USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener: Geldikleri gibi gidecekler, emin olun çok az kaldı!

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Sinan Ateş'in ailesinin mesajını aktarmakla konuşmasına başlayan Akşener, 2023 yılında Türkiye'yi içine girdiği girdaptan kurtaracaklarını kaydetti.

Akşener: Geldikleri gibi gidecekler, emin olun çok az kaldı!
04-01-2023 11:13
04-01-2023 11:16
GAZİANTEP
Google News

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Sinan Ateş'in ailesinin mesajını aktarmakla konuşmasına başlayan Akşener, 2023 yılında Türkiye'yi içine girdiği girdaptan kurtaracaklarını kaydetti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. 

Akşener, konuşmasında, geçen günlerde evinin önünde öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşinin açıklamasını okuyarak başladı. 

İYİ Parti lideri, konuşmasını Cumhuriyetin 100. yılını ve yeni yılı kutlayarak devam etti. 

Asgari ücretin yapılan zamma rağmen, kısa sürede açlık sınırı altında kalacağını belirten Akşener, "Eğer ki, milletimize bir faydanız dokunsun istiyorsanız; öncelikle enflasyonu düşürün! Ama şimdiden söyleyeyim: Ne Nebati Bakan’ın, ışıltılı gözleri ve boş sözlerine, ne de, Sayın Erdoğan'ın tarot fallarına bakarak, enflasyonu düşüremezsiniz" dedi. 

SİNAN ATEŞ MESAJI

Akşener, konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Ankara bir suikasta sahne oldu. Sinan Ateş'e düzenlenen suikast, emniyet birimlerini ayağa kaldırması gereken bir olaydır. Bu olayın acilen aydınlatılması için ellerinden geleceğini yapacağına inanıyorum. 

Ailesinin bir özel talebi oldu. Soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair Ayşe Ateş üzerinden bir talebi oldu. Bütün herkese duyurmakla mükellefim bunu. Allah yeniden hepsine sabır versin. 

"ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARIYLA, AYNI İNANÇLA TÜRKİYE'Yİ BU GİRDAPTAN ÇEKİP ÇIKARTACAĞIZ"

Bu yıl kıymetli bir dönüm noktasındayız. Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Nasıl 1923'te Atatürk'ümüzün önderliğinde şanlı mücadele ruhumuzla Türkiye'yi muhteşem zirveye çıkardıysak, 2023 yılında da Atatürk'ün çocuklarıyla, aynı inançla, Türkiye'yi bu girdaptan çekip çıkartacağız. Gün gibi ortada duruyor ki o sene bu sene! 

Hiçbir öngörüsü gerçek olmayan, sözünün arkasında durmayan Erdoğan, 2023'ün ilk günlerinde alıştığımız yönetim performansına kaldığı yerden devam ediyor. Kendisi yine bir açıklama yaptı. 2023'te herkes hesabını yüzde 20'ler seviyesindeki bir enflasyona göre yapsın. 2023'ün daha ilk sabahında bizi selamlayan zamları kim yaptı! Devletin tüm kalemlerinde en az yüzde 120'ler seviyesindeki zamları kim yaptı! Makyajlı enflasyon rakamlarının bile üzerine çıkan zamları sen yaptın Sayın Erdoğan! 

"ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALACAK"

Madem söz verdin, o zaman hodri meydan. Hesabı tutmayan sensin, millete verdiği sözden dönen de sensin. Bir de çıkmışsın utanmadan 'bizim sırtımızda küfe var' diyorsun. Hadi oradan be, hadi oradan! Sizin sırtınızda bir küfe var ama orada 85 milyon vatandaşımız yok, 5 müteahhitiniz, yandaşlarınız var! 

