?>

Yılmaz'dan, Atatürk’ün Gaziantep’e teşrifi mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yerel - 6 ay önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’ndaki destansı mücadelesine ve Atatürk’ün bu kahraman şehre verdiği değere dikkat çekti.

Başkan Yılmaz, Gaziantep’in, işgal yıllarında kadınından çocuğuna, gencinden yaşlısına kadar topyekûn verdiği mücadeleyle bağımsızlık ateşinin en güçlü şekilde yandığı şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Gaziantep, vatan sevgisinin, fedakârlığın ve direniş ruhunun adıdır. Bu ruh, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de her fırsatta takdir ettiği, gururla andığı bir ruhtur” dedi.

Atatürk’ün Gaziantepliler için söylediği, “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye'yi de kurtardılar” sözlerinin, bu toprakların bağımsızlık mücadelesindeki yerini en güçlü şekilde özetlediğini belirten Yılmaz, bu sözlerin Gaziantep halkı için yalnızca bir övgü değil, aynı zamanda nesiller boyu taşınacak bir onur nişanı olduğunu dile getirdi.

Gaziantep Kent Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hemşehrilik teklif edildiğini anımsatan Yılmaz, Atatürk’ün bu teklifi kabul etmesiyle merkeze bağlı Bey Mahallesi nüfusuna kaydedildiğini ve resmi olarak Gaziantepli olduğunu ifade etti.

Bu tarihi kararın, Gaziantep için ayrı bir gurur kaynağı olduğunun altını çizen Yılmaz, “Atatürk’ün hemşehrimiz olması, bu şehrin Kurtuluş Savaşı’nda ortaya koyduğu iradenin ve fedakârlığın en anlamlı göstergelerinden biridir. Bu durum, yalnızca Gaziantep tarihine değil, Cumhuriyet tarihine de altın harflerle not düşülmüştür” dedi.

Atatürk'ün çizdiği çağdaş, demokratik ve bağımsız Türkiye hedefinin her zaman yol gösterici olduğunu belirten Yılmaz, “Bizlere düşen en büyük görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak, onun ilke ve inkılaplarını yaşatmak ve bu bilinci gelecek nesillere aktarmaktır. Gaziantep’in kurtuluş ruhu ile Cumhuriyetimizin değerleri birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 93. yıldönümünü gurur ve minnetle anıyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Göksel’den Türk Sanat Müziği’ne zarif saygı duruşu

2026-01-22 00:39 - Magazin

Nusaybin'de büyük provokasyon: Türk bayrağını indirdiler!

2026-01-20 18:47 - Gündem

AKP'li Özlem Zengin'den itiraf: Yeterli olmadığını hepimiz görüyoruz!

2026-01-22 14:16 - Siyaset

2025'te kapanan şirket sayısında yüzde 5,9 artış

2026-01-22 10:00 - Ekonomi

Müsavat Dervişoğlu'dan Bahçeli'ye sert gönderme

2026-01-18 13:20 - Siyaset

CHP emekli maaşını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor!

2026-01-23 12:46 - Gündem

Özgür Özel'den Bahçeli'ye 'emekli maaşı' çağrısı

2026-01-20 15:16 - Siyaset

Erdoğan Aydın'da ‘Topuklu Efe’yi övdü, CHP'yi eleştirdi...

2026-01-24 16:21 - Siyaset

Ahmet Özer'e 6 yıl 3 ay hapis cezası!

2026-01-23 13:23 - Gündem

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Türk bayrağı' provokasyonuna tepki

2026-01-21 12:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Hayat Projesi Fırat Mahallesi Parkı hizmete açıldı

11:52 - Yerel

Bahçelievler Projesi’nin ilk kura çekimi noter huzurunda yapıldı

00:00 - Yerel

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Gaziantep'te

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den personeline hayat sigortası güvencesi

00:00 - Yerel

Şahinbey'den "Minik Terziler Dikiş Atölyesi"

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’nun rozet töreninde figüranlar parayla taşındı iddiası

20:00 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun 'YENİ Parti' sevinci: Çok şükür arınma gerçekleşti...

14:35 - Siyaset

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç YENİ Parti’ye katıldı

00:32 - Siyaset

Özgür Özel: Ben yokum diyen herkesi yanımızda kabul ediyoruz...

18:18 - Siyaset

YENİ Parti kurulduğu gün anamuhalefet partisi oldu

13:27 - Siyaset