?>

TÜSİAD yöneticileri Orhan Turan ve Ömer Aras adliyede: 5 yıl 6 aya kadar hapisleri isteniyor...

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Arif Aras, 13 Şubat'ta dernek genel kurulunda yaptığı iktidarı eleştiren konuşmaları nedeniyle

Siyaset - 5 saat önce

İktidara yönelik eleştiriler yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve YİK Başkanı Ömer Arif Aras, "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla yargılandıkları davada bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.

13 Şubat'ta Olağan Genel Kurulu'nda iktidarın politikaları hakkında eleştirilerin yer aldığı bir açıklamaya imza atan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Arif Aras hakim karşısına çıkacak.

Aras ve Turan, konuşmaları nedeniyle "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla yargılandıkları davanın ilk duruşması için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Duruşma, İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

SÖZLERİ TARTIŞMAYA NEDEN OLMUŞTU

Türkiye’de büyük sermayenin çatı kuruluşu olan TÜSİAD'ın Genel Kurul toplantısı dün İstanbul Beşiktaş’taki bir otelde yapılmıştı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve YİK Başkanı Ömer Aras'ın sözleri kamuoyunda gündem olmuştu.

“Disiplinsizlik suçuyla teğmenler hakkında ihraç kararı alınıyor fakat deprem, yangın, taciz, kadın cinayeti, iş kazası gibi kamuoyunda infial yaratan nice olayda ya suçlular bulunmuyor ya da kısa sürede serbest kalıyorlar” diyen Turan, son dönemde artan kayyum uygulamalarına, gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekmişti.

"KAYYUMLARA" DEĞİNİLMİŞTİ

Seçilen belediye başkanları yerine kayyum atandığını vurgulayan ve son dönemdeki tutuklamalara dikkat çeken Ömer Aras ise medyanın baskı altına alınmasına değinmiş ve şunları söylemişti:

"Çok kısa sürede arka arkaya gelen bu olayların toplumda endişe yarattığını ve güveni sarstığını söyleyebiliriz. Ayrıca tutukluluğun istisna değil kural haline gelmesi gibi kangrenleşmiş bir sorunun kanunlar değişse de çözülmediğini görüyoruz. Kişiyi, bir gün dahi olsa, özgürlüğünden mahrum edecek tutuklama ve adli kontrol kararlarının, hatta gözaltı kararlarının ne denli titiz verilmesi gerektiğini yıllar sonra gelen tahliyelerde, beraat kararlarında görüyoruz."

İKTİDARDAN TEPKİ GELMİŞTİ

TÜSİAD yönetiminden gelen eleştirilere iktidardan tepki gelmişti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hukuk düzenine yönelik her türlü müdahale girişimine karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk çerçevesinde en güçlü şekilde karşılık vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasını yapmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise "TÜSİAD, demokrasi konusundaki kötü sicilini geride bırakmak için çaba göstermelidir" ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan yine doğal gazı müjdeledi!

2025-05-17 16:07 - Siyaset

ORC anketinden AKP'ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi...

2025-05-16 18:58 - Siyaset

Esila Ayık'tan ilk açıklama: Gençleri geleceğe küstürmeyin

2025-05-15 13:03 - Gündem

Ekrem İmamoğlu seçimi ilk turda kazandı!

2025-05-18 11:56 - Siyaset

Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı!

2025-05-15 10:09 - Gündem

Erdoğan AKP'ye katılan vekili tanımadı: Hangi partiden?

2025-05-14 18:41 - Siyaset

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

Gazeteci İsmail Saymaz'ın ev hapsi kaldırıldı!

2025-05-16 15:12 - Gündem

Pedofiliyi savunan Nurettin Yıldız'a protesto: "Üniversitemden defol"

2025-05-13 22:42 - Gündem

DEM Partili Bakırhan'ın 'Korucular çobanlık yapsın' sözlerine tepki yağıyor!

2025-05-15 17:55 - Siyaset

İlgili Haberler

Terör örgütü PKK duyurdu: Öcalan 'baş müzakereci' ilan edildi

17:39 - Siyaset

Son Dakika... Özgür Özel, DEM Parti ile görüşmesi sonrası ateş püskürdü: ‘Anayasa ihlali!’

16:39 - Siyaset

CHP Parti Sözcüsü Yücel'den AKP Sözcüsü Çelik’e ‘yerel diktatörlük’ yanıtı

12:38 - Siyaset

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'dan AKP'lilere: 'Erdoğan sonrasına hazırlanıyorl

12:07 - Siyaset

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan 'Lozan' açıklaması!

12:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

İSKİ açıkladı: 20 Mayıs İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?

18:39 - Gündem

İsrail'de muhalefetten Gazze isyanı: Bebek katliamı hobiye dönüştü

18:09 - Dünya

Terör örgütü PKK duyurdu: Öcalan 'baş müzakereci' ilan edildi

17:39 - Siyaset

'Türk bayrağını yakmaya çalıştı' iddiası: Şüpheli şahıs tepkiler üzerine kaçtı

17:38 - Gündem

Yandaş medyadan başı açık-kapalı fotoğraflarla algı operasyonu!

17:09 - Gündem