?>

Uçar: Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. Yıl dönümünü yayımladığı yazılı basın açıklaması ile kutladı.

Yerel - 3 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. Yıl dönümünü yayımladığı yazılı basın açıklaması ile kutladı.

İl Başkanı Uçar mesajında şu ifadelere yer verdi:

Şanlı Zafer İle Milletimiz, Tüm Dünyaya Şartlar Ne Olursa Olsun Bağımsızlıktan ve Hürriyetten Ödün Vermeyeceğini Haykırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk ordusunun destansı zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Elde edilen bu şanlı zafer ile milletimiz, tüm dünyaya şartlar ne olursa olsun bağımsızlıktan ve hürriyetten ödün vermeyeceğini haykırmıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, bundan tam 100 yıl önce bugün, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da, eşsiz bir zaferle taçlandırıldı.

Kudretli Başkomutan’ın “Ya istiklal ya ölüm” emri, milletimizin genlerinde bulunan özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile bütünleşerek, esaret zincirlerini söküp attı.

30 Ağustos Aynı Zamanda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençlik Yıllarından İtibaren Kurduğu “Milletin Egemenliği” Düşü İçin Atılmış En Önemli Adımlardan Biridir.

30 Ağustos’u yalnız “askeri bir zafer” olarak tanımlamak mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu “milletin egemenliği” düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir. Dumlupınar’da yakılan ışık, hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Ve bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız.

Emperyalizme karşı, o gün koyduğumuz mücadele bugün de aynı inanç ve kararlılıkla yolumuzu aydınlatıyor. Ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizi Demokrasi İle Taçlandıracağız.

Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak “millet egemenliği” düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da “barışın güneşi” ile aydınlanacak.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

İsmail Küçükkaya Halk TV'de...

2022-08-23 19:17 - Gündem

Skandal Gülşen paylaşımı: Katli vaciptir!

2022-08-26 11:39 - Gündem

Sedat Peker: Planınız tutmadı, Gayretullah’a yenileceksiniz!

2022-08-26 18:24 - Gündem

AKP'li Taşkesenoğlu'nun FETÖ paylaşımı ortaya çıktı!

2022-08-27 22:24 - Gündem

Sondakika: Gülşen tutuklandı...

2022-08-25 20:44 - Gündem

Sedat Peker’in Beykoz’daki mülkü Milli Parklar’a devredildi!

2022-08-24 09:27 - Gündem

Sedat Peker büyük rüşvet ağının belgelerini paylaştı...

2022-08-27 13:02 - Gündem

Sedat Peker'den 75 tweetlik bomba açıklamalar...

2022-08-25 15:10 - Gündem

Diyanet’ten imamlara ‘seçim’ talimatı iddiası!

2022-08-24 17:55 - Gündem

Sedat Peker: Söz namussa, size de namus. Vallahi son kez uyarıyorum!

2022-08-25 16:53 - Gündem

İlgili Haberler

Tahmazoğlu: Kurban Bayramında fahiş fiyat artışına asla müsaade etmeyeceğiz

00:00 - Yerel

Şahinbey'den, annelere özel hediyeler

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Anneler Günü’ne özel etkinlik

00:00 - Yerel

Duayen Sanayici Naci Topçuoğlu anılacak

00:00 - Yerel

TMMOB, Gaziantep'te Yerel Kurultay düzenliyor!

00:48 - Yerel

Günün Manşetleri

AB Türkiye Delegasyon Başkanı vize sorunuyla ilgili konuştu: ‘Öğrenciler bile bazen kabul alamıyor’

04:08 - Gündem

Fenerbahçe'de iki isim cezalı! Sofyan Amrabat ve İsmail Yüksek...

03:39 - Gündem

Prens dizisinin 3. sezonu kaç bölüm, oyuncuları kim? Prens nereden izlenebilir?

03:08 - Gündem

MÜSİAD başkanı Burhan Özdemir kimdir? Burhan Özdemir nereli?

02:08 - Gündem

Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali başladı: Dünya mutfağının kalbi Antalya’da atıyor

01:39 - Gündem