?>

Yesemek bir kez daha Gazi Kültür yayınlarında

"Eski Yakın Doğu’da Taş Ocakları, Heykeltıraşlık Atölyeleri ve Yesemek’in Yeri" adlı kitabı yayımlandı.

Kültür & Sanat - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazi Kültür A.Ş. tarafından Yesemek Heykel Atölyesi çerçevesinde farklı dönemlere ve bölgelere ait heykel sanatı ve üretimi ile taş ocakları konularını ele alan "Eski Yakın Doğu’da Taş Ocakları, Heykeltıraşlık Atölyeleri ve Yesemek’in Yeri" adlı kitabı yayımlandı.

404 sayfadan oluşan, toplamda 23 bilimsel makale yer alan kitap eşsiz ve önemli özellikleri dolayısıyla 2012 yılında UNESCO Geçici Dünya Mirası listesine giren Yesemek Heykel Atölyesi’ni anlatarak kültürel mirasın korunmasına odaklanıyor. Dijital ortamda yayımlanan kitaba www.gazikulturas.com adresinden ulaşılıyor.

Kitabın yayın koordinatörlüğünü Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, genel yayın yönetmenliği Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve editörlüğü Prof. Dr. Atilla Engin, Dr. Öğr. Üyesi Timur Demir ve Dr. Öğr. Üyesi N. Pınar Özgüner Gülhan yaptı.

Kitap hakkında açıklama yapan Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gaziantep’in geçmişten gelen köklü kültür birikimine değinerek şunları söyledi:

“Geleceği inşa etmek geçmişten başlar. Bugünlerimiz ise geçmişimiz ile geleceğimiz arasındaki köprümüzdür. Geleceğe sağlam adımlarla yürümek için köprümüzün temellerinin de sağlam olması gerekmektedir. Köklü geçmişimiz bu konudaki en büyük şansımızdır. Ecdadımızın ayağının değdiği her toprak parçası sadece şanlı zafer tarihimizi değil kültürel mirasımızı da bünyesinde saklar. Bize düşen ise burada saklı olan kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkarmaktır. Çünkü kültürel mirasımız en büyük gücümüz ve hafızamızdır. Hafızasını kaybeden milletlerin akıbeti ortadadır. Bu sebeple kültürel mirasımıza sahip çıkmalı ve korumalıyız. Sadece bununla da yetinmeyerek köklü kültürel mirasımızı bugünümüze aktarmalı ve gençlerle buluşturmalıyız.”

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'a beddua eden kadına 'ev hapsi'

2023-04-04 10:34 - Gündem

'Che'nin Halası' TKP'den milletvekili adayı oldu

2023-04-03 09:55 - Magazin

Fatih Altaylı'nın yazısına HÜDA PAR'ın talebiyle engel!

2023-03-31 16:58 - Gündem

Türkeş’in kızından MHP’ye Sinan Ateş tepkisi...

2023-04-04 19:46 - Gündem

Olcay Kılavuz sıralamayla tasfiye mi edildi?

2023-04-07 11:36 - Siyaset

Gaziantep çatışma çıktı, bir polis şehit oldu!

2023-04-06 22:01 - Asayiş

Gaziantep'te vahşet! Okul bahçesinde boğazı kesilmiş bulundu!

2023-04-03 01:01 - Asayiş

Muharrem İnce'ye kötü haber!

2023-03-31 11:53 - Siyaset

Ahmet Özal, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı

2023-04-05 15:09 - Siyaset

Sinop’ta Ekrem İmamoğlu izdihamı

2023-04-01 22:45 - Siyaset

İlgili Haberler

Mimarlar Odası'ndan Zafer Bayramı'na Özel Gece

00:25 - Kültür & Sanat

Şahinbey'li kadınlar ürünlerini sergiledi

00:50 - Kültür & Sanat

Mevsimlerle Gaziantep e-kitap olarak okuyucuyla buluştu

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Muhammet Aliyev “Pişmiş Toprak” sergisini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

9’uncu Hemşehri Dernekleri Festivali başladı

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

İmamoğlu'nun mahkeme görüntülerine soruşturma

17:32 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin, Özgür Özel gelmeden binadan ayrıldı!

13:04 - Gündem

Zeydan Karalar, avukatlarıyla olan müdafilik ilişkisini sonlandırdı!

10:45 - Gündem

CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyon: 48 gözaltı

08:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç hayatını kaybetti!

02:52 - Gündem