?>

Nusaybin'de büyük provokasyon: Türk bayrağını indirdiler!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde polis barikatlarını aşan bir grup, sınır hattında dikili Türk bayrağını indirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, olayın "açık bir provokasyon" olduğunu belirterek soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Gündem - 1 ay önce

Mardin'in Nusaybin ilçesinde polis barikatlarını aşan bir grup, sınır hattında dikili Türk bayrağını indirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, olayın "açık bir provokasyon" olduğunu belirterek soruşturma başlatıldığını duyurdu.

DEM Parti bu haftaki grup toplantısını TBMM yerine Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaptı. Suriye'de HTŞ yönetiminin SDG kontrolündeki bölgeye dönük operasyonlarına tepki olarak yapılan toplantının ardından bir grup sınıra doğru yöneldi. 

Sınırın diğer tarafına geçmek isteyen grup burada Türk bayrağını hedef alan bir saldırı girişiminde bulundu. Terör örgütü lehine sloganlar atan grup, sınır hattındaki bayrak direğinde göndere çekili Türk bayrağını indirdi.

Nusaybin'de büyük provokasyon: Türk bayrağını indirdiler! https://t.co/TjaZ6SzUcx pic.twitter.com/yEcabU0HFw

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) January 20, 2026

Sınır güvenliğini sağlayan askerlerin uyarı amacıyla havaya ateş açması üzerine grup bölgeden kaçarak uzaklaştı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde polis barikatlarını aşan bir grup, sınır hattında dikili Türk bayrağını indirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, aöz konusu olay hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.https://t.co/TjaZ6SzUcx pic.twitter.com/ass70s09Gi

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) January 20, 2026

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: CEZASIZ KALMAYACAK

Olayın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: 

"Nusaybin-Kamışlı sınır hattında, Suriye tarafındaki terör örgütü YPG yandaşları tarafından şanlı bayrağımıza yapılan hain saldırı, milletimizin huzuruna yönelmiş, terörle mücadele kapsamındaki gelişmeleri hedef alan açık bir provokasyondur.

Bu tür eylemleri planlayan ve icra edenler bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine yönelik her tehdit ve mukaddesatımıza yönelik her alçaklık, en kararlı şekilde karşılık bulacaktır.

Söz konusu saldırıyla, terörsüz Türkiye hedefini sabote etmeye yönelik karanlık odakların bir kez daha devreye girdiği görülmektedir. Bu girişimler, ne devletimizin kararlılığını zayıflatabilecek ne de milletimizin birlik ve beraberliğine zarar verebilecektir.

Olayla ilgili olarak ilgili kurumlarımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu hain teşebbüsün failleri ve arkasındaki yapılar, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde tespit edilerek gerekli tüm adli ve idari işlemler gecikmeksizin uygulanacaktır. Hiçbir saldırı ve provokasyon cezasız kalmayacaktır."

DEM PARTİ: PARTİMİZİN BAYRAKLA BİR SORUNU YOKTUR

Bayrağa saldırı sonrası DEM Parti'den de bir açıklama yapıldı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Nusaybin-Qamışlo sınırında yaşanan bayrak indirme olayı bizleri derinden üzmüştür. Partimizin bayrakla ilgili herhangi bir sorunu yoktur. Toplumun ortak değeri olan bayrağa saygısızlığı kabul etmiyoruz. Haklı bir protesto yürüyüşünü provoke eden bu tür davranışları kesinlikle tasvip etmiyoruz."

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, aöz konusu olay hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Mardin Nusaybin–Kamışlı sınır hattında terör örgütü yandaşlarınca bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen alçak girişimi lanetliyorum. Bu menfur olayla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığımızca  adli soruşturma başlatılmıştır

Diğer yandan; Suriye’nin Halep kentinde Hükümet güçleri ile SDG/YPG terör örgütü arasındaki çatışmalar bahane edilerek ülkemizde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıklarımızca soruşturmalar devam etmektedir

Bu kapsamda 356 şüpheli hakkında soruşturma yapılmış, 35 şüpheli tutuklanmış, 45 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmış, 77 kişinin gözaltı işlemleri ise devam etmektedir. Devletimizin egemenliğine ve toplumsal huzurumuza yönelen hiçbir saldırı, hiçbir provokasyon cezasız kalmayacaktır"

Haftanın Öne Çıkanları

Derya Çayırgan'a ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı verildi

2026-01-15 11:14 - Asayiş

Nusaybin'de büyük provokasyon: Türk bayrağını indirdiler!

2026-01-20 18:47 - Gündem

Bakan Tekin: Atatürk’ü sevdiklerini söyleyerek niyet okuyuculuğu yapılıyor

2026-01-16 15:49 - Eğitim

Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı

2026-01-14 17:57 - Asayiş

Komisyondan geçti: En düşük emekli aylığı 20 bin lira oldu!

2026-01-15 20:53 - Ekonomi

Müsavat Dervişoğlu'dan Bahçeli'ye sert gönderme

2026-01-18 13:20 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu: Devlet vatandaşına kumpas kurar mı?

2026-01-15 14:43 - Gündem

Ümit Karan tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı!

2026-01-16 22:02 - Asayiş

Maria Andria müzik sektörüne girdi

2026-01-15 00:00 - Magazin

Mansur Yavaş, Melih Gökçek'i işaret etti: Katır defterdar olmuş, eşek mühürdar olmuş...

2026-01-14 14:42 - Gündem

İlgili Haberler

Akın Gürlek'ten 'İmamoğlu' açıklaması: O şahsın açıklamalarını önemsemiyorum!

15:23 - Gündem

Ümit Özdağ Gaziantep'te iftar programına katıldı

07:02 - Gündem

Test sonucu negatif çıkan Lal Denizli'den açıklama

18:35 - Gündem

Ekrem İmamoğlu’na Brüksel'de uluslarası ödül

19:10 - Gündem

Erdoğan: Biz tarafsız değiliz, Türkiye'nin tarafı belli...

21:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Okullara 24 saat "polis devriyesi" geliyor...

18:25 - Eğitim

Ümit Özdağ: PKK’nın onurunu kurtaracağız diye Büyük Türk milletinin gururunu kırıyorsunuz!

14:48 - Siyaset

CHP'li Meriç, Narlı-Gaziantep yolunu Meclis gündemine taşıdı

14:42 - Siyaset

Gaziantep’ten, Saraçhane’ye adalet isyanı...

14:39 - Siyaset

Ümit Özdağ Gaziantep'te iftar programına katıldı

07:02 - Gündem