?>

Büyükşehir'in modern aşevi, hizmet vermeye başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve tam otomasyon sistemiyle üretim gerçekleştiren modern aşevi, hizmet vermeye başladı.

Yerel - 3 gün önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve tam otomasyon sistemiyle üretim gerçekleştiren modern aşevi, hizmet vermeye başladı.

Hijyenik, güvenli ve kaliteli yemek üretimi sağlayan tesis, Büyükşehir Belediyesi’nin günlük yemek dağıtım ihtiyacını karşılayacak kapasitesi, modern teknolojik altyapısı ve vatandaşların da yararlanabileceği imkanlarıyla Türkiye’deki sayılı örneklerden biri olarak öne çıkıyor.

 

Haydi Ekmek Fabrikası içerisinde hizmet veren aşevi, tam kapasiteyle günlük 50 bin kişilik yemek üretme kapasitesine sahip. Tam otomasyon sistemiyle hazırlanan hijyenik, güvenli ve lezzetli yemekler, vatandaşlarla buluşturuluyor.

 

Tesisle birlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtımı gerçekleştirilen günlük sıcak çorbalar ile Ramazan ayı boyunca vatandaşlara ulaştırılan iftar yemekleri bu merkezde hazırlanacak. Mutfak Sanatları Merkezi’nin deneyimi ve gastronomi alanındaki birikimiyle hazırlanan yemeklerle, lezzet ve kalite standardının daha da yükseltilmesi hedefleniyor.

 

İLERLEYEN SÜREÇTE ET SATIŞI DA BAŞLAYACAK

 

Tesis, hijyenik koşulları ve otomasyon sisteminin yanı sıra çorba makineleri, otomatik pilav pişirme robotları, çorba robotları ve son teknoloji fırınlarıyla dikkat çekiyor.

 

Aşevinin ikinci bölümünde ise et işleme alanı yer alacak. Kesilmiş gövde halinde tesise getirilen etler burada işlenerek, ilerleyen süreçte uygun fiyatlarla vatandaşların satışına sunulacak.

 

ŞAHİN: BU YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDA KENDİ AŞ EVİMİZİ BU OTOMASYONDA KURMAMIZ ÇOK ÖNEMLİYDİ

 

Tamamlanarak hizmet vermeye başlayan aşevinde açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi şehrin UNESCO Gastronomi Şehri sürecine değinerek şunları söyledi:

 

“Mutfak Sanatları Merkezi’ni açtık, mutfağı sanata dönüştürdük. Bu bir yolculuk. Tarladan sofraya gitmek gerekiyor. Tarıma döndük. Ata tohumundan can suyuna kadar çalışma yaptık. En önemli çalışmalardan bir tanesi de biz her gün organizede çalışan işçilerimize çorba gönderiyoruz. Çorba çeşmelerimiz var. Bu çorbanın kalitesi önemli, hijyeni çok önemli, zamanında ulaşması çok önemli. Ramazan Ayı’nda da 30 gün boyunca herkesin iftar yemeğini gönderiyoruz. Bu yaptığımız çalışmalarda kendi aş evimizi bu otomasyonda kurmamız çok önemliydi.

 

Günde 40 bin kişinin yemeğini ulaştırabilmek büyük bir beceri istiyor. Depremde içecek su bulamadık, yemek sorunu yaşadık, ekmek bulamadık. Dirençli şehir, güvenli şehir noktasında da bu tesisler bizi en zor zamanda da halkımızın en temel ihtiyacı olan yemek işini en hijyenik ve kaliteli bir şekilde tamamlanmasına vesile olacak.”

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Özgüler ise tesisin teknik altyapısı ve gelecek dönem planlamalarına değinerek şöyle konuştu:

 

“Hemşerilerimizin hijyenik, kaliteli yemeğe ulaşabilecekleri, onlara bu hizmeti verebileceğimiz, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden birisi. Uzun vadede ise et satış noktaların kurulacağı, hepsinin bu alanda işleneceği, modern üretim araçlarının kullanıldığı bir mekan olarak hazırlık yaptık.”

Haftanın Öne Çıkanları

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

2026-08-03 11:25 - Gündem

Üsküdar'da AKP'nin adayı kaybetti, CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya Başkan Vekili seçildi

2026-08-05 14:01 - Gündem

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba tutuklandı

2026-08-06 20:08 - Asayiş

YENİ Parti'ye 9 günde 138 bin kişi 300 milyon bağış yaptı

2026-08-07 20:18 - Siyaset

Özgür Özel, Le Monde'a yazdı: YENİ Parti olarak farklı bir gelecek öneriyoruz

2026-08-07 15:01 - Siyaset

Trabzonspor, Mohamed Salah ile anlaşma sağladı!

2026-08-04 00:44 - Spor

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için tahliye kararı

2026-08-06 18:16 - Gündem

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

2026-08-07 14:58 - Siyaset

Uğur Mumcu’nun ailesi, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile görüştü

2026-08-06 14:07 - Gündem

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı

2026-08-08 16:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Yeni tramvayların renklerini Gaziantepliler belirleyecek...

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de iki yeni tesis için protokol

00:00 - Yerel

Kadooğlu: Atamızın izinde, üretim ve ihracatın hizmetindeyiz...

00:00 - Yerel

Seyrantepe Mahallesi'nde asfalt çalışmaları sürüyor

00:00 - Yerel

Evlilik Okulu Projesi yeni mezunlarını verdi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

YENİ Partili vekillerden Özgür Özel'e destek açıklaması

10:12 - Siyaset

YENİ Parti’ye online üyelikler başladı

06:52 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep'te il yönetim kurulu belli oldu

06:34 - Siyaset

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset

Etimesgut’ta AKP ve Butlan CHP'sinin ittifakı sonuç verdi!

19:05 - Gündem