?>

Melih Gökçek'le tanıştı, köşeyi döndü!

Dolmuş şoförüyken Gökçek’le tanışan ve köşeyi dönen Mustafa Akan’ın şirketi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden 302 milyon TL’lik, AKP’li İsmail Keleş’in şirketi ise 107 milyon TL’lik yol yapım ihalesi aldı.

Gündem - 3 yıl önce

Dolmuş şoförüyken Gökçek’le tanışan ve köşeyi dönen Mustafa Akan’ın şirketi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden 302 milyon TL’lik, AKP’li İsmail Keleş’in şirketi ise 107 milyon TL’lik yol yapım ihalesi aldı.

Yandaşlar da kamu kurumlarının milyonlarca liralık ihaleleriyle şirketlerinin kasasını doldurmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği iki ihalenin daha yandaşlara verildiği açıklandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları’nın 4 Ağustos tarihinde Düzce Çevre Yolu’nun yapımı için düzenlediği ihale 302 bin 611 bin TL’ye Söğüt İnşaat’a verildi. Bu şirketin sahibinin Mustafa Akan olduğu biliniyor. Akan’ın ismi eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Melih Gökçek döneminde hemen her belediye ihalesinde öne çıkıyordu.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine  göre, Ankara’da dolmuşçuluk yaparken yolu Melih Gökçek ile kesişince kaderi değişen Mustafa Akan’ın şirketi Söğüt İnşaat’a ABB Belediye Meclisi kararları ile çok sayıda haksız emsal artışı da sağlandı. Belediyeden milyonlarca liralık arsa ihaleleri alan şirket, Gökçek döneminde belediyenin içme suyu, kanalizasyon ve asfalt ihalelerinin büyük çoğunluğunu aldı. Söğüt İnşaat, belediyeden aldığı ihalelerle sermayesini katlayarak artırdı.

Söğüt İnşaat kamudan son 10 yılda 20 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli de 8 milyar TL’yi aşıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2017 yılındaki Anayasa referandumu döneminde Söğüt Havacılık A.Ş.’den uçak kiralamıştı. Soylu’nun şirketi Engin Sigorta tarafından Söğüt Havacılık Şirketi’nden kiralanan uçak için 165 bin TL ödenmişti. Söğüt Havacılık’ın da Söğüt İnşaat’ın da sahibi olan Mustafa Akan’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.

ESKİ AKP YÖNETİCİSİ

Karayolları, 28 Temmuz’da Ordu-Ulubey-Gölköy Yolu’nun yapımı için düzenlediği ihaleyi de 107 milyon 87 bin TL’ye Sarıosmanoğlu İnşaat’a verdi. Bu şirketin sahibi ise Aynı zamanda AKP’nin eski Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve il genel meclisi üyesi de olan İsmail Keleş.

Keleş, Marmaris Okluk Koyu’na inşa edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazlık sarayının da yollarını yapmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılında Okluk Koyu yol yapımı ihalesini 32 milyon TL’ye alan Sarıosmanoğlu İnşaat, 16 kilometre yol yaptı ve yol inşaatı için bir de Ula ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi’nde 16 bin 272 metrekarelik “ormanlık alanda” asfalt tesisi kurdu.Sarıosmanoğlu İnşaat, son 4 yılda kamudan 12 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli de 1 milyar 37 milyon TL’yi aşıyor.

YİNE PAZARLIK USULÜ

Milyonlarca liralık iki ihale de Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır adrese teslim ihale olarak yorumlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İsmail Küçükkaya Halk TV'de...

2022-08-23 19:17 - Gündem

Erdoğan’ın danışmanı Kavakcı'dan 'halifemiz RTE' paylaşımı

2022-08-22 17:35 - Gündem

Skandal Gülşen paylaşımı: Katli vaciptir!

2022-08-26 11:39 - Gündem

Sedat Peker: Planınız tutmadı, Gayretullah’a yenileceksiniz!

2022-08-26 18:24 - Gündem

Sondakika: Gülşen tutuklandı...

2022-08-25 20:44 - Gündem

Jelibon ve Aboubakar'dan sonra bu kez de Lozan!

2022-08-22 19:41 - Gündem

Sedat Peker’in Beykoz’daki mülkü Milli Parklar’a devredildi!

2022-08-24 09:27 - Gündem

Gaziantep'te katliam gibi kaza: 16 ölü, 21 yaralı

2022-08-20 12:57 - Asayiş

Sedat Peker: Söz namussa, size de namus. Vallahi son kez uyarıyorum!

2022-08-25 16:53 - Gündem

Melih Gökçek'le tanıştı, köşeyi döndü!

2022-08-27 11:11 - Gündem

İlgili Haberler

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

Erdoğan'dan müteahhitlere 'Suriye' müjdesi...

17:44 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş duruşmaya koruma ordusuyla geldi!

11:35 - Gündem

Gazeteci Sedef Kabaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

08:36 - Gündem

Ekrem İmamoğlu: Siyasette yeni bir hastalık keşfedildi...

21:16 - Gündem

Günün Manşetleri

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş duruşmaya koruma ordusuyla geldi!

11:35 - Gündem

Gazeteci Sedef Kabaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

08:36 - Gündem

AKP'li Çerçioğlu’ndan ‘Erdoğan mitingi’ baskısı iddiası...

21:09 - Gündem

Derya Çayırgan’dan iddialara yanıt: Sadece şahsımı hedef alan bir saldırı değil…

21:04 - Gündem