Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez görevi devraldı

Menzil Cemaati’nin desteklediği Ömer Kerkez'in Yargıtay Başkanlığı'na seçilmesinin ardından "mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni" düzenlendi.

Gündem - 2 hafta önce

Menzil Cemaati’nin desteklediği Ömer Kerkez'in Yargıtay Başkanlığı'na seçilmesinin ardından "mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni" düzenlendi. Törende konuşan Kerkez, son günlerde tartışmalara neden olan Yargıtay kararlarını anımsatarak "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor" dedi.

Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Ömer Kerkez, son süreçte yargı organlarının ve Yargıtay'ın sürekli tartışılır hale geldiğini belirterek "Bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor" dedi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 25 Mart'tan bu yana Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca başkanlık seçimi yapıldı.

Bugün yapılan seçimin 37'nci turunda Menzil Cemaati’nin desteklediği Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oy alarak Yargıtay Birinci Başkanı oldu.

Kerkez, 4 yıl görev yapacak.

Yargıtay Konferans Salonu'nda "mazbata takdimi ve cübbe giyme töreni" düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Kerkez'e mazbatasını Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak verdi. Öte yandan Kerkez'e cübbesini Yargıtay Onursal Başkanı Mehmet Akarca giydirdi.

"BEN BURADA HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM"

Törende konuşan Mehmet Akarca, Yargıtay Birinci Başkanlığı'na seçilen Ömer Kerkez'i tebrik etti. Akarca, Yargıtay Başkanlığı seçimlerine ilişkin "Yüce Genel Kurulun seçim süreci içinde şahsıma göstermiş olduğu teveccüh nedeniyle şükranlarımı arz ediyorum. Oy versin vermesin herkese çok teşekkür ediyorum. Seçimin bitmiş olmasıyla birlikte her şeyin üstüne bir sünger çekilir ve yeni bir sayfa açılır ve bu yeni sayfada da hiçbir kırgınlığa yer verilmez. Ben burada hiç kimseye kırgın değilim. Yüce Genel Kurul’un teveccühü, takdiri başımızın üstünde" dedi.

"BUGÜN İTİBARİYLE RAHATLADIM"

Yargının sürekli tartışılır hale gelmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Akarca, "Basının, kamuoyunun önünde bu kadar sürüncemede kalmasından ciddi anlamda rahatsızlık duyuyordum. Bugün itibariyle rahatladım. Bugün itibariyle bu iş sona erdi" diye konuştu.

"YARGITAY'IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"

Törende konuşma yapan Ömer Kerkez de, üyelere teşekkür ederek "Bugün sizlerle beraber, hep birlikte yargımız için, Yargıtayımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız. Başka hiçbir şeyle uğraşmaya zamanımız da yok, enerjimiz de yok" ifadelerine yer verdi.

Son günlerde yargı organlarının ve Yargıtay'ın sürekli tartışılır hale geldiğini hatırlatan Kerkez, "Bu olumsuz tartışmaların en azından bizden kaynaklı sorunlarını mutlaka bir an önce çözmemiz gerekiyor. Biz yargı için zaten büyük fedakarlıklarla görev yapıyoruz. Bunu hiç esirgemeden sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bu ülkemiz için, yargımız için çok çok önem vereceğim bir durum" diye konuştu.

ÖMER KERKEZ HAKKINDA

Ömer Kerkez, 1966'da Antakya'da doğdu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988'de mezun oldu.

Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Kerkez, sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığında tetkik hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Kerkez, 5 Temmuz 2017'de Yargıtay üyeliğine, 14 Şubat 2023'te ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sinan Ateş için 'kahpe' dedi, Ayhan Bora Kaplan'la fotoğrafı çıktı!

2024-05-12 11:19 - Gündem

Ülkü Ocakları yöneticisinden skandal paylaşım

2024-05-11 15:52 - Gündem

İsmail Saymaz: Tetikçiyi taşıyan çakarlı Audi kimin?

2024-05-08 10:54 - Gündem

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez görevi devraldı

2024-05-14 12:32 - Gündem

Ayşe Ateş 'Audi aracı' paylaştı: Ok yaydan çıktı!

2024-05-09 20:25 - Gündem

Sinan Ateş'in WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

2024-05-13 13:50 - Gündem

Özgür Özel'in Arapça tabela sözlerine tepki yağdı!

2024-05-12 17:06 - Gündem

Öğretmenler iş bırakma eylemi yapacak!

2024-05-08 16:07 - Gündem

Öğretmenlerin iş bıraktığı gün bu kez veliler okul bastı!

2024-05-10 19:02 - Gündem

İkizler ve üçüzlerden sonra dördüzler de CHP'ye katıldı!

2024-05-07 18:50 - Siyaset

İlgili Haberler

Bahçeli, Olcay Kılavuz'u görevden aldı!

19:51 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ı ziyaret etti

19:02 - Gündem

Gezi Direnişi 11 yaşında...

18:26 - Gündem

Bahçeli, ‘Türk milleti’ yerine ‘Türkiye milleti’ dedi!

15:57 - Gündem

İmamoğlu: Biz, ikinci 5 yılda da ne yapacağımızı iyi biliyoruz

12:40 - Gündem

Günün Manşetleri

Bahçeli, Olcay Kılavuz'u görevden aldı!

19:51 - Gündem

Gezi Direnişi 11 yaşında...

18:26 - Gündem

Galatasaray Avrupa'da ilk 10'a girdi

18:14 - Spor

İmamoğlu: Biz, ikinci 5 yılda da ne yapacağımızı iyi biliyoruz

12:40 - Gündem

Gaziantep’te iki mahallede kuduz alarmı!

11:41 - Asayiş