?>

Videosu sızdırılan KKTC Başbakanı konuştu!

KKTC Başbakanı Saner, video sızıntısından sonra ilk kez konuştu.

Gündem - 4 yıl önce

KKTC'deki Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner ve Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı'ya ait olduğu öne sürülen videoların sosyal medyada yayımlanması Kıbrıs’taki siyasi dengeleri de değiştirdi. 

"BU BİR KUMPASTIR"

KKTC Başbakanı Saner, video sızıntısından sonra ilk kez Odatv'ye konuştu.

İşte o konuşma:

Saner’e telefonla ulaştım ve “Sayın Başbakan, sosyal medyaya sızdırılan videolarla ilgili neler söyleyeceksiniz” diye sordum.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Saner, “Bu konuda polis soruşturması devam ediyor. Şüpheliler var. O yüzden şimdi konuşmam doğru olmaz” dedi.

Kendisine ait olduğu öne sürülen görüntülerle ilgili “Bu bana karşı yapılmış bir kumpastır” diyerek yanıt veren Ersan Saner, “Elimde farklı veriler var. Eğer anlatırsam soruşturma sekteye uğrar. O yüzden şu anda konuşmam doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

KKTC CUMHURBAŞKANI DA ODATV’YE KONUŞTU

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da ülkesindeki siyasi krizi Odatv’ye yorumlamıştı.

Hükümeti kurmak için Ulusal Birlik Partisi’nin kurultayını beklediğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersan Saner ve Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı'ya ait olduğu öne sürülen görüntülere ilişkin de “Çok üzüldüm. Her şey yolunu bulur” demişti.

NE OLMUŞTU

Sedat Peker’e yakın olduğu iddia edilen bir Twitter hesabı KKTC Başbakan’ı Ulusal Birlik Patisi Genel Başkanı Ersan Saner’in görüntülerini yayımladı. Aynı hesap Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı ile ilgili de video paylaşımları yaptı.

Peker, buna benzer videolar olduğunu öne sürerek, “Şahsıma komplo kuran Kıbrıslı siyasiler eğer istifa etmezlerse videolar buradan yayınlanmaya devam edecektir” dedi.

Bu görüntülerin KKTC’de “bahis ve kumarhane” patronu olarak tanınan Halil Falyalı’nın tutuklanmasından sonra yayımlanması dikkat çekti.

Sedat Peker daha önce yaptığı açıklamada Falyalı’nın Kıbrıs'taki uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde yer aldığını söylemişti.

(Can Özçelik / Odatv.com)

Haftanın Öne Çıkanları

Bülent Arınç: CHP'nin oyları artıyor!

2021-10-19 15:32 - Siyaset

Ersin Tatar kasetlerle ilgili konuştu!

2021-10-22 08:59 - Gündem

Erk Acarer: Kıbrıs kamuoyu çalkalanıyor...

2021-10-20 22:51 - Gündem

Skandal büyüyor! Ersin Tatar Ankara'ya geliyor...

2021-10-21 15:15 - Gündem

Kalkan: Tahmazoğlu’nun damadı ihale zengini!

2021-10-21 11:41 - Gündem

Diyanet’ten skandal baldız fetvası!

2021-10-21 09:42 - Gündem

Yolsuzlukları savcıya anlatan zabıta kovuldu!

2021-10-18 07:44 - Gündem

Sedat Peker’den vazgeçmeyen MHP'li kim?

2021-10-19 22:44 - Gündem

Dr. Elif Şenbaba Medical Park Gaziantep’te…

2021-10-22 20:24 - Sağlık

Noter tasdikli ODTÜ diploması 500 lira!

2021-10-22 08:16 - Gündem

İlgili Haberler

Netflix'ten "Zarrab" projesi açıklaması

15:08 - Gündem

İsmail Saymaz: Emniyetteki son atamalar MHP'yi rahatsız etti!

14:25 - Gündem

Komisyonda kavga! DEM Partililer toplantıyı terk etti

14:11 - Gündem

Ankara İl Seçim Kurulu iptal talebini reddetti: CHP Kurultayı yapılacak!

13:42 - Gündem

Can Holding operasyonunun arkasında Mehmet Şimşek detayı

11:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Netflix'ten "Zarrab" projesi açıklaması

15:08 - Gündem

Mabel Matiz'in 'Perperişan' şarkısına erişim engeli

14:46 - Magazin

İsmail Saymaz: Emniyetteki son atamalar MHP'yi rahatsız etti!

14:25 - Gündem

Komisyonda kavga! DEM Partililer toplantıyı terk etti

14:11 - Gündem

Ankara İl Seçim Kurulu iptal talebini reddetti: CHP Kurultayı yapılacak!

13:42 - Gündem