Yazıcıoğlu davasında Destici'ye büyük tepki

Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici ’nin üzerine yürüyerek “buradan kalkın” diye bağırdı. Mustafa Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı.

Gündem - 6 yıl önce

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009 tarihinde bindiği helikopterin düşmesi sonucu 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetmesiyle ilgili, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen'in yargılandığı davada, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici ’nin üzerine yürüyerek “buradan kalkın” diye bağırdı. Mustafa Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. Adliye çıkışında da bir grup, Destici'yi protesto etti.

Gruptakiler 'Destici istifa', 'Destici davadan ellerini çek' diye bağırırken, Muhsin Yazıcoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, kendilerinin Mustafa Destici'den önce duruşma salonuna alınmadıklarını, gerginliğin de bu nedenle yaşandığını söyledi.

Kahramanmaraş 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Maviş Ocak, düşen helikopterde hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, avukatlar ve partililer katıldı. Aynı zamanda FETÖ davasından Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan, dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. İfadelerin ardından duruşma 18 Nisan'a ertelendi. DESTİCİ'YE TEPKİ

Odatv’den Barış Terkoğlu'nun haberine göre salona giren Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici ’nin üzerine yürüdü. Gülefer Yazıcıoğlu, Destici’nin yanına kadar yaklaşıp, yanındaki kadını da işaret ederek “buradan kalkın” diye bağırdı. Mustafa Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu'nun da Destici'ye tepki gösterdiği görüldü.

Bu sırada korumaları Mustafa Destici’nin etrafında etten duvar örerken, Yusuf ve Gülefer Yazıcıoğlu sakinleştirilmeye çalışıldı. Destici’nin arbede sırasında bir de yumruk yediği iddia edildi. Olay sırasında fenalaşan Gülefer Yazıcıoğlu’nun sandalyeye oturtulduğu görüldü. 

“SEN BURAYA NE YÜZLE GELİYORSUN”

Salona giren Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici’nin üzerine yürüdü. Gülefer Yazıcıoğlu, Destici’nin yanına kadar yaklaşıp, yanındaki kadını da işaret ederek “buradan kalkın” diye bağırarak salondan kovdu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu'nun da Destici'ye tepki gösterdiği görüldü. Salon işte bu anlarda karıştı.

İşte o anların görüntüsü:

DESTİCİ YUMRUK YEDİ

Bu sırada korumaları Mustafa Destici’nin etrafında etten duvar örerken, Yusuf ve Gülefer Yazıcıoğlu sakinleştirilmeye çalışıldı. Destici’nin arbede sırasında bir de yumruk yediği öğrenildi. Olay sırasında fenalaşan Gülefer Yazıcıoğlu’nun sandalyeye oturtulduğu görüldü.

İşte o anların görüntüsü:

YARDIMCISINDAN DESTİCİ'YE AĞIR SÖZLER

Olayların ardından Mustafa Destici, salondakilere “yanlış anlaşıldığı”na dair konuşma yaptı.

Destici “Bizim, benim buradan girmemin sebebi kapının önünün dolu olmasından dolayı, buradaki görevli arkadaşın yol göstermesiyle, buraya girdim, buraya tüm BBP’liler girebilir” ifadelerini kullandı.

Destici’nin konuşması partilileri daha da öfkelendirdi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, “boş konuşma” diye bağırınca, salonda tansiyon bir kez daha yükseldi. Destici, “ne boş konuşması, kışkırtıyorsun” diyerek Çayır’ı suçladı. Çayır ise “sen kışkırtıyorsun, bu hale getiren sensin, senin gibi insanlar” dedi ve ardı ardına ağır ifadelerle Destici’yi hedef aldı. Çayır’ın yerinden kalkmasıyla salonda tansiyon bir kez daha yükseldi. Bu sırada Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın arkadaşı ve BBP'nin kritik ismi Hakkı Öznur'un Çayır'ı sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

İşte o anlar:

DURUŞMADAN SONRA GERİLİM SÜRDÜ

18 Nisan’a ertelenen duruşmanın bitmesi de tepkileri dindirmedi. Partililer “Destici istifa”, “Destici davadan elini çek” sloganları atarken, Destici hızla salondan uzaklaştı. Makam arabasına binmek üzereyken de gerginlik yaşandı. Destici, aracına binmek üzereyken partililere dönerek “devletimizle, bakanlığımızla birlikte, hakim ve savcılarımızla birlikte inşallah bu olayı tüm şüpheleri aydınlatılacak bir şekilde çözeceğiz. Bunu çözene kadar da sonuna kadar uğraşacağız. Bedeli neyse de öderiz” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise duruşmadan sonra "bugün mahkememize geldik ama polis memuru üzerinden süren davaya geldik. Ana dosyamız henüz açılmamıştır, devam etmektedir. Bizim siyasetle ilgili, siyasi bir beklentimiz de yoktur. Sadece ve sadece Muhsin Başkan olayının, kaza veya suikast dedikleri ama bize göre suikast olan olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz" sözleriyle hukuki sürece eleştirilerde bulundu.

DESTİCİ İSTİFA EDEBİLİR

Odatv’nin edindiği bilgiye göre, duruşmada yaşananlar, Alperenler arasında depreme neden oldu. Partililer, Destici ile son dönemde artan ayrışmanın, dünkü olayla bardağı taşırdığını söyleyerek istifa çağrılarında bulundu. Destici’nin de istifayı düşündüğü, AKP’de siyasi hayatına devam edebileceği, BBP ile yollarını ayırabileceği kulislerde konuşulanlar arasında.

Türk siyasi hayatından eşine az rastlanan görüntülerin yankılarını takip etmeye devam edeceğiz.

(Barış Terkoğlu Odatv.com)

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, İngiltere’den çöp ithal ediyor!

2018-10-25 09:43 - Ekonomi

Gaziantep Ülkü Evleri törenle açıldı

2018-10-22 20:55 - Siyaset

Yazıcıoğlu davasında Destici'ye büyük tepki

2018-10-26 10:30 - Gündem

Güvenevler Sanat Merkezi hizmete girdi

2018-10-25 08:14 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 'Çepni buluşması'

2018-10-22 20:38 - Yerel

Anka Hastanesi, yabancı hekimler için okul gibi

2018-10-20 08:07 - Sağlık

Seçkin Koleji’nin gururu oldu

2018-10-21 09:45 - Eğitim

Hurşit Yıldırım aday adaylığı başvurusunu yaptı

2018-10-25 17:35 - Siyaset

Devlet Bahçeli’den çok sert 'Andımız' çıkışı

2018-10-21 09:39 - Siyaset

EYT, Meclis'te AKP oylarına rağmen geçti

2018-10-24 16:20 - Gündem

İlgili Haberler

İkinci araba da Ülkü Ocakları’nın önünde çıktı!

09:08 - Gündem

İlber Ortaylı: Suriyeliler bir müddet sonra parti kurabilirler

16:36 - Gündem

Ayşe Ateş 'Audi aracı' paylaştı: Ok yaydan çıktı!

16:25 - Gündem

Sinan Ateş’in katilini kaçıran çakarlı Audi ortaya çıktı!

12:15 - Gündem

Ece Üner'den Özgür Özel'e Taha Hüseyin Karagöz tepkisi

11:31 - Gündem

Günün Manşetleri

Cinayet hattındaki çakarlı Meclis gündeminde

12:54 - Siyaset

İkinci araba da Ülkü Ocakları’nın önünde çıktı!

09:08 - Gündem

İlber Ortaylı: Suriyeliler bir müddet sonra parti kurabilirler

16:36 - Gündem

Ayşe Ateş 'Audi aracı' paylaştı: Ok yaydan çıktı!

16:25 - Gündem

Sinan Ateş’in katilini kaçıran çakarlı Audi ortaya çıktı!

12:15 - Gündem