?>

Yunus Emre ve Türkçe Yılı Özel Konseri...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümünde “Yunus Emre ve Türkçe Yılı Özel Konseri” düzenledi.

Kültür & Sanat - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümünde “Yunus Emre ve Türkçe Yılı Özel Konseri” düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi sebebiyle GBB Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı Türk Musikisi Korosu, Büyükşehir Konferans Salonu’nda sahne aldı. Konsere GBB Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak da katılım sağladı.

Konserde GBB Türk Musikisi Korosu Şefi Esat Halat yönetiminde; halk ozanı ve şair Yunus Emre’nin şiirlerinden yola çıkılarak bestelenmiş 14 eser dinleyicilerle buluştu. Konser programının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, koro şefi Esat Halat’a çiçek takdim etti.

25 ARALIK HALK KONSERLERİ’NİN SON DURAĞI İSE OĞUZELİ OLDU

Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından organize edilen 25 Aralık Halk Konserleri’nin son durağı Oğuzeli oldu. Ünlü Halk ozanı Esat Kabaklı, sevilen şarkılarını Oğuzelilerle söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ve GBB Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı iş birliğinde organize edilen 25 Aralık Halk Konserleri’nin son durağı Oğuzeli oldu. Oğuzeli Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde büyük beğeni toplayan eserlerini katılımcılarla birlikte seslendiren Kabaklı, 7 ilçede verdiği konserlerin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı, katılımları için Gazi şehir halkına teşekkürlerini sundu.

7 İLÇEDE DÜZENLENEN HALK KONSERLER DOLU DOLU GEÇTİ

7 ilçede verilen konserlerin ilki 6 Aralık Pazartesi Günü, İslahiye ilçesinde, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Halk konserleri daha sonra sırasıyla Nizip, Araban, Yavuzeli, Nurdağı, Karkamış ve son olarak Oğuzeli’nde gerçekleşti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal medyaya Youtuber operasyonu...

2021-12-12 12:59 - Gündem

Bir AKP'li daha dört maaşlı çıktı!

2021-12-07 11:33 - Gündem

Kuzey Irak'ta 3 şehit oldu! 7 askerimiz yaralı...

2021-12-09 17:33 - Gündem

Aslıhan Malbora: Beni parmakla gösteriyorlar...

2021-12-11 21:30 - Magazin

Turhan Çömez: Erdoğan'ın kazanması mümkün değil!

2021-12-07 12:22 - Siyaset

Varank: Aya sert iniş çalışmalarımızı hızlandırdık!

2021-12-09 13:26 - Gündem

Gasilhane imamı ağaca asılı bulundu!

2021-12-12 20:59 - Asayiş

Tuvalet kağıdı ve kağıt havluda fahiş zamlar!

2021-12-08 09:48 - Ekonomi

Simülasyonun yükselen değeri HKÜ’de tartışıldı...

2021-12-10 14:48 - Eğitim

'Telefonunu göster' dedi, suratına telefonu yedi!

2021-12-07 09:12 - Gündem

İlgili Haberler

Çokfonik Koro, Çanakkale’den ödülle dönüyor

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Açık Hava Sinemaları başlıyor

00:01 - Kültür & Sanat

Gaziantep Büyükşehir'den çifte sergi

00:00 - Kültür & Sanat

Dülük Antik Kenti’nde Rubato konseri

00:00 - Kültür & Sanat

“Jüpiter Dolichenus” sanatseverlerle buluştu...

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında olduğu 24 kişi tutuklandı!

09:36 - Gündem

Özgür Özel yönetimi olağanüstü kurultay için mahkemeye başvurdu!

15:55 - Gündem

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi

15:49 - Gündem

Ümit Özdağ: Erken seçimin ne zaman olacağını Erdoğan dahil Türkiye’de kimse bilmiyor

00:07 - Siyaset

Bakan Ersoy, Kongre ve Fuar Merkezi’nin temelini attı

00:00 - Yerel