitabı olan bir kütüphane var.  Her sene ölüm yıldönümünde ve doğum gününde anma etkilikleri ve sosyal etkinliklerle onu anıyoruz. Afrika'da Ali İsmail'in adını yaşattığımız su kuyumuz var, kadın bahçemiz var. Bunlar ve bunun gibi Ali İsmail'i hayatın her alanında yaşatmak adına faaliyetler yürütüyoruz. Ali İsmail'i yaşamın içinde yaşatmaya çalışıyoruz. Sadece mezar başında ya da adının verildiği bir sokak bir parkın tabelasında değil, insanlara dokunan, insanların onun adına bir şeyler yaptığı bir şekilde yaşatıyoruz."

Gürkan Korkmaz, Ali İsmail'in ölüm yıldönümüne ilişkin ise ''Acımız dinmiyor, alışıyoruz sadece. Tabi hayat devam ediyor. Ama onsuz tadı yok. Onu her geçen gün daha da hissediyoruz. Ama başka kayıplar olmasın istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Anne Emel Korkmaz: Elinde valiziyle gelmesini bekliyorum

Ali İsmail Korkmaz’ın katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçti. Anne Emel Korkmaz, “Elinde valiziyle gelmesini bekliyorum. Hayatta kalsaydı çocuklara çok güzel şeyler öğretecekti ama öldü yavrum” dedi.

2 Haziran 2013’te darp edilmesinin ardından 28 gün komada kalan ve 10 Temmuz’da yaşamını yitiren Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, 

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından 3 gün boyunca YouTube kanalında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken bugün ise ailesi ve sevenleri Ali İsmail’i mezarı başında anacak.  Ali İsmail’in gelmeyeceğine inanamadığını söyleyen anne Korkmaz, “Elinde valiziyle gelmesini bekliyorum. Hayatta kalsaydı çocuklara çok güzel şeyler öğretecekti ama öldü yavrum” dedi.

BirGün'den Dilan Esen'in haberine göre, canının çok yandığını söyleyen Korkmaz, “Hâlâ rüyamda göremiyorum. ‘Anneciğim ben iyiyim’ demesini istiyorum. 7 yıl önce dirençliydi, geri gelecek diye umut ederken yaşamını yitirdi. Bu kadar büyük bir acıya dayanmak imkânsız. Her hafta cuma günü yavrumu ziyaret ediyorum. Sadece toprağına dokunuyorum. Oğlumla konuşuyorum” diye konuştu.

Ali İsmail’in fikirlerini ve mirasını sürdürdüklerini aktaran Korkmaz, şunları dile getirdi: “Ali gitti ama bize bir miras bıraktı. Yüzlerce çocuk Ali’nin adıyla eğitim görüyor. Ali’nin fikirlerini, yapmak istediklerini yaşatıyor. Bunları yapmak da bize umut veriyor. O zaten hep var, içimizde.”

ALİ İSMAİL KORKMAZ KİMDİR?

2013 yılında Taksim Gezi Parkı protestolarına için Eskişehir’de katıldığı yürüyüş sırasında dövülerek 19 yaşındayken hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 7. yıl dönümünde anılıyor. Peki Ali İsmail Korkmaz kimdir?

Ali İsmail Korkmaz, 18 Mart 1994 tarihinde Hatay'da dünyaya geldi. Üniversite öğrencisi olan Korkmaz, Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında 2 Haziran gecesi sivil giyimli kişiler ve sivil polisler tarafından tarafından sopalarla saldırıya uğradı. Darp edildikten sonra kaldırıldığı hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitirdi.

Ali İsmail Korkmaz'ın vefatından sonra Eskişehir'de heykeli dikildi. Yaşamını yitirdikten sonra Türkiye'nin birçok ilinde protesto gösterileri yapıldı. Fenerbahçe taraftarları ise “Ali İsmail Korkmaz” marşını besteleyerek çeşitli maçlarda bu marşı söylediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü