?>

Bülent Arınç: CHP'nin oyları artıyor!

Eski Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç, CHP'nin 'Baykal çizgisinden çıktığı' görüşünü dile getirdi.

Siyaset - 4 yıl önce

Eski Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç, CHP'nin 'Baykal çizgisinden çıktığı' görüşünü dile getirdi. Arınç, "Çıktıkları için de oyları daha da artıyor ve artacak. Öyle görüyorum" ifadesini kullandı.

Bir dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevini üstlenen ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden 2020'nin kasım ayında istifa eden Bülent Arınç, CHP'nin oylarının yükseleceğini söyledi.

Kanal 42'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Arınç, eski Başbakan Bülent Ecevit için "Ona rahmet diliyorum. Dine saygılı laiklik taraftarıydı. CHP'den bu yüzden ayrılmıştı. CHP Kemalist, laikçi bir çizgide... Özellikle Baykal çizgisi" dedi.

Arınç, "Bugün ondan çıktılar. Çıktıkları için de oyları daha da artıyor ve artacak. Öyle görüyorum" ifadesini kullandı.

SİYASETTE NEFRET DİLİ OLMAZ

Daha sonra geçmişte siyasi liderlerin katıldığı TV programlarını hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Bunları mesela YouTube'da dolaşan birlikte bazı programları var. Bütün genel başkanlar masanın başında. Ne kadar birbirlerine nezaketle hitap ediyorlar. Kafa kırmıyorlar. Göz çıkarmıyorlar. Bu hakimdi. Şimdi sinirler hakim. Kamplaşma hakim. Nefret hakim. Siyasette nefret dili olmaz. Siyasette siyasi dil olur. Siyasi dil bir ölçüde de diplomatik dildir. Bir meramınızı rahatlıkla ifade edebiliriz. Aynı kelimeleri kullanmak zorunda değilsiniz, kırmayacak şekilde."

 !#**h33109**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Bülent Arınç: CHP'nin oyları artıyor!

2021-10-19 15:32 - Siyaset

Sedat Peker: Alfa timlerindeki kişilerle anlaşıp...

2021-10-12 20:32 - Gündem

Yolsuzlukları savcıya anlatan zabıta kovuldu!

2021-10-18 07:44 - Gündem

Başak Demirtaş HDP'nin cumhurbaşkanı adayı mı?

2021-10-17 08:46 - Siyaset

Son anket: CHP, AKP'yi yakaladı!

2021-10-17 09:14 - Siyaset

Benzin ve motorine büyük zam geldi!

2021-10-15 10:27 - Ekonomi

'FETÖ taktiği' demek, İçişleri Bakanı'na yakışmaz!

2021-10-13 16:59 - Siyaset

İşte, SADAT hakkında bilinmeyen her şey...

2021-10-16 16:05 - Gündem

Aras Bulut İynemli, Atatürk'ü canlandıracak!

2021-10-13 20:49 - Gündem

Özkan: Doğalgaz Başkanlık Sistemi'nde keşfedildi!

2021-10-15 08:10 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den İmamoğlu'nun avukatının tutuklamasına tepki

21:28 - Siyaset

‘Bu pazar seçim olsa…’: CHP zirvede, üçüncü parti değişti!

20:08 - Siyaset

Ümit Özdağ, Özgür Özel'i ziyaret etti

14:39 - Siyaset

DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan Kanun Teklifi görüşmeleri sırasındaki konuşmaları gerginliğe neden oldu!

17:09 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu ile Ümit Özdağ'dan 'ortaklık' açıklaması

17:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul Barosu'ndan Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasına tepki

22:09 - Gündem

Özgür Özel, PM Üyesi Hakverdi'ye taziye ziyaretinde bulundu

22:08 - Gündem

Mehmet Pehlivan'dan ilk tepki: Ben giderim, yerime yüzlercesi gelir!

21:40 - Gündem

Son Dakika... İBB soruşturmasında 2 kişi gözaltına alındı

21:38 - Asayiş

‘Bu pazar seçim olsa…’: CHP zirvede, üçüncü parti değişti!

20:08 - Siyaset