Sayın Erdoğan'ın sırtındaki israf ve yolsuzluk küfesinin ceremesini biz çekiyoruz. Onlar saray sefası sürerken bizler asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. Yeni asgari ücret aylık net 8 bin 500 lira olarak açıklandı. İşverene maliyeti 11 bin 750 lira oldu. Türk İş'in açıkladığı açlık sınırı 8 bin 137 liraydı. Asgari ücretin bu yüzden 9 bin 600 lira olmasını, vatandaşların hiç değilse birkaç ay nefes almasını önermiştik. Kendi hortlattıkları enflasyon yüzünden asgari ücret artışı eriyip gitti. Açıklanan asgari ücret, açlık sınırının sadece 370 lira üzerinde. Maalesef enflasyonun yakıcı artışı doğrultusunda önümüzdeki ay muhtemelen açlık sınırının altında kalacak. Türkiye'de çalışanların yüzde 60'ının aldığı ücret açlık sınırının altında olacak. Sayın Erdoğan milletimizi açlığa mahkum edecek! 

Bizim teklifimizin bir yanında işverene destek de vardı. Erdoğan bunun 250 lira olacağını söyledi. Bu kabul edilebilir bir rakam değil. Enflasyona endekslersek 400 lira olması gerekir. 

"NE NEBATİ'NİN IŞILTILI GÖZLERİ NE DE ERDOĞAN'IN TAROT FALLARINA BAKARAK ENFLASYONU DÜŞÜREMEZSİNİZ"

Enflasyon sarmalı sürdükçe,  gelen ücret artışları, refahı arttırmaz.  Üstelik, hane halkının, özel sektörün ve kamunun,  mali dengelerinde de, bozulmaya neden olur.  İktidarın izlediği, mevcut yol, çok kısa bir süre içinde, enflasyonu arttırarak, asgari ücret zamlarını eritir.

Eğer ki, milletimize bir faydanız dokunsun istiyorsanız; öncelikle enflasyonu düşürün! Ama şimdiden söyleyeyim: Ne Nebati Bakan’ın, ışıltılı gözleri ve boş sözlerine, ne de, Sayın Erdoğan'ın tarot fallarına bakarak, enflasyonu düşüremezsiniz.

"ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN BAY KRİZ VE UCUBE SİSTEMİNDEN KURTULMAK GEREKİR"

Çünkü, enflasyonu düşürmek için, öncelikle; Memleketi, 'Recep Tayyip Erdoğan retrosundan' çıkartmak gerekir. Çünkü, enflasyonu düşürmek için; Liyakatsiz, ciddiyetsiz ve beceriksiz yöneticileri,  derhâl kapının önüne koymak gerekir. Çünkü, enflasyonu düşürmek için; Ekonomide güveni, istikrarı ve öngörülebilirliği sağlamak, akıl ve bilim dışı politikalara, bir an önce, son vermek gerekir.  Çünkü, enflasyonu düşürmek için; kurumları ayağa kaldırmak, kurumsal aklı ve hafızayı devreye sokmak, Merkez Bankası ve TÜİK başta olmak üzere, kurumlara bağımsızlıklarını, yeniden iade etmek gerekir. Çünkü enflasyonu düşürmek için; serbest piyasa kurallarını, hiçe sayan uygulamalara, derhal son vermek, para ve maliye politikalarını, uyumlu hâle getirmek gerekir. Ez cümle; Enflasyonu düşürmek için; Bay Kriz ve ucube sisteminden, kurtulmak gerekir!

Aslında Sayın Erdoğan da, gidişatın farkında… Nereden mi biliyorum? Giderayak, 'Seçimi kaybetsek de, bu işte yokum.' dediği işleri birer birer yapmaya başladı da oradan biliyorum. Evet, EYT düzenlemesinden bahsediyorum. Eee demek ki, artık seçimi kaybedeceğini, o da, yavaş yavaş içselleştirmeye başladı…

Ama yanlış anlaşılmasın: Biz bu durumdan, ziyadesiyle memnunuz. Muhalefet korkağı bir iktidarın, her gün, biraz daha sözümüze gelmesini büyük bir keyifle izliyoruz. Hatta, önümüzdeki seçimlerden sonra, hiç değilse, insan içine çıkabilmeleri için, bundan sonra da, bizi takip etmelerini, kendilerine tavsiye ediyoruz. Hep söylediğim gibi: Bizim çözümlerimiz, projelerimiz, mirî maldır. Alsınlar kullansınlar. Yeter ki, milletimize faydası olsun.

EYT'LİLERE SESLENDİ: "SİZ TEK ADAMA VE UCUBE SİSTEMİNE DİZ ÇÖKTÜRDÜNÜZ"

Size EYT müjdesi verenler; hakkınızı teslim etmek için adım atmadılar. Buna mecbur kaldılar! Çünkü siz, onları mecbur bıraktınız! Siz, tek adama ve ucube sistemine, diz çöktürdünüz! İnadını kırdınız! Söylediklerini yedirdiniz!

Sandık korkusu, işte böyledir! Koltuk elden gidiyor kaygısı, işte böyledir! Millet iradesinin yenilmez gücü, işte böyledir! Seçmenin yeniden velinimet olması, işte böyledir!

Ayrıca hakkaniyet gereği; 1999 yılı öncesi sisteme girmiş olan, potansiyel EYT’lilerin de, bu düzenlemenin, kapsamı içine alınmasını sağlayacağız!

Asıl mücadele, buradan sonra başlayacak.  Şimdi sizlere sormak istiyorum: “Eğer asgari ücret, adı üstünde asgari ücretse; O zaman, nasıl oluyor da,  asgari ücretin altında, emekli maaşı verilebiliyor?”

Emeklilerimizi, daha fazla yokluğa mahkûm etmeyin. Emekli maaşlarını bir an önce, asgari ücret düzeyine çıkarı. Artık bu sesi duyun!

"ERDOĞAN, YAKIN ÇEVRENDE, ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN BİRİSİ VAR MI? YAKINDA SENİ DE EMEKLİ EDİYORUZ”

Sayın Erdoğan; milletin kürsüsünden, sana samimiyetle bir şey sormak istiyorum: Yakın çevrende, asgari ücretle geçinen birisi var mı? Ya da yanında, yamacında, yakınında; 3500 lira emekli maaşı ile geçinmek zorunda kalan, bir Allah’ın kulu var mı? Mesela; en son ne zaman, pazara ya da markete çıktın?  En son ne zaman, bir emeklinin sofrasına; kurgusuz, montajsız, dekorsuz oturdun da konuştun?  En son ne zaman, bir asgari ücretlinin, halini hatırını sordun? Sayın Erdoğan; sen şimdiye kadar, ne emeklilerimizin sesini, ne de bizim sesimizi duymadın. Daha doğrusu, duymazdan geldin. Son günlerde, ne hikmetse, kulaklarında, bir iyileşme gözlemlesek de; artık çok geç… Çünkü artık sandık, ufukta göründü. Son düzlükte çırpınsan da, artık nafile. Hayırlısıyla çok yakında, seni de emekli ediyoruz inşallah…

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI BİR AN ÖNCE ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKAR"

O yüzden sana tavsiyem; En azından, o kaçınılmaz emeklilik günlerinde; emekli vatandaşlarımızın arasında, ‘giderayak, ben de size bu iyiliği yaptım’ diyerek, dolaşmak istiyorsan; en düşük emekli maaşını, bir an önce, asgari ücret düzeyine çıkar. Hadi bakalım Sayın Erdoğan! Bu sesi duy da görelim! Bu sorunu çöz de görelim! Bizden önce yap da görelim! Çünkü artık sen de çok iyi biliyorsun ki; Sen yapmazsan, İYİ Parti iktidarında, biz yapacağız! Emin ol, çok az kaldı!

"GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER"

'Bu fakir' diye geldiler, karun gibi zengin oldular. Ama hiç merak etmeyin geldikleri gibi gidecekler. Emin olun çok az kaldı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü